23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Käsityön taidonnäyte ja mainio lahjaidea: kaunis – ja kestävä putteri puusta

Erikoiskäsittely tekee puusta kestävää. Halutessaan putterin saa räätälöitynä ja vaikka omasta puunpalasta työstettynä.

Puusta valmistettu, häikäisevän kaunis käsityön taidonnäyte, mutta käyttökelvoton viheriöllä. Niinhän sitä ajattelisi ensinäkemältä, mutta Bradley Putters lupaa tuotteidensa olevan toimiva ja kestäviä myös käytännössä.

Lumoavien puttereiden takana on Bradley Converse. Hän suunnitteli pitkään työkseen sotilasvälineitä, mutta kun työpaikka uhattiin siirtää kauas pois miehen kotikonnuilta eteläisestä Oregonista, päätti Converse keksiä jotain muuta.

Ratkaisu löytyi rakkaiden harrastusten yhdistelmästä. Innokas golfari ja harrastepuuseppä päätti valmistaa puttereita pahkasta. Jo viikon päästä valmiina oli muutama lupaava prototyyppi. Ne osoittautuivat niin kiinnostavaksi, että Converse päätti perustaa yrityksen, joka valmistaa puttereita puusta.

Kaikki putterit valmistetaan käsin ja niissä käytetään pääasiassa paikallisia materiaaleja. Jokainen puun pala tutkitaan ja tarkastetaan, jotta sen kestävyydestä voidaan olla varmoja. Puuosat on tasapainotettu ja käsitelty ’vedenpitäväksi’ tyhjiökäsittelyn avulla, jossa puusta poistetaan vesi ja korvataan se kemiallisella kovetteella. Lopputuloksena saadaan tunnokas ja herkkä putterin lapa, joka on myös kestävä. Pelaamista ei tarvitse siis karsastaa vesisateessakaan.

Mittatilaustyönä valmistettujen mallien kohdalla asiakas saa valita puun kappaleen, josta hänen putterinsa tullaan valmistamaan. Putteri voidaan valmistaa myös asiakkaan itsensä lähettämästä puunpalasta, sikäli kun se osoittautuu riittävän kestäväksi ja laadukkaaksi. Perusmallit ovat kaikki USGA:n hyväksymiä. Putterin painon saa valita itse ja puttiliikkeeseen ja kaareen sopivaksi.

Lisäksi yritys on kehittänyt ohjelmiston, jonka avulla asiakas voi myös seurata tilauksensa valmistusprosessin etenemistä reaaliaikaisesti.

Pukinkonttiin Bradleyn putteri ei enää ehdi, mutta ehkäpä tässä on hyvä lahjaidea tuleviin juhliin? Perusmallien hinnat alkavat 399,00 dollarista ja mittatilauksena valmistettujen mallien hinnat 899,00 dollarista. Halutessaan putteriin saa kaiverrettua haluamansa kuvan tai tekstin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje