20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Gripin alle sijoitettu vastapaino kohottaa merkittävästi Pingin uutuusdraiverin anteeksiantavuutta

G410 Plus on yhtiön ensimmäinen siirrettävällä painolla varustettu draiveri.   

Custom fitin uranuurtajana tunnetuksi tullut Ping puhui mailojen räätälöinnin puolesta jo kauan ennen kuin suuri osa golfareista edes tiesi mitä mailan lie-kulmalla tarkoitetaan.

Nyt Ping pyrkii tekemään vaikutuksen uudistuneella G-sarjan draiverillaan, mikä on varustettu ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa siirrettävällä painolla.

Merkin voi aiheellisesti sanoa olevan tässä asiassa myöhässä. Tosin yhtiö on tyypillisesti osoittanut kiinnostustaan uudempaa teknologiaa kohtaan vasta kun se on kokenut sen tuovan lisäarvoa omille tuotteilleen.

Välinevalmistaja on tulkinnut etenkin draiverin lavan keskikohtaa halkovan painokiskon olevan haitallinen mailan anteeksiantavuudelle. Uuden G410 Plus -draiverin myötä yhtiö uskoo kehittäneensä mallin, jossa on siirrettävästä painosta huolimatta halutut ominaisuudet kohdallaan.

Lavan takaosassa olevassa kiskossa on kolmeen eri asentoon säädettävissä oleva 16-grammainen paino, minkä avulla pelaaja voi valita tavoittelemansa (draw, neutral, fade) suuntakontrollin.

Keskeinen toive liikuteltavan painon sisältävän draiverin kehittämisestä tuli merkin tallipelaajilta, joista suurimman osan draiverin painopistettä jouduttiin justeeraamaan tehtaalla hieman vanhanaikaisilla menetelmillä.

Painopistettä muunnellaan 16-grammaisella liukupainolla. Kuva: Ping Golf

Uutta on myös gripin alla oleva, tasapainopistettä kohottava vastapainotulppa, minkä avulla lavan massaa on voitu lisätä. Tämän seurauksena mailan anteeksiantavuus on Pingin mukaan kasvanut selvästi. G410:n MOI-arvon kerrotaan olevan 15 prosenttia korkeampi kuin kilpailevilla, liikuteltavan painon sisältävällä draivereilla.

G410 Plus -draiverissa ja slaissia korjaavassa sisarmalli G410 SFT:ssä on yhtäläiset lie- ja loft -säätöominaisuudet, mutta jälkimmäistä ei ole varustettu siirrettävällä painolla. Uutuussarja käsittää myös raudat, väyläpuut, hybridit ja crossover-raudan.

Nostokulmat, G410 Plus: 9°, 10.5° ja 12°
Nostokulma, G410 SFT: 10.5°
Standardivarsi: Alta CB Red 55
Vaihtoehtoiset varret, (ei lisäveloitusta): Ping Alta CB, Ping Tour 65, Mitsubishi Tensei CK Orange 60 ja Project X Evenflow Black 75

Mallisto saapuu Pingin jälleenmyyjille helmikuun puolivälissä. Draivereiden suositushinta on 499,00 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje