11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cobra jakoi painon uudelleen – Radspeed-sarjassa yhdistyvät onnistuneesti pituus ja anteeksiantavuus

King Radspeed -draiverit ovat saaneet uuden raikkaan ulkoasun. Linjoissa on kuitenkin tuttuja mailan helposti Cobraksi tunnistettavia piirteitä. Kuva: Cobra Golf

Yhtiön putterissa aiemmin esiteltyä 3D-teknologiaa on nyt hyödynnetty uuden malliston raudoissa.

Cobra on tehnyt viime vuosina hyvää tulosta maailman draiverimarkkinoilla. Sekä F9 Speedback että Speedzone löysivät mukavasti ostajia myös Pohjoismaissa, ja esimerkiksi Golf Datatechin lukemien mukaan edellä mainitut mallit olivat länsinaapurin myydyimmät draiverit vuosina 2019 ja 2020.

F9 Speedbackissa ja Speedzonessa nopeus ja aerodynamiikka olivat keskiössä. Vuoden 2021 alussa myyntiin tulevan King Radspeed -sarjan draivereissa päähuomion saa uudenlainen painonjako, Radial Weighting.

Standardimalli King Radspeed on tarkoitettu pelaajille, joilla on suuri svinginopeus. Tässä versiossa painoa on asetettu mahdollisimman paljon eteen, lähelle lyöntipintaa, jolla on yhteys vähentyneeseen spinniin ja kasvaneeseen pallonnopeuteen.

King Radspeed XB:ssä (Xtreme Back) painoa on vastaavasti sijoitettu kauemmas lavan takaosaan, mikä lisää anteeksiantavuutta. Näin myös lavan keskikohdan ulkopuolelle kohdistuvat osumat tuottavat enemmän korkeutta ja pituutta.

Kolmas malli, King Radspeed XD (Xtreme Draw) on puolestaan draw’ta edistävä draiveri, jossa painoa on viety kantaan. Se auttaa lapaa sulkeutumaan helpommin osumassa, eliminoiden slaissia.

XB-mallin takana oleva kiinteä paino lisää draiverin anteeksiantavuutta. Kuva: Cobra Golf

Kyseinen malli on merkin ensimmäinen Speed-nimikkeen alla, joka sytyttänee tietyn pelaajaryhmän. Draw-kierrettä kaipaavat nopeammin svingaavat Cobra-fanit ovat aiemmin joutuneet kääntymään muiden merkkien puoleen, sillä yhtiön kevyet F-Max-mallit eivät ole soveltuneet heidän tarpeisiinsa.

Cobran insinöörit ovat onnistuneet keventämään King Radspeed -draivereita 13 grammaa verrattuna edeltäjäänsä (ja 20 grammaa verrattuna F9 Speedbackiin). Säästynyttä painoa saatu vietyä sinne, mistä siitä on pituuden ja pallon lentokorkeuden kannata eniten hyötyä.

Kaikissa malleissa on Cobran CNC-jyrsitty lyöntipinta sekä T-muotoinen runko. Mailasta kiertojäykän tekevän lyöntipinnan vahvan materiaalin vuoksi lavan yläosa on voitu pääosin valmistaa kevyestä hiilikuidusta. Tämän avulla pallon lähtökulmaa kohottavaa painopistettä on saatu laskettua.

Draivereiden kaltaiseen painojakaumaan on niin ikään päädytty Radspeed-sarjan väyläpuissa ja hybrideissä, joiden pohjassa olevat tutut kiskot edistävät parempaa osumakontaktia.

Myös malliston rautojen painotusta on optimoitu pituuden ja anteeksiantavuuden näkökulmasta. Kyseessä on helppolyöntinen rauta, jolla kosiskellaan hieman laajempaa pelaajakuntaa. Taottu Forged PWRShell Face -lyöntipinta tarjoaa korkean trampoliiniefektin ja antaa osumassa pehmeän tunteen.

King Radspeed-rautojen lyöntipinnan takana on 3D-tulostettu levy. Kuva: Cobra Golf

Rautojen mielenkiintoisin ominaisuus liittyy lyöntipinnan takana olevaan 3D-tulostettuun levyyn. Se vaimentaa värähtelyä, jota ohuilla lyöntipinnoilla on tapana aiheuttaa. Cobra esitteli aiemmin syksyllä ensimmäisen 3D-tulostetun putterin.

Radspeed-sarjassa on saatavana myös naisten raudat sekä merkin tunnetuimman tallipelaajan Bryson DeChambeaun ideoimat yhdenmittaiset One Length -raudat.

Uutuuksien gripeissä on totutusti Cobra Connect -anturit, jotka mittaavat kaikki lyönnit ja tarjoavat kierroksen jälkeen hyödyllistä tilastotietoa. Tätä varten pelaajan älypuhelimessa pitää olla asennettuna Arccos-sovellus.

Cobran jälleenmyyjille 29. tammikuuta saapuvan King Radspeed -sarjan suositushinnat:

Draiverit: 479,00 euroa
Väyläpuut: 299,00 euroa
Hybridit: 249,00 euroa
Raudat (5-PW): 749,00 euroa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje