23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Kohuputteri Evnroll jalostaa epätarkat osumat

Aika näyttää, onko suunnittelija Guerin Rifellä hallussaan timantti, vai ainoastaan hyvä yritys jättimäisessä putteriviidakossa. Juha Klingalla on suuret odotukset hyvin testeissä pärjännyttä mielenkiintoista uutuutta kohtaan.

Valtamerkit hallitsevat golfvälinemarkkinoita siinä määrin, että uusien tulokkaiden tyly kohtalo on jäädä usein niiden jalkoihin. Mutta yrittänyttä ei laiteta, ainakaan jos tuotteessa on aidosti hyvä idea. Yhdysvalloissa hyvän vastaanoton saanut Evnroll on uusin merkittäväksi putterivalmistajaksi halajava yhtiö, joka luottaa innovaationsa tuovan sille menestystä.

Brändi sai alkunsa Orlandon golfmessuilla reilut kaksi vuotta sitten. Evnroll Puttersin taustalla on neljännesvuosisadan ajan puttimailoja suunnitellut Guerin Rife, joka muistetaan parhaiten omaa sukunimeään kantaneesta Rife Putter Companysta.

Mistä tarkalleen ottaen Evnrollin puttereissa on sitten kyse?

”Rife suunnitteli jo 90-luvun puolella putterin, jonka lyöntipinnassa urat olivat lähellä toisiaan. Vaikka lähekkäin sijaitsevat urat luovat hyvän rullin, ne myös pehmentävät osuman vaikutusta. Yksnkertaisesti sanottuna vähemmän kosketuspintaa merkitsee vähemmän osumaa”, Evnrollin maahantuonnista vastaava Juha Klinga sanoo.

Klingan mukaan puttereiden lyöntipinnan tarkka jyrsintä saa aikaan asteittain lisääntyvän energian siirron keskikohdan ulkopuolelle suuntautuneille osumille, ja pallo kulkee johdonmukaisesti kaikissa puteissa.

Kun pallo osui testeissä 4,5 metrin putissa puoli tuumaa keskikohdan ulkopuolelle, se päätyi kohteesta noin 15 senttimetriä sivuun ja oli noin viisi prosenttia lyhyempi – verrattuna sweet spot -osumaan. – Juha Klinga

”Tuollaisella etäisyydellä keskivertopelaaja osuu kymmenestä yrityksestä 2–3 kertaa lyöntipinnan keskelle, mikä tavallisesti tarkoittaa sitä, että 70–80 prosenttia lyönneistä on osumaltaan paitsi huonoja, myös epätarkkoja.”

Evnrollissa putterin urat on kalibroitu kohti keskikohtaa v-muotoon, ja ne suuntaavat epätarkat osumat takaisin keskelle. Urat myös kapenevat keskeltä kohti kantaa ja kärkeä antaakseen siellä paremman energian siirron huonoille osumille. Tähän perustuu myös puttien ”määrämittaisuus” osuman laadusta riippumatta.

Juha Klinga tuo ensimmäiset Suomeen saapuvat Evnroll mallit testattavaksi GoExpo-messuille. Kuva: Tomi Natri

Klintrade Oy aloitti Evnrollin maahantuonnin tänä vuonna, ja ensimmäisiä mailoja vielä odotellaan Lahteen.

”Meidän pitäisi vihdoin saada lähipäivinä Kaliforniasta ensimmäinen pieni erä puttereita, joten niitä pitäisi olla kaikkien testattavana myös ensi viikon GoExpo-messuilla.”

Klinga kertoo jälleenmyyjien olleen positiivisen kiinnostuneita Evnrollista.

”Vaikka kyseessä on merkin debyyttikausi Suomessa, odotan siltä varsin hyvää myyntiä.”

Evnroll sai Golf Digestin tämänvuotisella uutuusvälineiden Hot Listillä hopeamaininnan sekä blade- että mallet-puttereiden kategoriassa. Menestystä tuli myös Golf Punk -lehden ja mygolfspy.com -sivuston testeissä.

Tuoteperheeseen kuuluu kahdeksan erilaista mallia, joista jokaista on saatavana 33-, 34- ja 35-tuumaisena. ER5-mallista on tehty tour-versio, jota käytetään jonkun verran muun muassa PGA Tourilla. Brändin menestyksen kannalta olisikin äärimmäisen tärkeää, että putteri saisi ruutuaikaa muutaman ammattilaisen käsissä.

Evnroll-puttereiden suositushinnat alkavat 359,00 eurosta.

Klintraden merkkivalikoima on täydentynyt Evnrollin lisäksi Kankura-golfkengillä, Zoom-hanskalla sekä PRG-logotuotemallistolla.

”Kankura on portugalilainen golfkenkä, jolta tuli tänä vuonna ulos neljäs mallisto. Kyseessä on yritys, joka on valmistanut kenkiä 30 vuoden ajan, muun muassa Camel Active -tuotemerkille. Kankuran kengät ovat vedenpitäviä, ja niissä on vuoden vesitiiviystakuu. Naisten malliston suositushinnat alkavat 139 eurosta ja miesten malliston lähtöhinnat ovat 20 euroa enemmän.”

Klinga kertoo, että kolme mallia käsittävissä Zoom-hanskoissa on vain yksi naisten, miesten ja lasten koko. Malliston yksikokoisuus perustuu materiaalin joustavuuteen. Zoomin taustalla on itävaltalainen Thomas Reiter, joka omistaa myös työntökärryjä ja bägejä valmistavan Big Maxin.

”PRG-logotuotteet liittyvät hauskasti Evnrolliin, sillä PRG Golf Onlinen omistaja Stephen Riley on Guerin Rifen yhtiökumppani.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje