Huomasitko Westwoodin ”poimijaputterin”? – Tällaisesta työkalusta on kysymys - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Huomasitko Westwoodin ”poimijaputterin”? – Tällaisesta työkalusta on kysymys

Lee Westwoodin Ping-putterin lavan pohjassa pilkistää aukko, jonka avulla pallon voi nostaa reiästä. Kuva: Getty Images

Ping Sigma 2 Fetch säästää selkää, mutta tarkkaamaton pelaaja voi aiheuttaa sillä palloa reiästä nostettaessa myös vahinkoa.

Monilla European Tourin kisalähetyksiä seuraavilla oli viime viikonvaihteessa tavallista enemmän aikaa kiinnittää huomioita Lee Westwoodin edesottamuksiin. Ihmekös tuo, sillä Abu Dhabin turnauksen voittanut englantilainen sai menestyksensä vuoksi huomattavan paljon ruutuaikaa.

Silmät eksyivät tuon tuosta myös Westwoodin hyvin toimineeseen putteriin, joka ei ole ulkoasultaan kaikkein tavallisimmasta päästä. Onhan kulmaraudan rungon keskellä iso aukko, jota Westwood käyttää hyödykseen nostamalla pallon reiästä.

On selvää, ettei 46-vuotias Westwood käytä putteriaan vain välttyäkseen kumartelulta, mutta tottumuksensa huomioiden pitänee tätä ominaisuutta hyödyllisenä innovaationa. Millaisesta työkalusta tämän putterin kohdalla on sitten kysymys?

Kyseessä on mallet-tyyppinen Ping Sigma 2 -malliston Fetch-putteri, jonka lyöntipinnasta pallo lähtee valmistajansa mukaan liukuun tavanomaista iloisemmin. Putteri on myös varsin anteeksiantava ja rungossa oleva pallonmuotoinen aukko tarjoaa suuntausapua.

Nostotilanteessa lapaa on työnnettävä – Westwoodin elkeistä päätellen – kohtalaisen napakasti reikää vasten, jotta pallo tarttuu aukkoon. Ja pientä ”ponnistelua” näyttäisi vaativan myös pallon irrotus aukosta. Itse lavan kanssa on oltava myös tarkkana, sillä pieni harhaliike voi palloa nostaessa paitsi tärvellä reiän reunaa, myös putterin lavan kylkiä.

Ping Sigma 2 Fetch -putterissa on Dual Durometer -lyöntipinta ja säädettävä varsi. Kuva: Ping Golf

Teknologiselta osastolta, Dual Durometer -lyöntipinta kohentaa tuntumaa ja pituuskontrollia, lavan TR-kuvioinnin edistäessä pallon rullia epätarkoissa osumissa. Varressa on myös säädettävä pituus, jolloin kokonaismittaa voi vaihdella 32 ja 36 tuuman välillä.

Kyseessä ei ollut suinkaan ensimmäinen kilpailu, kun ”Westy” käytti mainittua putteria. Hän otti Sigma 2 Fetchin käyttöönsä jo hieman toista vuotta sitten voittamansa Nedbank Golf Challengen yhteydessä.

Mailasta kiinnostuneet löytävät putterin Pingin jälleenmyyjiltä. Suositushinta on 238,00 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • KL1 says:

  Miten tuo poimijaputteri toimii, jos lipputanko on reiässä?

  Sitten vakavammin. Toivottavasti tuo maila ei yleisty klubipelaajien keskuudessa. Pallon nostaminen reiästä reiän reunoja rikkomatta tuntuu muutenkin liian haastavalta tehtävältä turhan monelle.

 • Jani2 says:

  Olen muutaman kerran tarjonnut apua kun huomannut jonkun koukkivat palloa mailalla tai yrittävän saada palloa nousemaan lipputangon avulla.

  Kaverilla on sellainen avattava haarukka putterin gripin päässä, varsin kätevä jos ongelmia kumartumisessa. En tiedä onko sääntöjen mukainen, mutta ainakin itse sallisin tuollaisen klubipelaajille.

 • KL1 says:

  Juu, noita ’haarukoita’ on tullut vastaan erityisesti etelässä pelaavien sennujen joukossa. Kätevämpi se on kuin sellainen iso tutti, joka ei mahdu lipputangon ja reiän reunan väliin. Mitään sääntöjenvastaista siinä ei ole, eivät säännöt kerro millä pallon saa sieltä reiästä nostaa.