Cobra vei puttereiden anteeksiantavuuden huippuunsa valmistamalla ne 3D-teknologian avulla - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cobra vei puttereiden anteeksiantavuuden huippuunsa valmistamalla ne 3D-teknologian avulla

Yhtiön mukaan uutuusputtereiden MOI-arvo on 20–50 % suurempi kuin vastaavissa, perinteisellä tekniikalla valmistetuissa puttereissa. Kuva: Cobra Golf

Cobra on ajatellut uudelleen myös putterin osumapinnan rakenteen ja muotoilun.

Cobra esitteli viime vuoden lopulla 3D-teknologiaa hyödyntävän King Supersport-35 -putterin, joka herätti valmistusmenetelmällään suurta mielenkiintoa. Mallia tehtiin rajoitettu erä, ja esimerkiksi Suomeen uutuutta saatiin myyntiin vain muutamia kappaleita.

Kyseessä oli Cobran ensimmäinen putterimalli, mikäli yhtiön Ian Poulterille kymmenen vuotta sitten tekemiä prototyyppejä ei oteta huomioon. Kokemuksiinsa tyytyväinen Cobra on päättänyt satsata 3D-menetelmällä valmistettaviin puttereihin tosissaan, ja viime viikolla se julkaisi kokonaisen putterimalliston, joka perustuu mainittuun teknologiaan.

Kolme ja puoli vuotta innovaationsa kanssa työskennellyt Cobra kertoo 3D-tulostuksen mahdollistavan kevyen ja kiertojäykän rungon valmistamisen. Painoa on saatu vietyä lavan keskeltä kärkeen ja kantaan, mikä parantaa reilusti anteeksiantavuutta. Cobran mukaan uutuusputtereiden MOI-arvo on peräti 20–50 prosenttia suurempi kuin perinteisissä puttereissa.

Eksoottisten superautojen mukaan nimensä saaneiden Cobra King GrandSport-35-, SuperNova- ja Agera-puttereiden ruostumattomasta teräksestä valmistetun rungon keskellä on tumma nailon-kappale, joka on 3D-tulostettu HP:n kehittämän prosessin avulla.

Suunnittelijoilla on mahdollisuus luoda 3D-tulostusta hyödyntämällä muotoja ja rakenteita, joita ei voi toteuttaa takomalla tai jyrsimällä. Monimutkainen muotoilu mahdollistaa lujan rakenteen, mutta nailon painaa huomattavasti vähemmän kuin korvattu teräs.

Se vaimentaa samanaikaisesti liiallista tärinää äänen ja tuntuman parantamiseksi. 3D-tulostettu ristikko ja alumiini-insertti säästävät huomattavan määrän painoa, jota on hyödynnetty uudelleen lavan kärkeen ja kantaan sijoitettujen volframi-painojen muodossa. Tämä nostaa MOI-arvoa ja tekee lavasta vakaamman epätarkoissa osumissa.

Pallon rulliin on myös kiinnitetty huomiota. Hyvin rullaava pallo pitää paremmin linjansa ja putti kulkee haluttuun suuntaan pomppimatta ja vaappumatta. Jokaisessa 3D-tulostetussa King-putterissa on SIK Golfin suunnittelema, uritettu osumapinta, jonka nostokulma vaihtelee kohdan mukaan, kuten moderneissa puumailoissakin. Osumapinnassa on neljä ”tasoa”. Ylimmän nostokulma on neljä astetta. Alapuolella olevien tasojen nostokulma on selvästi pienempi ja alimmalla tasolla se on vain yksi aste.

Miksi? Cobran vastaus kuuluu, että jos pelaajalla on taipumus putata ranteet edellä, ja siten vähentää luonnollista nostokulmaa, lyöntipinnan yläosan, mihin osuma tyypillisimmin näin puttaavalla pelaajalla kohdistuu, neljäasteinen taso auttaa nostamaan palloa ja saa sen rullaamaan tehokkaammin.

Neutraalimmin palloon tuleville ja siten lyöntipinnassa alempaan kohtaan osuville riittää puolestaan pienempi nostokulma.

Malleista GrandSport-35 on oversize-tyyppinen kärki-kantapainotettu blade-versio, kun taas SuperNova on keskikokoinen mallet, jossa massaa on sijoitettu pitkälle lavan takaosaan kärjessä ja kannassa. Kolmesta putterista isokokoisin on neliönmuotoinen Agera. Korkean MOI-arvon mallet on tarkoitettu pelaajille, joilla on suora puttisvingi ja jotka haluavat putteriltaan maksimaalisen anteeksiantavuuden.

Uutuudet saapuvat Cobran jälleenmyyjille 4. kesäkuuta. Kaikkien versioiden suositushinta on 349,00 euroa.

Lue seuraavaksi: Tästäkö alkaa mailanvalmistuksen uusi aikakausi? – Cobra julkaisi ensimmäisen 3D-tulostetun golfmailan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje