21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][24]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Garmin Z80 – Kaikkien aikojen paras etäisyyskiikari?

Käytettävyyttä ja ominaisuuksia piisaa, mutta hintalappukin on kova.

Etäisyyskiikarit ovat kehittyneet viime vuosina. Käytettävyys alkaa olla jo huippuluokkaa, eikä matkaa lippuun mitatakseen tarvitse jatkuvasti painaa mittausnappia tai yrittää pitää laitetta heilumatta epätoivon vimmalla.

Garminin uutuus Z80 selviytyy etäisyyskiikarin perustehtävistä vaivattomasti. Kuvanvakautus toimii mallikkaasti ja kuusinkertaisen zoomin ansiosta mitan ottaminen on helppoa jopa 320 metrin päästä. Sen lisäksi Z80 tarjoaa tukun ainutlaatuisia ominaisuuksia, joista olennaisin on kiikarin näytössä näkyvä karttakuva pelattavasti väylästä.

GPS:n avulla laite näyttää sijainnin kartalla ja siten myös edessä olevat esteet ja etäisyyden niihin sekä väylän muodon. Kun mittaat etäisyyden lippuun, laite piirtää avuksi viheriön kartan sekä etäisyyden sen etu- ja takalaitaan.

Laite näyttää mitan lipulle, sekä viheriön etu- ja takalaitaan. Lipun etäisyydelle laite piirtää karttaan kaaren, josta näkee, mitä mahdollisia esteitä samalla etäisyydellä sijaitsee.

Lisäksi plays like -toiminto huomio mittauksessa korkeuserot. Se säätää lyönnin etäisyyden huomioiden kentän kaltevuuden. Esimerkiksi ylämäkilyönnissä laite siis ilmoittaa, kuinka pitkää lyöntiä on lähdettävä lyömään. Toiminnon voi kytkeä halutessaan pois päältä. Kilpailuissa toimintoa ei saa käyttää.

Laitteen tietokannassa on ladattuna yli 41 000 kenttää, joten maailmanmatkaajatkaan eivät joudu ihan heti pulaan.

Pin pointer -toiminto näyttää suunnan lipulle, vaikka se ei näkyisikään.

Jos lippu on piilossa vaikkapa mäen tai puiden takana, pin pointer -toiminto osoittaa suunnan lipulle. Lay up -vaihtoehto mittoineen on sekin tarjolla, jos hyökkääminen lipulle ei innosta.

Laitetta ohjataan kolmella painikkeella, joiden käyttäminen vaatii hieman opettelua. Laitteen lataaminen ja päivittäminen hoituu usb-kaapelin avulla. Mukana tulee karbiinihaalla varustettu kuljetuslaukku.

Pelattava väylä, ja sijaintisi sillä näkyy laitteen näytössä. Samoin etäisyydet esteisiin.

Laite painaa vain 226 grammaa. Akun kesto on maksimissaan 15 tuntia, joten muutaman kierroksen se kestää vaivatta, vaikka mittauksia suoritettaisiin liukuhihnalta.

Laitteeseen on pakattu hurja määrä ominaisuuksia. Se näkyy hintalapussa, joka on peräti 699,00 euroa. Sillä rahalla saa loistavan, todennäköisesti markkinoiden parhaan etäisyyskiikarin, mutta nähtäväksi jää, onko suositushinta sittenkin liian korkea tuotteelle, joka ei ole golfarille puhdas välttämättömyys vaan pientä ylellisyyttä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)