Stenson joutui luopumaan miljoonia tuoneesta luottomailastaan − ”Surullista” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Stenson joutui luopumaan miljoonia tuoneesta luottomailastaan − "Surullista"

Henrik Stenson on kokenut uransa suurimmat tähtihetket täysin palvellutta Callawayn Diablo Octane Tour -puukolmosta käyttäen. Kuva: Getty Images

Huippugolfin kenties tunnetuin yksittäinen maila pääsi eläkkeelle.

Golf Digestin välinetoimittaja E. Michael Johnson nimesi vajaat kuukausi sitten julkaistussa jutussa seitsemän kiertuepelaajaa, jotka tarvitsisivat pikaisia muutoksia arsenaaliinsa. Yksi heistä oli Henrik Stenson. Tietysti sattumaa, mutta heti seuraavana päivänä hänen bäginsä sisältö koki kohtalaisia muutoksia.

Stenson on luonnollisesti suunnitellut välinemuutoksiaan pidempään, mutta yhdestä mailasta luopuminen kirpaisee tavallista enemmän. Kyseessä on ehkä maailman tunnetuin puukolmonen, joka on ollut tuomassa ruotsalaiselle Claret Jugin (Openin kiertopalkinto) ja FedEx Cupin voiton kaltaista kunniaa vuosien varrella.

”On aina surullista, kun yksi luottomailoista täytyy päästää eläkkeelle”, Stenson sanoi torstaina käynnistyvän Houston Openin alla.

Vuodesta 2011 käytössä ollut Callaway Diablo Octane Tour -puukolmonen sai virallisesti väistyä saman valmistajan Epic Flash Sub Zeron tieltä viime kuussa pelatussa BMW PGA Championshipissä.

Klubipelaajan näkökulmasta kahdeksan vuotta vanha maila ei ole ollenkaan poikkeus saati harvinaisuus. Mutta kun puhutaan paljon ja lujaa palloa lyövästä ja puukolmostaan lähes järjestään draiverin asemasta käyttävästä huippupelaajasta, on tilanne toinen. Toki Stensonkaan ei tässä tapauksessa käyttänyt yhtä ja samaa mailan ”nuppia” kahdeksaa vuotta.

PGATour.comin mukaan Diablon lapa meni todistettavasti vaihtoon ainakin vuosina 2016 ja 2017.

”Kun seisot 72. reiällä ja tarvitset hyvän lyönnin taistellaksesi kilpailun voitosta, ei tule ensimmäisenä mieleen valita pari päivää käytössä ollutta mailaa. Valinta kallistuu mieluummin johonkin, jolla olet lyönyt aiemmin 5000 kertaa”, Stenson sanoi.

Ja näin hän myös toimi sinetöidessään ensimmäisenä pohjoismaalaisena miespelaajana major-voiton Phil Mickelsonin nenän edestä vuoden 2016 Openissa. Puukolmonen lähetti pallon Royal Troonin 18. lyöntipaikalta väylän oikealle puolelle, mistä Stenson rakensi birdien ja upean 63 lyönnin kierrostuloksen.

Ennen Wentworthin turnausta Stenson katseli puukolmosensa kulunutta lapaa ja teki päätöksen siirtyä uudemman teknologian välineeseen. Vaikka Epic Flash Sub Zero on tuntunut hyvältä, on 43-vuotiaalla pelaajalla puukolmosten testausprosessi vielä kesken. Epicissä entiseen verrattuna samaa lienee ainoastaan tuttu sininen varsi.

Maailmanlistan 37:s sijoittui ensimmäisessä kilpailussaan 17:nneksi ilman Diabloa. Keskinkertaista suoritusta ei voi laittaa – ainakaan täysin – luottomailan puuttumisen piikkiin, sillä Stensonin tämän vuoden tilastoista löytyy 13 heikompaakin sijoitusta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje