Callawayn uusi Rogue ST-perhe tarjoaa yltäkylläisesti vaihtoehtoja raudoista draivereihin - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Callawayn uusi Rogue ST-perhe tarjoaa yltäkylläisesti vaihtoehtoja raudoista draivereihin

Rogue ST Triple Diamond LS on suunnattu ja suunniteltu parempien pelaajien käsiin. Sen lapa on sisarmallejaan hieman pienempi ja pallon lentorataa on helpompi muokata.

Uusi Rogue ST -sarja pitää sisällään neljä draiverimallia. Valinnanvaraa on myös muiden mailojen puolella.

Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja veikatakseen, että Callawayn uutuusdraiverit nousevat korkealle myyntilistoilla. Kyseisen merkin draiverit ovat jo vuosien ajan kuuluneet halutuimpien raippojen listalle, eikä vähiten siksi, että niin moni huippupelaaja luottaa niiden suorituskykyyn.

Callawayn nostivat uuden aallon huipulle menestystä niittäneet Epic- ja Rogue-mallit. Ensimmäisen Epicin jälkeen aallolla surffattiin lanseeraamalla Epic Speed ja nyt vuorossa on uusi Rogue – Rogue ST. Se käsittää neljä eri mallia.

Rogue ST Max -mallissa lapa on pitkä ja paino on sijoitettu sen takaosaan, jotta lavan anteeksiantavuutta on saatu kasvatettua.

Viitisen vuotta sitten vallalla ollut ajatus yhdestä, säätöjen avulla kaikille sopivasta mallista on lopullisesti kuopattu ja nyt trendinä on läväyttää heti kättelyssä markkinoille useampi versio uutukaisesta, jotta jokainen voi poimia omaan bägiinsä ominaisuuksiltaan omaa peliä parhaiten tukevan tai oikeastaan hyvin usein oman lyönnin kipukohtia kaikkein tehokkaimmin paikkaavan ajurin. Callaway ei kulje tätä tietä yksin, vaan samoin toimivat tällä hetkellä käytännössä kaikki muutkin suuret valmistajat.

Rogue ST MAX

Nopein ja vakain draiveri koskaan, sanotaan esittelytekstissä. Tämänkin mallin ytimessä ovat Jailbreak-teknologia, joka yhdistää lavan pohjan ja katon ja mahdollistaa osumapinnan maksimaalisen joustavuuden. Osumapinta on suunniteltu tekoälyn avulla ja se on vaihtelevan paksuinen. Kevyiden materiaalien, titaanin ja hiilikuidun, ansiosta painoa on volframipainojen avulla sijoitettu juuri sinne, missä se palvelee parhaalla tavalla tarkoitustaan.

Rogue ST MAX on malliston helpoin lapa, jossa on draw-painotus ja korkein MOI-arvo. Erittäin anteeksiantava ja silti pitkälyöntinen. Painosta peräti 26 grammaa on sijoitettu lavassa taakse ja alaosaan, jonka ansiosta huonotkin osumat tuottavat palloon enemmän vauhtia.

Rogue ST Max D -mallissa on keskitytty anteeksiantavuuteen. Lavan MOI-arvo (moment of inertia eli hitausmomentti) on viritetty korkeaksi eli lapa on erittäin anteeksiantava. Lavassa on selkeä draw-painotus, joten se sopii slaissin kanssa kamppaileville golfareille.

Rogue ST Max LS -mallissa tavoitteena on ollut vähän alakierrettä tuottava lapa. Lopputuloksena on lapa, jolla lyöntiä on hieman helpompi muokata. Moi-arvo on tässäkin lavassa silti kohdillaan. Lapa sopiikin hieman edistyneemmällä pelaajalle.

Rogue ST Triple Diamond LS Driver on huippupelaajien mieltymysten pohjalta kehitetty hieman pienempi lapa (450cc), joka tuottaa hyvin vähän alakierrettä. Se sopii erityisesti kovaa lyöville pelaajille. Lavan painotus on hento fade.

Listahinnaltaan uutuudet ovat arvoltaan 569 euroa.

Rogue ST -sarja pitää sisällään myös väyläpuut, hybridit ja raudat. Valinnanvaraa on niissäkin, sillä rautamalleja on tarjolla neljä, väyläpuita ja hybridejä kolme kumpaistakin.

Artikkelia on päivitetty 5.1. kello 9.10.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)