24.11.–1.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][6]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Cleveland lupaa uutuus-wedgeillään toistuvampia osumia sweet spotiin  

hot-list-banner

Clevelandin RTX ZipCore -wedge-malliston lapojen sisällä on kehitelty yhtä jos toista. Kuva: Srixon/Cleveland

RTX ZipCore -wedgeissä on myös edellistä sukupolvea terävämmät ja syvemmät urat.

Jokainen golfari haluaisi osua säännöllisemmin mailanlavan keskikohtaan. Tätä tavoitetta helpottaakseen välineteollisuus on kehittänyt muun muassa isokokoiset, onttorunkoiset draiverit sekä painavat mallet-putterit.

Mutta kelpaavat helpotukset myös setin kaltevimpiin mailoihin. Viimevuosina jotkut valmistajat ovat alkaneet kiinnittää wedgejen kohdalla huomiota sisäiseen painotukseen, jota siirtämällä pyritään parantamaan mailan laukaisukulmaa ja spinniominaisuuksia.

Tämän aiheen kimpussa on viimeksi ollut Cleveland, joka esitteli vastikään uuden RTX ZipCore -wedgemalliston. Sen hoselissa (kohta lavassa, johon varsi kiinnittyy) sijaitseva matalatiheyksinen ydin on mahdollistanut painopisteen siirtämisen 1,4 millimetriä lähemmäs sweet spotia. Samalla mailan MOI-arvo eli anteeksiantavuus kasvoi yhdeksällä prosentilla.

Näillä ratkaisulla Cleveland lupaa toistuvampia osumia lavan keskelle täydennettynä edistyneemmillä spinniominaisuuksilla ja paremmalla pituuskontrollilla.

Edellisen sukupolven RTX4-wedgeistä tuttu Rotex-lapateknologia on korvattu uusilla UltiZip-urilla, jotka ovat 11 prosenttia terävämmät ja seitsemän prosenttia aiempaa syvemmät. Tämä tuottaa osumassa seitsemän prosenttia enemmän urakontaktia lisäten spinniä.

8620 hiiliteräksestä valmistetut wedget käytetään ajastetussa lämpökäsittelyprosessissa, joka parantaa urien kestävyyttä ja vahvistaa mailaa vähentäen sisäistä jännitettä.

Wedgejä on saatavana vaihtelevia lyöntialustoja ja lyöntitapoja ajatellen kolmella erilaisella pohjahionnalla. ”Low”-pohja (56–62 astetta) soveltuu kovemmille pinnoille ja lyönteihin, joissa lapa on auki. ”Mid”-pohja (46–60) käy parhaiten neutraalilla tai syvällä hyökkäyskulmalla palloa lyöville golfareille, jotka pelaavat tavallisilla tai pehmeillä pinnoilla.

Klassinen ”Full”-pohja (54–60 astetta) on puolestaan tarkoitettu pelaajille, jotka lyövät syviä divoteja ja tarvitsevat varmemman vaihtoehdon karheikkoon ja hiekkaesteisiin.

Tour Satin -viimeistellyt RTX ZipCore -wedget saapuvat Clevelandin jälleenmyyjille 14. elokuuta. Black Satin – ja RAW-versiot julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Suositushinnat:

Tour Satin ja Black Satin, 159,00 euroa
RAW, 179,00 euroa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje