- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Kohti kärkipainoisia mallet-puttereita

hot-list-banner

Mallet-putteri on nähty myös Tiger Woodsin kädessä. Kuva: Getty Images.

Blade-putterien ystäville löytyy nyt vaihtoehtoja myös mallet-putterien joukosta.

Mitä, jos voisit putata malletilla, joka käyttäytyy blade-putterin tapaan? Jos innostuit, testaa kärkipainoisia malletteja. Jos et tiedä, mitä tämä tarkoittaa, niin nappaa putterisi, aseta se tasapainottelemaan kämmenellesi ja katso lapaa. Jos lavan kärki painuu alas, putteri on kärkipainoinen.

Kärkipainoin putteri sopii puttaajille, joiden putterin lavan liikerata on kaareva. Tasapainotettu face-balanced -putteri on sopiva suoremmille puttiliikkeille.

Monen kaarevalla puttiliikkeellä puttaavan golfarin on ollut käytännössä pakko pitäytyä  blade-mallissa, sillä malletien joukosta ei pitkään aikaan tahtonut löytyä kaarevaan puttiliikkeeseen sopivaa mallia.

Nykyään kärkipainoisia mallet-putteireita on markkinoilla iso joukko. Sellaista, TaylorMaden Ardmore 3 -mallia, testasi myös blade-putteria lähes aina käyttänyt Tiger Woods.

Jos olet putannut blade-putterilla, muttet ole tyytyväinen suoritustasoosi viheriöllä, voi olla järkevää kokeilla malletia, vaikka sitten kärkipainoista.

Hot List 2020 kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.golfpiste.com/hot-list/

Mallet-puttereiden todellinen läpimurto

Moni maailman parhaista puttaajista on siirtynyt operoimaan viheriöllä mallet-putterilla klassisen bladen sijaan.

Viime vuosina parhaatkin ammattilaiset ovat siirtyneet enenevissä määrin käyttämään mallet-puttereita. Vuonna 2014 noin kolmasosa ammattilaisista käytti malletia, nyt luku on noin 40%.

Eikä mallet ole rahalistan häntäpään pelaajien työkalu, vaan anteeksiantavampai puttereita käyttävät jo kaikki. Maailmanlistan 50 parhaasta 23 käytti vuonna 2019 mallet-putteria. Viisi vuotta sitten luku oli 19. Esimerkiksi Dustin Johnson ja Rory McIlroy käyttivät vielä vuonna 2014 blade-putteria, nyt molempien bägistä pilkottaa suurilapainen mallet-putteri.

Lue seuraavaksi: Spieth valitsi wedgeihinsä erilaisia varsia, miksi sinunkin kannattaa harkita samaa?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje