Kirkland Signature hämmensi viime talvena golfpallomarkkinoita Yhdysvalloissa. Kuva: Costco
Välineet |
2.4.2017

Halpispallon valmistaja haastoi Titleistin emoyhtiön oikeuteen

Mystisen Kirkland Signature -pallon taustalla oleva Costco sai tarpeeksi Acushnetin syytöksistä.

Kirkland Signature -pallostaan tunnetuksi tullut Costco on nostanut kanteen Acushnet Holdings -yhtiötä vastaan. Syynä tähän on golf-patents.com-sivuston mukaan Titleist-palloja valmistavan Acushnetin Costcolle lähettämä kirje, jossa se väittää jälkimmäisen loukanneen yhtiön 11:tä patenttia Kirkland Signaturen valmistuksessa.

Toinen syytös koskee Costcon mainontaa, jossa se takaa kaikkien Kirkland Signature -tuotteiden ”täyttävän tai ylittävän johtavien kansallisten brändien laatustandardit”.

Koskien mahdollista patenttiloukkausta, Costco esitteli kannekirjelmässään pallonsa ytimen ja kuoren valmistuskriteerejä, todeten, että yksikään niistä ei loukkaa Acushnetin patentteja. Seuraavassa ote kirjelmästä:

”… the Shore D hardness of the center core of the KS ball is not ’at least about 10 points’ less than the Shore D hardness of the outer core.”

”…the surface hardness of the outer core of the KS ball is not 75 Shore C or greater.”

”… dimples on the KS golf ball do not cover more than 80% of the outer surface.”

Väitettyyn harhaanjohtavaan ja virheelliseen mainontaan liittyen Costco totesi, ”ettei yhtiö ole koskaan julkisesti vertaillut Kirkland Signature -palloa yhteenkään Acushnetin palloon, kuten Pro V1:een”.

”Järkevä kuluttaja ei tekisi sellaista johtopäätöstä, että Kirkland Signaturen laatua yritettäisiin verrata mihinkään tiettyyn valmistajaan tai palloon, mukaan lukien Acushnet ja sen Pro V1 -pallo”, Costcon kanteessa todettiin.

Kirkland Signature on Costco-noutotukkumyymäläketjun oma brändi, jota se käyttää muun muassa elitarvikkeissaan ja monissa muissa tuotteissaan. Viime vuoden lopussa markkinoille ilmestyneen Kirkland Signature -pallon on tehnyt poikkeukselliseksi golfin harrastajilta saadut ylistävät lausunnot, joissa toiset ovat vertailleet palloa Titleist Pro V1:een.

Sittemmin julkisuuteen tulleen tiedon mukaan Costco päätti − ainakin toistaiseksi − luopua suuren suosion saaneen pallonsa valmistuksesta.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti