29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Silmää hivelevät Cobran King Forged TEC -raudat uusiutuivat entistä helppokäyttöisemmiksi

hot-list-banner

Cobran King Forged TEC on klassisen oloinen rauta, jonka sisällä on paljon uutta teknologiaa. Kuva: Cobra Golf

Lisääntynyt pallonnopeus ja suurempi lähtökulma tuottaa King Forged TEC -raudoilla aiempaa enemmän pituutta.

Vuonna 2015 ensiesitellyt Cobra King Forged TEC -raudat herättivät markkinoille tullessaan huomiota yhdestä keskeisestä syystä: ne näyttivät mailoilta, jotka on suunniteltu paremmille pelaajille, mutta teknologisesta näkökulmasta paljastui toisenlainen totuus.

Raudat sisälsivät pituutta edistäviä ominaisuuksia, mitkä tekivät niistä huomattavasti niin sanottuja tour-rautoja helppokäyttöisemmät välineet.

Kasvojenkohennuksen saaneet King Forged TEC -raudat jatkavat tuttua perinnettä: ylälinja on suhteellisen ohut, muoto on klassinen ja offsetin määrä maltillinen. Lavan sisältä paljastuu jälleen jotain muuta.

King Forged TEC -raudat ovat onttoja. Niiden sisällä oleva onkalo on täytetty mikrokokoisilla vaahtopalloilla, joiden tehtävänä on paitsi vaimentaa tärinää, myös parantaa ääntä ja pehmentää tuntumaa osumassa. Vaahto ei estä taottua lyöntipintaa joustamasta tehokkaasti osumassa ja antamasta pallolle lisää vauhtia.

Cobran suunnittelijat lisäsivät lavan sisälle volframi-tangon lavan ala- ja takaosaan pudottaakseen mailan painopistettä ja lisätäkseen pallon laukaisukulmaa. Lavan kärjessä oleva volframi-ruuvi puolestaan siirtää ideaalista osuma-aluetta tarkemmin lyöntipinnan keskikohtaan.

Kasvaneen pallon lähtönopeuden ja korkeamman laukaisukulman yhdistelmä tuottaa enemmän pituutta lyönteihin. Korkeamman kaaren vuoksi lyönnit laskeutuvat jyrkemmin, mikä puolestaan parantaa pituuskontrollia.

Uuden sukupolven King Forged TEC -rautoja on saatavana standardien ohella One Length -versiona, jolloin jokainen rauta on noin rautaseiskan mittainen.

Mailat on varustettu Lamkinin Crossline-gripeillä, joihin on kytketty Cobra Connect -järjestelmä. Pelaaja voi ladata älypuhelimeensa ilmaisen Cobra Connect -sovelluksen, joka on yhteydessä gripin päässä olevaan sensoriin ja lähettimeen. Ne lähettävät pelin aikana hyödyllistä dataa pelaajan puhelimeen.

Uutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille 1. marraskuuta ja rautojen suositushinta teräsvarrella (5-PW) on 999 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje