Kevyttä ja istuvaa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Kevyttä ja istuvaa

FootJoyn uusi huippukenkä D.N.A. on ottanut etäisyyttä yhtiön aiemmin suosimasta klassisesta linjasta. Kuva: FootJoy

Golfkenkien hankintaan kannattaa käyttää aikaa ja hyödyntää asiantuntijan palveluita. Hyviä jalkineita ei ole vaikea löytää, mutta väärä valinta voi viedä pelistä koko nautinnon. Golf Centerin myymäläpäällikkö Mika Gyldén esitteli Golfpisteelle vuoden 2014 uutuuksia, joista löytyy jokaiselle jalkatyypille sopivat kengät

Perinteisistä golfjalkineistaan tunnettu FootJoy on tuonut markkinoille kevyet D.N.A.-kengät, jotka ovat saaneet hyvän vastaanoton merkin tallipelaajien keskuudessa. Myös kenkäekspertti tervehtii ilolla FootJoyn suuntautumista viimeisimpiin teknisiin ratkaisuihin.

”DryJoys-mallistoon kuuluva D.N.A. on hyvin istuva, mutta tukeva kenkä. Pohjaa on viety hieman alaspäin, jotta jalka olisi lähempänä alustaa. Parempi maatuntuma edistää pelaajan tasapainoa lyöntisuorituksen aikana”, kenkiin ensimmäisen kerran Malmön golfmessuilla tutustunut Gyldén kertoo.

D.N.A-kengät on valmistettu nahasta, toisin kuin monet nykyajan golfjalkineet.

FootJoyn uutuuksien lisäksi Gyldén odottaa paljon adidas Golfin adizero one -kengiltä: ”adizero one’n yksi tärkeimpiä vahvuuksia on keveys, sillä kenkä painaa 300 grammaa. Lisäksi holvikaaren alle on sijoitettu yksi lisäruusuke tuomaan pitoa. Kyseessä on kaiken kaikkiaan erittäin hyvä synteettisestä materiaalista valmistettu tour-kenkä.”

adizero one on sporttisesta ilmeestään huolimatta täysiverinen tour-jalkine. Kuva: adidas Golf

adizero one on sporttisesta ilmeestään huolimatta täysiverinen tour-jalkine. Kuva: adidas Golf

Gyldénin mukaan Ecco on näyttänyt suunnan golfkenkien viime aikojen murroksessa. Siinä missä tanskalaisbrändin rohkeita ratkaisuja vielä jokunen vuosi sitten epäiltiin, ovat valmistaja toisensa jälkeen lähteneet samoille linjoille – viimeisimpänä FootJoy.

”Kentällä kävellään paljon ja ollaan tuntikausia kengät jalassa. Kyllä mukavuustekijät nousevat silloin tärkeimpien kriteerien joukkoon”, Gyldén sanoo.

Eccon kengät ovat olleet kysyttyjä Golf Centerin myymälöissä, ja uusi BIOM-mallisto jatkaa merkille ominaisella tyylillä.

”BIOM’issa on käytetty vähän ompeleita, mutta ei lainkaan liimaa. Ecco tehnyt paljon työtä jalan luontevan askeleen löytymiseksi, ja uusi BIOM-sarja on heidän vastauksensa tähän. Pehmeästä ja kestävästä nahasta tehty sarja, jonka kevyin malli BIOM Zero painaa ainoastaan 268 grammaa.”

Nike FI Impact on saanut vaikutteensa merkin free-sarjan urheilujalkineista. Kuva: Nike Golf

Nike FI Impact on saanut vaikutteensa merkin free-sarjan urheilujalkineista. Kuva: Nike Golf

Gyldén nostaa mielenkiintoisten uutuuksien joukkoon myös Niken, Puman ja Ashworthin kengät.

Niken ruusukkeeton FI Impact on saanut perusideansa merkin free-sarjan urheilukengistä. Nike on Eccon tavoin halunnut löytää askeleen ja kengän välille toimivan symbioosin.

”FI Impactin kärjessä on nyt myös pyöreyttä, mikä tekee kengästä ainakin suomalaiseen jalkatyyppiin sopivamman. Tämä malli on jalkapöydän kohdalta tukeva, ja kantakuppi istuu hyvin.”

Gyldén mainitsee, että Niken TW ’14 -kengät ovat saaneet FI Impactin tavoin vaikutteensa free-sarjasta. TW ’14 -kenkien ruusukkeen kierre on matala, mikä tuo jalan lähemmäksi alustaa.

”Puma Faas Lite on Nike FI Impactin kaltainen, joskin hieman tossumaisempi kenkä. BioFusion on puolestaan merkin vaihtoehto napakalle kengälle.”

Ashworth on tunnettu tekstiileistään, mutta brändin Cardiff-kenkämallisto täydentää Gyldénin mielestä mukavasti ruusukkeettomien street-jalkineiden valikoimaa.

Suositushinnat:

FootJoy D.N.A. (219 euroa), BOA-lukituksilla (229 euroa)
adizero one (179 euroa)
Ecco BIOM (alkaen 179,90 euroa), BIOM Zero ja Hybrid (189,90 euroa)
Nike FI Impact (130 euroa), TW ’14 (200 euroa)
Puma Faas Lite (100 euroa), BioFusion (200 euroa), naisten BioFusion (120 euroa)
Ashworth Cardiff (129 euroa)

Kengät ovat merkkien jälleenmyyjillä maalis-huhtikuun vaihteeseen mennessä. Valikoimat saattavat vaihdella myymäläkohtaisesti. Kaikki jutussa esitellyt tuotteet olivat esillä tammikuussa pidetyillä Orlandon golfmessuilla.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  • Diego says:

    On hyvä asia, että kenkävalikoima uudistuu lähinnä käyttömukavuuden suuntaan. Olisi hyvä, että täysin piikittömin kenkien tarjonta lisääntyisi, sillä ne pitävät klubituuppaeilla aivan tarpeeksi, ehkä ihan vesikelejä lukuunttamatta. Soft-piikit eivät kestä meikäläisiä murskesoraisia käytäviä . Lienee neonkeksittykin myynnin lisäämiseksi!

  • Diego says:

    On hyvä asia, että kenkävalikoima uudistuu lähinnä käyttömukavuuden suuntaan. Olisi hyvä, että täysin piikittömin kenkien tarjonta lisääntyisi, sillä ne pitävät klubituuppaeilla aivan tarpeeksi, ehkä ihan vesikelejä lukuunttamatta. Soft-piikit eivät kestä meikäläisiä murskesoraisia käytäviä . Lienee neonkeksittykin myynnin lisäämiseksi!

  • maitaas says:

    Eccon kenkiä käyttää koko lähipiiri ja kehuu kuinka hyvät ovat. Erikoinen kenkävalmistaja, kun ei tee puolikkaita kokoja, niinkuin kaikki perinteiset golfkengän valmistajat, FootJoy yms. Golfkengän on istuttava kuin hanska. Puolella numerolla on suuri ero kengissä joissa kävellään satoja kilometrejä. Pieni on pieni ja iso taittuu päältä väärästä kohdasta, eivät siihen auta pohjalliset. Golfvälinekaupassa sanotaan joka vuosi kun asiasta mainitsen, että Ecco haluaa nimenomaan golf-markkinoille ja panostaa siihen suurimman osan kehitystä. Hitsi vie, tulisi varmaan tuhansia uusia asiakkaita kehittämällä puolikkaan kokonumerot. Olen joskus pistänyt Eccolle asiasta viestejäkin, mutta vastaushan on tietty aina koneellinen – kiitos mielenkiinnosta, kehitämme jatkuvasti ……. Täytyypä yrittää Twitteriä!