26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Haluatko samaistua Tiger Woodsiin? TaylorMade lanseerasi tähdelle räätälöidyt raudat

hot-list-banner

TaylorMade P7TW-raudoissa on esteettisesti kaikki kohdallaan. Kuva: Taylor Made

P-7TW-rautojen luomistarinassa yksikään vaihe ei ole syntynyt hetken mielijohteesta.  

TaylorMade on tuonut markkinoille P-7TW-raudat, jotka ovat identtiset Tiger Woodsin tänä vuonna käyttämien mailojen kanssa.

Hiiliteräksestä (1020) valmistettujen mailojen lapa on pidempi kuin Rory McIlroyn ja Dustin Johnsonin käyttämissä P730-muscleback-raudoissa. Myös painopiste on lyhyissä raudoissa hieman enemmän kärjen puolella.

Ylälinja on P730:een verrattuna ohuempi ja pohja hieman tasaisempi. Tigerin raudoissa on myös aavistuksen enemmän bouncea. Woods tiedetään pedantiksi pohjan olemuksen suhteen. Näin ollen jokaisen raudan pohjaa jyrsittiin tietokoneohjatulla poranterällä niin pitkään, kunnes pelaaja oli tyytyväinen niiden geometriaan.

Raudan osuma-alueen taakse on sijoitettu volframia, jonka avulla pyritään vahvistamaan osuman hyvää tunnetta. Myös P-7TW-rautojen urat ovat kapeammat kuin P730-mallissa. Tämän johdosta uria on saatu ”pakattua” enemmän osuma-alueelle, mikä edistää spinniä.

Settiä on saatavana ainoastaan kokoonpanolla 3-PW. Vartena on True Temperin Dynamic Gold S400-jäykkyydellä ja mailoihin on asennettu Golf Priden Tour Velvet -gripit.

Rautojen ennakkotilaukset on jo käynnistetty ja merkin jälleenmyyjille uutuudet saapuvat 1. toukokuuta. Vain oikeakätisinä saatavien mailojen suositushinta on 2199,00 euroa.

Tunteja ei ole laskettu

Rautoja kehitellessään insinöörit pyrkivät yleensä luomaan samaan pakettiin enemmän pituutta, anteeksiantavuutta ja paremman osumaäänen. Yhteistyössä Tiger Woodsin kanssa tehtyjen rautojen kohdalla on toimittu erilaisella kaavalla.

Ulkonäkö määriteltiin tähden toivomusten mukaisesti ja hän päätti luonnollisesti myös varsi- ja grippimallin. TaylorMaden suunnitteluyksikössä ei tunteja laskettu, sillä Woods juoksutti insinöörejä, kunnes pystyi lyömään jokaisella raudalla täsmälleen haluamansa pituuden.

Yhdeksännen prototyyppi-rautakuutosen kohdalla Woods nosti peukkua ja rituaalit toistettiin rautakolmosen ja -yhdeksikön kohdalla. Tämän jälkeen hän antoi luvan koko setin valmistukselle.

P7TW-raudoilla on kieltämättä hintansa. Lopullisen version luomiseen vaaditut tunnit huomioiden hinta ei kuitenkaan taida paljon poiketa keskivertomailoista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje