Cobran King Tour MIM on tuntumaltaan hunajaisen pehmeä rauta – kiitos uudenlaisen valmistusmenetelmän - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cobran King Tour MIM on tuntumaltaan hunajaisen pehmeä rauta – kiitos uudenlaisen valmistusmenetelmän

Vakiintuneen käsityksen mukaan taotut raudat ovat tuntumaltaan ylivertaisia. Cobra haastaa käsityksen hyödyntämällä uudenlaista valutekniikkaa uutuusraudoissaan.

Cobra Golf hyödyntää uudenlaista valmistustekniikkaa King Tour MIM -raudoissaan. Mailat on suunnattu niin sanotusti paremmille pelaajille, jotka pitävät lyöntituntumaa arvossaan. Tuotekehittelyn keskiössä on siis ollut tuntuma, mutta myös osumaääni, anteeksiantavuus ja pallon lentorata on näissä cavity back -raudoissa pyritty hiomaan kohdilleen.

Uutuuden olennaisin pointti on valmistusmenetelmä, joka poikkeaa merkittävästi muista valmistustavoista. Yhtiön mukaan valmistusmenetelmä takaa paremman osumatuntuman. King Tour MIM -raudat valmistetaan MIM-prosessisiksi kutsuttavalla metalliruiskutusmenetelmällä. Siinä ruostumattomasta 304 teräksestä valmistettu jauhe kuumennetaan 1340-asteiseksi ja ruiskutetaan sen jälkeen muotteihin.

Kun raudat valmistetaan taontamenetelmällä, metalliseos kuumennetaan 1200 asteeseen. Cobran käyttämässä MIM-menetelmässä äärimmäinen kuumennus saa aikaan lujemman kiderakenteen ja lavasta myös muovautuu tarkemmin halutun muotoinen viimeistä piirtoa myöten. Viimeistelyprosessikin on taontamenetelmään nähden helppo, jolloin lavan muoto ei enää tässäkään vaiheessa muutu, vaan on mahdollisimman lähellä haluttua. Aivan uusi valmistusmenetelmä ei ole, vaan Cobra on aiemmin käyttänyt samaa menetelmää wedgeissään. Lopputuloksena on Cobran mukaan lyöntituntumaltaan hunajaisen pehmeä rautamaila.

Jokaisen raudan lavan kärjessä on volframipaino. Ratkaisulla on saatu siirrettyä ihanteellista osuma-alutta, eli sweet spottia, mahdollisimman keskelle lyöntipintaa. Volframipaino lisää myös lavan kehäpainoa. Sen ansiosta lapa värähtelee vähemmän epätarkoissa osumissa. Värinää on vähennetty ja tuntumaa ennestään parannettu myös toisella teknisellä ratkaisulla: osumapinnan takana on termoplastisesta polyuretaanista valmistettu insertti, joka lisää tuntuman pehmeyttä ja parantaa osumaääntä.

Jokaisen King Tour MIM -raudan varteen on asennettu Cobra Connect -grippi. Lamkinin valmistaman gripin päässä on anturi, joka synkronoituu Arccos Caddie -sovelluksen kanssa. Uutuusrautojen ostaja saa käyttöönsä ilmaiseksi sovelluksen kokeiluversion 90 päivän ajaksi.

KBS:n $ 120 -varsilla vakiona varustettujen rautojen custom fit -testaus on jo käynnistynyt merkin myyntipisteissä. Vakiovarrella mailat saa stiff- tai regular-jäykkyydellä. Mailoja aletaan toimittaa liikkeisiin lokakuun lopulla.

Suositushinta setille (5–PW) on 1099 euroa. Saatavilla on perussetin lisäksi myös rauta-3, rauta-4 ja gap wedge (GW).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje