Lavan taustapuolen insertillä on oma roolinsa mailan tarjoamassa tunteessa. Kuva: Cobra Golf
Välineet |
19.3.2018

Cobran taotun uutuusraudan lavasta löytyy alumiinia ja hiilikuitua

Yhtiö on parantanut King Forged Tec Black -rautojen kohdalla myös toista vuotta tuotannossa olevan One-Length-ideansa toimivuutta.

Cobran uutuusraudan, King Forged Tec Blackin lapaan on sijoitettu varsin paljon teknologisia uudistuksia. Tämä yhdistettynä Cobra Connect -grippisensoreiden tarjoamaan mielenkiintoiseen analytiikkaan tekee siitä mielenkiintoisen tuttavuuden.

Rautojen lyöntipinta on ohuempi kuin aiemmin talvella esitellyssä King Forged Tourissa. Lavan sisään on asennettu kevyemmästä ja vahvemmasta, 4140 teräksestä valmistettu insertti. Lyöntipinnan paksuus on vain kaksi millimetriä, mikä on viisi prosenttia vähemmän kuin edellisessä, King Forged Tec -mallissa.

Cobra on halunnut tuottaa perinteisen muotoiseen rautaan enemmän nopeutta ja tunnetta. Tähän on päästy useasta elementistä koostuvalla, alumiinikehyksellä varustetulla hiilikuituriipuksella ja taustapuolen insertillä. Rungon muu osa on taottu 1025 hiiliteräksestä.

”Avainasia on ollut saada raudat kuulostamaan ja tuntumaan hyvältä. Haluamme, että näihin mailoihin päätyvä pelaaja on tyytyväinen taotun raudan kiinteään tunteeseen ja nopeaan lapaan”, Cobran tutkimus- ja kehitysosaston varajohtaja Tom Olsavsky sanoi.

King Forged Tec Black -raudan lyöntipinnan paksuus on viisi prosenttia edeltäjäänsä ohuempi. Kuva: Cobra Golf

Rautojen 3–7 kannassa ja kärjessä on volframi-painot. Ne mahdollistavat alemman painopisteen ja edistävät anteeksiantavuutta epätarkoissa osumissa pitäessään massan keskuksen linjassa lyöntipinnan keskikohdan kanssa.

Volframi on keskeinen komponentti myös King Forged Tec Black One Length -mallin kohdalla. Suunnitellessa painavampia lapoja kuin standardipituisissa raudoissa, suurempi, 40-grammainen volframi-tanko mahdollistaa setin mailojen rautaseiskan pituuden.

 

Uutta hyötyrautaa on saatavana myös One Length -pituisena versiona. Kuva: Cobra Golf

Mailoissa on standardina True Temperin AMT Tour White -teräsvarret, joissa on progressiivisesti kevenevät painot lyhyistä pitkiin rautoihin. Tämä parantaa nopeutta, kun nostokulmat pienenevät. Grafiittiversion standardi varsi on UST:n Recoil.

Mallisto käsittää myös ”hyötyraudan”, jonka saa sekä normaali- että One Length -pituisena. King Forged Tec Black Utility -raudassa on vahvasta 455 teräksestä valmistettu lapainsertti sekä säädettävä holkki, josta nostokulmaa voi säätää kaksi astetta suuntaansa. Versioita on kolme: 3U (säädettävyys 18–21 astetta), 4U (säädettävyys 21–24 astetta) ja 5U (säädettävyys 24–27 astetta). Näistä jälkimmäinen ei näillä näkymin ole tulossa Suomen markkinoille.

King Forged Tec Black -raudat saapuvat merkin jälleenmyyjille huhtikuun alussa.

Suositushinnat:
5-PW: 1049,00 euroa (6 rautaa/teräs)
5-PW: 1199,00 euroa (6 rautaa/grafiitti)
Utility-rauta: 219,00 euroa (teräs)
Utility-rauta: 249 euroa (grafiitti)

Cobra Connect kiilaamassa kiinnostavuudessa One Lengthin edelle

Bryson DeChambeaun pönkittämät tasamittaiset raudat ovat nyt toista vuotta Cobran välinetuotannossa. Idea on siirtynyt askeleen eteenpäin, sillä tarkoitus ei ole ollut tehdä jokaisesta mailaista rautaseiskaa. Onhan jokaisella lavalla erilainen tehtävä nostokulmansa ja vaihtuvan lyöntityypin vuoksi.

Suorituskykyä on kohennettu, muun muassa, tehden pieninumeroisista raudoista hieman pystykulmaisempia ja suurinumeroisista raudoista aavistuksen loivakulmaisempia. Tällä on pyritty edistämään tarkkuutta.

Tom Olsavskyn mukaan One Length -mailojen filosofia on edelleen: yksi svingi ja yksi pallonpaikka. Muutosten myötä pelaaja voi yhä huolettomammin keskittyä tekemään vain tyypillisen rautaseiska-svinginsä.

One Lengthiä kiinnostavammaksi innovaatioksi saattaa silti vähitellen kohota Cobra Connect -teknologia. Kuten F8-mallissa, uutuusrautojen mukana tulee ylimääräinen setti sensoreita asennettavaksi pelaajan kokoonpanon muihin rautoihin, puihin ja putteriin merkistä riippumatta.

”Me haluamme tarjota sensorit kaikkiin mailoihin, koska niiden tuottama informaatio ja data on niin rikastuttavaa ja arvokasta. Datakäyttöiset ratkaisut edistävät fiksumpaa golfia”, Cobran innovaatio-, tutkimus- ja testausosaston johtaja Mike Yagley sanoi.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.