King F8-raudoissa on käytetty uutta E9 ”Pwrshell” -lapateknologiaa. Kuva: Cobra Golf
Välineet |
27.11.2017

Ehdolla ensi kauden hittiosastolle − Cobra King F8

Hyvässä nosteessa oleva Cobra Golf esitteli mielenkiintoisen tuoteperheen, jonka jokainen maila on varustettu Arccos 360 -sensorilla.

Cobran uusi King F8 -mallisto pitää sisällään paljon uutta teknologiaa ja mielenkiintoisia ratkaisuja. Yhtiön mukaan suunnittelutyön tavoitteena on ollut auttaa kaikentasoisia pelaajia lyömään palloa pidemmälle ja suorempaan.

Draiverit

F8 ja F8+-draivereiden kohdalla Cobra esittelee uuden CNC Milled Forged -titaanilyöntipinnan. Valmistusmenetelmä auttaa löytämään lyöntipinnan tarkan paksuuden ja mahdollistaa tiiviimmät toleranssit. Lyöntipinta on nyt kolme prosenttia ohuempi ja kymmenen prosenttia kevyempi, mikä lisää pallon nopeutta ja toisaalta edistää tarkkuutta.

Uusi 360 asteen Aero-teknologia sisältää lukuisia aerodynaamisia ”trippejä”, jotka on tehty kevyestä polymeeristä. Ne on sijoitettu pohjan etupuolelle ja kruunuun. Tämän tarkoituksena on vähentää ilmanvastusta, ja siten lisätä mailanpään nopeutta.

Draiverin titaanilyöntipinnassa oleva Sweet Zone antaa armoa hieman epätarkemmissakin osumissa. Kuva: Cobra Golf

Ultra-kevyt, viisikerroksinen hiilikuitukruunu säästää ”valinnaista” painoa, minkä avulla painopistettä on saatu vietyä alemmas ja syvemmälle. Seurauksena on korkeampi lentorata ja lisääntynyt anteeksiantavuus. Tavoitetta täydentää vaihtelevan paksuinen E9 lyöntipinta ja elliptisesti kuvioitu Sweet Zone, joka antaa ruutia osumaan myös keskikohdan ulkopuolella.

King F8:ssa on korkeamman profiilin säädettävät kaksi- ja 12-grammaiset painot, jotka voidaan asettaa lavan pohjassa joko taakse tai kantaan. Näiden tehtävänä on lisätä anteeksiantavuutta ja laukaisukulmaa tai draw-kierrettä. F8+-versio on profiililtaan matalampi, ja se tarjoaa alemman nostokulman skaalan. Tässä mallissa pohjapainojen (sama paino kuin F8:ssa) paikat löytyvät sekä edestä että takaa.

Draivereiden väri on Nardo Grey, mikä tunnetaan trendivärinä autoteollisuudessa.

Varsivaihtoehdot: MRC Tensei CK Blue 50, Aldila NV 2KXV Blue 60, Aldila NV2KXV Green 65 ja Aldila NV 2KXV 50 (naisten)
Suositushinta: 429,00 euroa

Väyläpuut ja hybridit

Cobran perinteikäs, nurmikontaktia parantava Baffler-kiskomenetelmä löytyy myös uusista King F8 väyläpuista ja hybrideistä.

Progressiiviset kiskot on siirretty lähemmäksi toisiaan lisäten lavan etureunan bouncea. Se auttaa mailaa pysymään lähempänä maan pintaa, mikä mahdollistaa johdonmukaisemman laukaisukulman erilaisissa paikoissa. Lisäksi painopistettä on voitu keskittää enemmän parantaen anteeksiantavuutta keskikohdan ulkopuolelle suuntautuneissa osumissa.

F8 One Length -hybridi on muiden puumailojen väristä poiketen musta. Kuva: Cobra Golf

Mailoissa on draivereista tuttu 360 asteen Aero-järjestelmä, joka maksimoi mailan nopeutta ja väyläpuussa on lisäksi viisikerroksinen hiilikuitukruunu, joka luo olosuhteet mailanpään tehokkaammalle painotukselle.

Uutena lisäyksenä mallistossa on One Length -versio King F8 -hybridistä, joka on logiikkansa puolesta yhdistettävissä Cobran One Length -rautasetteihin.

Maila erottuu myös värinsä puolesta (musta) harmaasta standardipituisesta hybridistä. Siinä on pystympi lie-kulma, painavampi lapa ja alempi painopiste – hyviä ominaisuuksia pelaajalle, joilla on hankaluuksia saada pallo ilmaan One Length -settinsä pitkillä raudoilla.

Varsivaihtoehdot: Aldila NV 2KXV Blue 70 shaft (F8-väyläpuu), Aldila NV 2KXV Green 75 (F8+-väyläpuu), Aldila NV 2KXV 50 (naisten väyläpuu), Aldila Rogue Pro 75 (hybridi) ja Aldila Rogue Pro 60 (naisten hybridi)
Suositushinnat: 269,00 euroa (väyläpuu), 199,00 euroa (hybridi)

Raudat

King F8-raudoissa on täysin uusi E9 ”Pwrshell” -lapateknologia, mikä tarkoittaa 20 prosenttia ohuempaa taottua lyöntipintaa. Sekä tavallisessa että One Length -setissä on strategisesti sijoitettu Carbon Feel Technology -insertti, jonka tehtävänä on tuottaa pehmeä, joskin jämäkkä tunne kautta koko paletin.

Osana Cobran päivitettyä TECFLO -progressiivista settirakennetta, useampi rauta (nyt 4–7) on paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi ontto. Lyhyet raudat (8-PW) ovat taka-aukkoisia (cavity back) ja suurempikulmaisissa wedgeissä on vaihteleva grindaus ruokkien spinniä.

F8 One Length -raudoissa on saavutettu alempi painopiste sekä parempi ja korkeampi lentorata käyttämällä pituudeltaan vaihtelevaa holkkia yhdistettynä rautojen 4–6 leveämpään pohjaan. Lyhyissä raudoissa ja wedgeissä painopiste on puolestaan ylempänä tuottaen matalamman ja kontrolloidumman lentoradan.

Jokainen King F8 -maila on sisäisen sensorin avulla yhteydessä Cobra Connect -järjestelmään. Kuva: Cobra Golf

Jokainen King F8 ja F8+-maila on nyt varustettu Arccos 360 -sensorilla, joka on upotettu grippiin. Pelaaja voi yhdistää niin sanotun Cobra Connectin avulla mailansa älypuhelinsovellukseen, joka kerää dataa lyönneistä.

Seitsemän mailan F8-rautasetin ostaja saa lisäksi seitsemän ylimääräistä Arccos 360 sensoria voidakseen liittää koko 14 mailan kokoonpanonsa Cobra Connectiin.

Varsivaihtoehdot: True Temper XP 90 (teräs), Aldila Rogue Pro 65 (grafiitti) ja Aldila Rogue 60 (naisten grafiitti)
Suositushinnat: 759,00 € (5-PW ja GW/teräs) ja 859,00 € (5-PW ja GW/grafiitti)

Cobran F8-mallisto saapuu kokonaisuudessaan merkin jälleenmyyjille helmikuun alussa.

Cobran myynti kaksinkertaistunut Suomessa vuosikymmenen alusta

Cobra Puma Finland Oy:n aluemyyntipäällikkö Tuukka Mäkinen on tyytyväinen Cobran uuteen tuoteperheeseen, jonka ydinkohde on tasoituksella 10+ pelaavat harrastajat.

”Hyvän oloinen paketti kaiken kaikkiaan. Tutustuin mailoihin ensimmäisen kerran syyskuussa Kaliforniassa, ja jokaista uutta versiota on tullut testattua. Koko organisaatiolla on isot odotukset F8:aa kohtaan”, hän sanoi.

Mäkinen on ollut Cobra Puman palveluksessa seitsemän vuotta, ja ollut todistamassa yhtiön golfvälineiden nousua suurten merkkien rinnalle.

”Myyntimme on kaksinkertaistunut Suomessa sitten vuoden 2010. Olemme nyt kutakuinkin tasoissa Titleistin, Callawayn ja TaylorMaden kanssa.”

Cobran Puman Pohjoismaiden yksikkö toimii Ruotsissa, missä Cobra on ollut myyntitilastojen ykkönen jo vuosikausia. Suomen myynti oli tänä vuonna noin kaksi miljoonaa euroa, länsinaapurissa lukema on kuusinkertainen.

Ruotsista käsin operoidaan merkin tuotteiden jakelua Suomen lisäksi Tanskaan ja Norjaan. Henkilökuntaa ”pääkallopaikalla” on noin 15, Suomessa yhtiön golfosastoa hoitaa Mäkinen ja hänen apunaan kesäkaudella tyoskentelevä ”demomies”.

Cobran välineistä Suomessa parhaiten myyvät draiverit, väyläpuut ja hybridit.

”Niiden osuus on lähes puolet kaikista myydyistä mailoistamme. Toivottavasti rautojen myynti ottaa askeleen eteenpäin uuden F8-sarjan myötä. One Length -raudat ovat olleet positiivinen piristysruiske. Nyt niiden saatavuus laajenee myös naisten ja senioreiden malleihin, ja One Lengthiä on tulossa reilusti myös varastoon.”

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.