Callawayn wedge-mallistoon uudistusta - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Callawayn wedge-mallistoon uudistusta

Callawayn Mack Daddy 3 -wedget saapuvat jälleenmyyjille syyskuussa. Mailan suositushinta on 149 euroa. Kuva: Callaway Golf

Callawayn Mack Daddy –tuoteperheen wedget ovat nousseet pääkiertueilla ja tavallisten harrastajien keskuudessa suureen suosioon. Malliston uusi sukupolvi on kooltaan isompi, ja ainakin valmistajan mielestä entistä parempi.

Mack Daddy 3 –wedgeä tulee saataville kolmella erilaisella lavan pohjamuotoilulla. Vaihtoehtoja löytyy myös pintaviimeistelyssä, varsissa ja gripeissä. MD kolmosen suunnittelusta on vastannut malliston edellisten sukupolvien tapaan ”wedge-velho” Roger Cleveland.

Kärkiosastaan korkean profiilin mailan lavan taakse on sijoitettu pyöreät painoportit. Tämä on antanut yhtiölle suuremman vapauden painon jakamiseen, mikä edistää lyönnin työstettävyyttä erityisesi paksuissa raffeissa. Lavan lyöntipinnan puolella Callaway on käyttänyt ns. progressiivista urateknologiaa, mikä optimoi spinniä kaikilla nostokulmilla.

Urien suunnittelussa Callaway on tavoitellut mahdollisimman joustavaa eroa muiden rautojen ja wedge-mailojen tuottaman spinnin välillä. Pitching –ja gap wedgen kapeammat 30V-urat toimivat parhaiten jyrkkäkulmaisessa palloontulossa. Sand wedgen 20V-urat on suunniteltu täysiin lyönteihin ja bunkkerilyönteihin. Lob wedgen 5V-urat puolestaan mahdollistavat paremman kontrollin raffista ja viheriöiden ympäristössä.

Mailojen pohjamuotoilu perustuu kolmeen erilaiseen malliin, C-, S-, ja W-Grindiin. Ensin mainitussa pohjan kontaktialue on ohuempi, ja se on suunniteltu napakampiin kenttäolosuhteisiin ja monipuoliseen lyömiseen griinien läheisyydessä. Callawayn mukaan lavan kärkipuolen ja kannan muotoilu antaa mahdollisuuden erityyppisiin lyönteihin, erityisesti silloin kun lapaa on avattava ja sen johtava reuna on pidettävä matalalla.

S-Grind on malliston kaikkein monipuolisin vaihtoehto. Yhtiöstä kerrotaan, että se sopii parhaiten erilaisiin olosuhteisiin ja lyöntivariaatioihin sekä jyrkästä loivempaan svingityyppiin. Ruohosta irtoava turve on tällä mailalla kooltaan maltillinen.

W-Grindin pohja on koko malliston levein. Callaway kertoo, että tämän mailan toimivuus on parhaimmillaan pehmeissä olosuhteissa – etenkin bunkkereissa – sekä niiden pelaajien käsittelyssä, joilla on jyrkempi svingi. Maila irroittaa alustastaan isohkon divotin.

Mack Daddy 3 –wedge-malliston mailoja on saatavana nostokulmilla 48-60. Callawayn jälleenmyyjille wedget saapuvat syyskuun puolella.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje