Kirkland Signature hämmensi viime talvena golfpallomarkkinoita Yhdysvalloissa. Kuva: Costco
Välineet |
2.4.2017

Halpispallon valmistaja haastoi Titleistin emoyhtiön oikeuteen

Mystisen Kirkland Signature -pallon taustalla oleva Costco sai tarpeeksi Acushnetin syytöksistä.

Kirkland Signature -pallostaan tunnetuksi tullut Costco on nostanut kanteen Acushnet Holdings -yhtiötä vastaan. Syynä tähän on golf-patents.com-sivuston mukaan Titleist-palloja valmistavan Acushnetin Costcolle lähettämä kirje, jossa se väittää jälkimmäisen loukanneen yhtiön 11:tä patenttia Kirkland Signaturen valmistuksessa.

Toinen syytös koskee Costcon mainontaa, jossa se takaa kaikkien Kirkland Signature -tuotteiden ”täyttävän tai ylittävän johtavien kansallisten brändien laatustandardit”.

Koskien mahdollista patenttiloukkausta, Costco esitteli kannekirjelmässään pallonsa ytimen ja kuoren valmistuskriteerejä, todeten, että yksikään niistä ei loukkaa Acushnetin patentteja. Seuraavassa ote kirjelmästä:

”… the Shore D hardness of the center core of the KS ball is not ’at least about 10 points’ less than the Shore D hardness of the outer core.”

”…the surface hardness of the outer core of the KS ball is not 75 Shore C or greater.”

”… dimples on the KS golf ball do not cover more than 80% of the outer surface.”

Väitettyyn harhaanjohtavaan ja virheelliseen mainontaan liittyen Costco totesi, ”ettei yhtiö ole koskaan julkisesti vertaillut Kirkland Signature -palloa yhteenkään Acushnetin palloon, kuten Pro V1:een”.

”Järkevä kuluttaja ei tekisi sellaista johtopäätöstä, että Kirkland Signaturen laatua yritettäisiin verrata mihinkään tiettyyn valmistajaan tai palloon, mukaan lukien Acushnet ja sen Pro V1 -pallo”, Costcon kanteessa todettiin.

Kirkland Signature on Costco-noutotukkumyymäläketjun oma brändi, jota se käyttää muun muassa elitarvikkeissaan ja monissa muissa tuotteissaan. Viime vuoden lopussa markkinoille ilmestyneen Kirkland Signature -pallon on tehnyt poikkeukselliseksi golfin harrastajilta saadut ylistävät lausunnot, joissa toiset ovat vertailleet palloa Titleist Pro V1:een.

Sittemmin julkisuuteen tulleen tiedon mukaan Costco päätti − ainakin toistaiseksi − luopua suuren suosion saaneen pallonsa valmistuksesta.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.