22.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Kuinka lenkkari toimii golfkentällä? – Mizunon uutuus vakuuttaa

Kevyt, mutta yllättävän tukava lenkkarimainen Wave Cadence -malli tuo yhtiön lenkkikengistä tutun teknologian golfarin ulottuville.

Golfkenkien evoluutiossa on siirrytty vaiheeseen, jossa jalkineet ovat urheilullisempia ja mukavampia. Toki markkinoilta löytyy myös niin klassisia, nahkaisia ja jäykkäpohjaisia golfkenkiä kuin rennon letkeitä street-mallisiakin vaihtoehtoja.

Monen iloksi ominaisuuksiltaan urheilujalkineita ja lenkkikenkiä muistuttavat mallit ovat kuitenkin yleistyneet hyllyillä ja pelikentillä.

Mizunon Wave Cadence -malli on lainannut rakenteensa lähes kokonaan yhtiön lenkkitossuista, joiden valmistuksesta Mizunolla on vuosikymmenten kokemus.

Kengän pohjan kumiseos on valmistettu laadukkaasta materiaalista. Kymmenen testikierroksen jälkeen pohja on käytännössä edelleen kuin uusi.

Olennaisin mizunomaisuus kätkeytyy pohjaan. Tarkemmin sen sisään, jossa kulkeva wave-levy toimii sekä iskunvaimentimena että jalan tukena. Se myös hyödyntää askeleen liike-energiaa suuntaamalla sen eteenpäin kohti seuraavaa askelta.

Golfkengästä puhuttaessa nimenomaan tuki on tärkeää. Wave cadence -malli tarjoaa ainakin omaan makuun riittävästi tukea. Ei yhtä paljon kuin jäykemmät nahkakengät, mutta huomattavasti enemmän kuin street-henkiset tohvelit. Varsi on suhteellisen korkea ja yhdessä jämäkän kantakupin kanssa se tarjoaa hyvin tukea nilkan alueelle.

Värivaihtoehtoja on tarjolla neljä.

Pohja ansaitsee kiitosta. Se on pitävä ja kestää erittäin hyvin kulutusta. Vaihdettavat ruusukkeet pidentävät kengän käyttöikää, sillä korulauseista huolimatta moni kiinteillä piikeillä varustettu malli on kävelty sileäksi yhdessä kaudessa, jos kierroksia kertyy vähänkin enemmän. Ruusukkeita on päkiän alueella neljä ja kantapäässä kaksi.

Pohjan kumiosa nousee kengän kärjessä varpaiden suojaksi ja päälliseen ommeltu erillinen vahvike sekä suojaa varpaita että tarjoaa lisää tukea svingissä.

Wave Cadencen paras ominaisuus liittyy sen käyttömukavuuteen. Pehmeähkö pohja yhdistettynä hyvään iskunvaimennukseen ja sivuttaiskiertoa tukevaan pohjalevyyn tekevät kengästä mukava käyttää. Jalkapohja ei väsy ja akillesjänteet ja pohkeetkin tuntuvat kierroksen jälkeen hyvävoimaisilta.

Päällikangas on harvahkoa, mutta jykevästä langasta kudottua verkkomaista materiaali, jonka ansiosta vedenpitävä kenkä hengittää yllättävän hyvin.

Lesti on suhteellisen leveä ja skandinaaviseen jalkaan hyvin sopiva. Etenkin päkiän alueella on mukavasti tilaa. Perinteinen nauhakiristys on toimiva ja jalka istuu kenkään tukevasti. Ensimmäisilläkään käyttökerroilla rakoista tai hiertymistä ei ollut tietoakaan.

Muihin lenkkikenkämäisiin golfjalkineisiin verrattuna malli erottuu selkeästi edukseen. Mizunon Wave Cadence -malli on suunniteltu toiminnallisuus edellä. Se on oikea ja vakavasti otettava golfkenkä, ei nopeasti markkinoille pukattu modifioitu lenkkari.

Suositushinta Suomessa 169,00 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje