FootJoylta ja Eccolta uusia kenkämalleja markkinoille - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

FootJoylta ja Eccolta uusia kenkämalleja markkinoille

D.N.A.-mallia saa myös mustana versiona.

Eccon Biom 2 -mallin värivalikoima on laaja.

Eccon Biom 2 -mallin värivalikoima on laaja.

Golfkenkien evoluutio on jo pitkään edennyt perinteisistä golfkengistä kohti monikäyttöisempiä ja rennompia jalkineita. Street-tyyliset ruusukkeettomat kengät ovat vallanneet markkinoista ison siivun ja myös ruusukkeelliset kengät ovat kehittyneet tyyliltään urheilullisempaan ja rennompaan suuntaan.

Samalla kengät ovat keventyneet parempien materiaalien ansiosta ja vedenpitävyydestäkin on tulossa normi.

Kehitystä on tapahtunut myös käyttömukavuudessa, jonka osalta suurta roolia näyttelee anatomisesti muotoiltujen pohjallisten yleistyminen.

Maailman ylivoimaisesti suurin golfkenkämerkki on FootJoy. Sen omien tilastojen mukaan FootJoyn kenkiä käyttää PGA Tourilla 56 prosenttia pelaajista, European Tourilla luku on peräti 68 ja LPGA Tourillakin 53 prosenttia.

DryJoys Casual -mallilta odotetaan paljon.

DryJoys Casual -mallilta odotetaan paljon.

Merkin suosikkimalli on Contour, joka on yksinään myynyt enemmän kuin suurimpien kilpailijoiden ykkösmallit yhteensä. Ensi kaudella myös Contour saa kasvojenkohotuksen ja päivityksen nykypäivään. Kengän painoa on vähennetty, sen pohjan joustavuutta on lisätty ja ulkoasua päivitetty.

Countour nojaa edelleen ruusukkeisiin, joiden nimeen Foot Joy vannoo. Kysynnän kasvaessa merkki on silti kehittänyt mallistoonsa myös erilaisia ruusukkeettomia vaihtoehtoja. Uudessa DryJoys Casual -mallissa pohjassa on kiinteät piikit.

Oikeankokoiset jalkineet takaavat suorituskyvyn

FootJoy on tutkinut paljon golfkenkien suorituskykyä ja sitä, mistä se muodostuu. Suurta roolia näyttelee kengän pohja ja tarkemmin sen pito-ominaisuudet. Yrityksen tutkimuksen mukaan huonosti pitävä pohja sekä heikosti istuva, usein liian suuri tai liian leveä kenkä muodostavat yhdessä yhtälön, jonka johdosta lyönnistä saattaa kadota tehoa jopa neljäsosa.

FootJoyn mukaan lähes 80 prosenttia golfareista pelaa vääränkokoisissa kengissä – tyypillisesti kuluttajat valitsevat käyttömukavuuden nimissä liian suuret jalkineet.

Vaikka FootJoy on kaventanut mallistoaan, on sen kilpailuvaltti edelleen valinnanvara. Kenkiä saa eri levyisillä lesteillä ja MyJoys-palvelun kautta tarvittaessa jopa keskenään erikokoisina ja omavalintaisella värityksellä.

Ecco noussut vahvaksi haastajaksi

Etenkin pohjoismaissa Ecco on kasvanut varteenotettavaksi kilpailijaksi FootJoylle. Laadustaan ja istuvuudestaan tunnetun tanskalaismerkin hinnoittelu on kova, mutta samalla se on antanut muille merkeille mahdollisuuden nostaa jälleenmyyntihintojaan – näin on tehnyt myös FootJoy. Uutuusmalli DryJoys Casual on suositushinnaltaan 189 euroa, D.N.A. 219 euroa. Jälkimmäistä saa myös ns. boa-kiinnityksellä 239 eurolla.

Biom G2 -malli on Eccon tour-pelaajien suosiossa.

Biom G2 -malli on Eccon tour-pelaajien suosiossa.

Myös Ecco on päivittänyt oman suosikkimallinsa. Biom Hybrid 2 -malli on 15 prosenttia edeltäjäänsä kevyempi ja pohja entistä ohuempi paremman tuntuman aikaansaamiseksi. Malli on erittäin mukava, moitteita edeltäjä on tosin saanut puutteellisesta vedenpitävyydestään. Hintaa uutuudella on 189,90 euroa.

Eccon urheilullisempi kenkämalli kantaa nimeä Biom G2. Kengän painosta on leikattu 20 prosenttia, sen joustavuutta ja pitävyyttä on parannettu ja lisäksi sen luvataan olevan entistä tukevampi jalassa.

Uutuus on saatavana säänkestävänä Hydromax-mallina sekä vedenpitävänä Gore-Tex-kalvollisena mallina. Hydromax-mallin hinta on 239,90 euroa.

Laatu ja lajiosaaminen valttia

FootJoyn ja Eccon lisäksi etenkin Adidas on kenkämarkkinoilla vahva tekijä. Myös Nike ja Puma myyvät paljon, muut merkit jo selkeästi vähemmän. Eri brändien uutuusmalleja tippuu markkinoille talvella, ja etenkin Orlandossa tammikuussa järjestettävien maailman merkittävimpien golfmessujen yhteydessä.

FootJoylla odotuksia kasataan paljon myös ensi kaudella markkinoille tulevan uuden ja entistä urheilullisemman HyperFlex-mallin harteille. Uutuusmalli tullaan näkemään PGA Tourilla ainakin Hunter Mahanin jalkinevalintana.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)