Garminin S62 on virtuaalinen caddie ja huipputason golfkello - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Garminin S62 on virtuaalinen caddie ja huipputason golfkello

Garminin uutuus on ominaisuuksiltaan ennennäkemättömän hyvä golfkello, joka palvelee myös muissa lajeissa.

Vilkaisu ranteeseen ja tiedät edessäsi olevan lyönnin mitat, monessa tapauksessa näet myös mahdolliset esteet. Niin toimii perinteinen golfkello. Garmin vie ajatuksen pidemmälle ja saman tien käytäntöön: sen uusi Approach S62 -älykello auttaa suunnittelemaan pelistrategiaa ja hienosäätämään peliä.

Kellon erikoisuus on Virtual Caddie -ominaisuus, joka analysoi peliin vaikuttavia tekijöitä, kuten tuulen nopeutta, kentän muotoja ja etenkin pelaajan aiempia lyöntejä, ja ehdottaa niiden perusteella kuhunkin lyöntiin parasta mailaa. Kun golfkello aiemmin on kertonut lyönnin mitan, on mailan valinta ja siihen vaikuttavien tekijöiden puntaroiminen jäänyt pelaajalle, osaa kello nyt toimia apuna työkalun valinnassa. Se siis todella toimii eräänlaisena virtuaalisena caddiena.

Värilliset kenttäkartat esteineen on olemassa yli 41 000 golfkentälle ympäri maailman. Väyläkartan lukeminen on entistä helpompaa, sillä kellossa on entistä 17% suurempi, 1.3 tuuman värikosketusnäyttö. Kello näyttää lyönnin suunnan PinPointer -toiminnolla , kun suoraa näköyhteyttä lipulle ei ole ja PlaysLike Distance -ominaisuus osaa arvioida ylä- tai alamäen vaikutuksen lyönnin mittaan. Viheriönäkymä näyttää viheriöiden oikean muodon ja mahdollistaa lipun siirtämisen manuaalisesti, jolloin etäisyyden hahmottaminen on helpompaa.

Kellon yhteydessä voi hankkia kolmen kappaleen minipakkauksen lyöntiantureita. Tilastoinnin tarkkuutta parantavat anturit ruuvataan mailan gripin päähän.

Aivan itsekseen kello ei sentään osaa arvioida ja tilastoida lyöntien mittoja eri mailoilla. Toiminto, nimeltään Autoshot round analyzer, mittaa ja tallentaa automaattisesti lyöntien pituuden. Tarkkuus kasvaa huomattavasti, kun sen yhdistää lisävarusteena myytäviin Approach CT10 -lyöntiantureihin. Anturit ruuvataan mailan gripin päähän. Kolmen kappaleen aloituspakkaus maksaa normaalisti 89 euroa. S62 -kellon hankinnan yhteydessä myytävä kolmen kappaleen paketti maksaa 50 euroa. Täysi 14 kappaleen pakkaus maksaa 329 euroa.

Tilastointi toimii pariliittämällä Approach S62 -kellon Garmin Golf -sovellukseen. Tilastojen avulla pelaaja voi mm. tarkistaa tasoitusindeksin, väylä- ja lähestymislyön­tien onnistumis-/epäonnistumisprosentit sekä GIR-lyöntien prosentit ja strokes gained -analyysin. Lisäksi sovelluksen avulla on mahdollisuus osallistua sijoitustaulukoihin ja turnauksiin eri puolilla maailmaa olevien pelaajien kanssa.

Kello on suunniteltu golfareille, mutta se toimii muissakin lajeissa. Kellossa on rannesykeanturi, ja se mittaa myös veren happisaturaatiota (pulssioksimetri) ja aktiivisuutta. Kellossa on esiladatut profiilit juoksua, pyöräilyä ja uintia varten, muita lajeja voi ladata sovelluksen kautta.

Monissa kelloissa akun kesto on suurin käyttömukavuutta rajoittava tekijä. Approach S62s:n akun luvataan kestävän 14 päivää älykellotilassa ja jopa 20 tuntia GPS-tilassa. Golfarille oleellinen tieto, on että kellon akku kestää vaivatta useammankin golfkierroksen ajan.

Kellon suositushinta on 599,00 euroa. Ihan halvimmasta päästä se ei siis ole, mutta vastineeksi saa tukun ominaisuuksia, joita muiden merkkien kelloissa ei ole. Kokonaisuutena Garminin Approach S62 vie golfkellojen ominaisuudet jälleen uudelle tasolle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje