Henrik Stenson otti käyttöönsä uuden lapamallin Dubai Desert Classicissa viime viikolla. Kuva: Getty Images.
Välineet |
6.2.2017

Henrik Stenson luopui vanhasta luotto-spoonistaan

Kun pelaaja vaihtaa välineitä, kyseessä äärimmäisen harvoin on uutinen. Tilanne on toinen, kun puhutaan Henrik Stensonin legendaarisesta puu-kolmosesta.

Välineet kehittyvät ja valtaosa huippupelaajista päivittää bägiään säännöllisesti. Yksi poikkeus kaavassa on maailmanlistan kolmonen, Henrik Stenson, joka on luottanut todella pitkään vuosimallin 2010 Callawayn Diablo Octane Pro -spooniin.

Stenson kutsuu pitkäaikaista työkaluaan nimellä Old Trusty, eli vapaasti suomeksi käännettynä: ”vanha luottokaveri”.

Kyseessä on vuoden 2010 mallia oleva maila, jonka teknologia perustuu vuosimalliin 2008.

Maila on nykystandardeilla niin vanhanaikainen, että kyseistä mailaa ei enää edes voi hankkia. Entistä erikoisemmaksi yhdistelmän tekee Stensonille räätälöity 12,3 asteen nostokulma, joka tekee mailasta käytännössä puu-kakkosen.

Nähtäväksi jää, palaako Henrik Stenson vielä käyttämään ”Old Trustya”. Getty Images.

Monelle pelaajalle puu-kolmonen on vain yksi maila muiden joukossa, Stensonille kuitenkin bägin tärkein yksittäinen maila, jota hän ei ole suostunut vaihtamaan, vaikka on testannut vuosien varrella useita uutuuksia. Stenson on parhaimmillaan mahtava rautapelaaja, mutta hänet tunnetaan yhtälailla vuoren varmoista, pitkistä avauksistaan, joissa hän suosii puu-kolmosta ja lyö draiverillaan melko harvoin. Spoonillaan Stenson saa pallonsa peliin paikassa kuin paikassa.

Siksi monen leuka loksahti auki, kun Stensonin bägistä viimeviikkoisessa Dubain kisassa komeili vanhan luottokaverin sijaan Callawayn uutukainen Epic-sarjan GBB-spooni. Vielä edellisellä viikolla hän pelasi Abu Dhabissa nuhjuisella Diablollaan.

Stensonin peli sujui hienosti ja hän oli kisassa toinen Sergio Garcian jälkeen.

Vaikka käytössä oli uusi lapamalli, ei Stenson sentään vaihtanut kerralla koko kokonaisuutta. Epicin lapa oli ruuvattu Stensonilla vuosikausia käytössä olleeseen the Grafalloy Blue -varteen, joka edustaa vuosimallia 2003.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Vai vaihtoiko pysyvästi?

”Mest troligt så är Diablon tillbaka när jag kommer hem. Jag gillar den nya hyfsat men den gamle trotjänaren vet man ju var man har, berättar Henrik för Svensk Golf.
Sanningen är att träffytan gick sönder under förra helgens träning och att det inte fanns någon backup tillgänglig. Då fick en Epic duga.
– Jag hade ingen extra med på resan hit utan bara nya testklubbor, därav bytet. Många som kommenterat det men ingen har frågat varför, säger Stenson.”

Oma kommentti