21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][24]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Haastajan viitta sopii Bridgestone Golfille

Yhtiön palvelukseen palannut pääjohtaja haluaa nostaa pallot keskiöön, ja nimenomaan parempien pelaajien pallot.

Vuosi 2017 oli Bridgestone Golfille paras kautta aikojen. Kokonaismyynnissä tehtiin uusi ennätys, palloja liikkui enemmän kuin koskaan, ja markkinoinnissakin tavoitettiin ennätysyleisö.

Menestys oli paljolti uuden TOUR B -pallosarjan ansiota. Neljän rinnakkaismallin kehittämiseen käytettiin runsaasti voimavaroja, jotta tarjolle saataisiin pallo neljälle erilaiselle pelaajatyypille. Apuna oli mittava datapankki: yli kolme miljoonaa henkilökohtaista ja internetin välityksellä viimeisen noin kymmenen vuoden aikana tehtyä palloräätälöintiä.

Muskeleita löytyy myös yhtiön emoyhtiöstä. Bridgestone Tire & Rubber on raskaan sarjan yritys, joka tarjoaa tukeaan niin rahoituksessa kuin tuotekehityksessä. Golfillakin on yhtiön historiassa pitkät juuret, sillä ensimmäiset pallot valmistettiin Japanissa 1935.

Bridgestone on jo pitkään tunnettu pallojen yksilölliseen räätälöintiin panostavana yhtiönä. Se säilyy edelleen ykkösprioriteettina brändiä rakennettaessa. Pallon valintaa helpottavia työkaluja kehitetään jatkuvasti, ja golfin harrastaja saa päätöstensä tueksi apua niin valmistajan kotisivuilta kuin viime vuoden puolella lanseeratusta BFIT-applikaatiosta.

Yhtiön pääjohtajaksi kesän alussa valittu, muutaman vuoden syrjässä ollut, mutta vuosina 2004–2015 myynti- ja markkinointitehtävissä yhtiötä menestykseen luotsannut Dan Murphy uskoo että työkalut ovat olemassa isompien toimijoiden haastamiseksi. Nimenomaan haastajan viitan Murphy on halukas ottamaan. Taustatukea tulee muun muassa yli tuhannesta golfpalloihin liittyvästä patentista.

Me emme usko siihen, että sama pallo sopii kaikille. Ei mediumkokoinen paitakaan istu kaikille, tai 45-numeroinen kenkä.

Murphy on tyytyväinen siihen, mitä yhtiö on mailapuolellakin saanut aikaan, mutta National Golf Foundationin tuoreessa haastattelussa hän sanoo haluavansa viedä fokuksen nykyistä vahvemmin palloihin ja ennen kaikkea parhaiden pelaajien palloihin.

”Parhaat pelaajat osaavat aidosti arvostaa Bridgestonen laatua ja teknistä osaamista. He tajuavat mistä on kysymys, sillä he tunnistavat erot erilaisten pallojen välillä.”

”Me emme usko siihen, että sama pallo sopii kaikille. Ei mediumkokoinen paitakaan istu kaikille, tai 45-numeroinen kenkä.”

Murphy uskoo parhaisiin harrastajiin myös eräänlaisina mielipidejohtajina. Jos klubimestarin näkee pelaavan Bridgestonen pallolla, moni muukin haluaa kenties kokeilla.

Murphyllä on vahva usko myös yhtiön sopimuspelaajana äskettäin aloittaneen Tiger Woodsin vetovoimaan.

”Hän on meille supertärkeä. Me olemme haastajabrändi, emme joukon suurin ja kaunein. Olemme haastajana hieman saman kaltaisessa tilanteessa kuin Tiger nyt – hän on tulossa takaisin, nostamassa itseään taas otsikoihin, pistämässä jälleen muille kampoihin.”

”Tiger vetää huomiota puoleensa. Hän saa liikenteen pysähtymään ja ihmiset katsomaan. Se on meille suuri mahdollisuus.”

Ketkä muut pelaavat Bridgestonella? Ainakin Bryson DeChambeau, Matt Kuchar, Lexi Thompson, Fred Couples, Brandt Snedeker ja Cheyenne Woods.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje