Callaway Golf houkuttelee pelaajia wedgekaupoille kiinnostavalla ominaisuudella. Kuva: Callaway Golf
Välineet |
12.1.2018

Callawayn Mack Daddy 4 -wedget lupaavat harrastelijoillekin kunnon spinniä

Takakierteen purevuuden taustalla on uusi Groove-in-Groove-teknologia. Hieman aiemmin lanseerattu X-Forged UT -utility-rauta on yhtiön vastaus ns. driving-iron-tyyppisten mailojen lisääntyneeseen kysyntään.

Callaway Golf on hyödyntänyt wedge-guru Roger Clevelandin osaamista uuden Mack Daddy 4 -wedgesarjan suunnittelussa. Kun myös yhtiön tour-pelaajat ovat antaneet palautetta etenkin mailan muotoon liittyvissä kysymyksissä, on lopputulemana mielenkiintoinen kokonaisuus.

Suurin muutos edelliseen kolmossarjaan verrattuna on Groove-in-Groove -teknologiassa. Varsinaisten urien välissä on mikro-harjanteet, joiden välissä puolestaan on ulospäin suuntautuvat mikro-urat, jotka tuottavat enemmän spinniä kaikissa lyönneissä. Design tarjoaa 84 erilaista kontaktipistettä, kun lyöntipinta kohtaa pallon.

”Uudet Mack Daddy 4 -wedget tuottavat uskomattoman paljon spinniä. Tuskin kovin moni klubipelaaja voi olla innostumatta mailasta, jos hänen pallonsa liikkuu viheriölle pudottuaan toisinaan jopa taaksepäin”, Callaway Golfin aluemyyntiedustaja Mikael Juslin sanoo.

Juslin tutustui uusiin wedgeihin oltuaan lokakuun lopulla Espanjassa pidetyssä Callaway Golfin edustajien tuotekokouksessa.

”Itse sain Mack Daddy nelosella 900 rpm enemmän spinniä kuin kolmossarjan wedgellä. Hieno asia on sekin, että uudella versiolla ei tule märällä kelillä ja karheikosta niin helposti flaiereita kuin aikaisemmin.”

Juslin kertoo, että mikro-urat on työstetty uudentyyppisellä laitteella. Lisäksi hän mainitsee, että ne eivät kulu helposti pois. Näin maila säilyttää laadukkaat spinniominaisuutensa vielä vuosienkin päästä.

Muita tärkeimpiä ominaisuuksia ovat vaihtelevat urat. Pienemmissä nostokulmissa (52 ja vähemmän) on hieman ”lempeämmät” urat, tarjoten optimaalisen suorituskyvyn täysissä lyönneissä, kun taas suurimmissa nostokulmissa (54 ja enemmän) on merkittävästi aggressiivisemmat urat, antaen maksimaalisen spinnin ohella tehokkaampaa kontrollia viheriöiden ympäristössä.

Lisäksi lavan etureunan yläpuolella oleva ylimääräinen ura lisää hieman ylimääräistä kontrollia lyhyissä lyönneissä.

Lyöntipinnassa on sen salaisuus. Ulospäin suuntautuvat mikro-urat iskevät palloon toivotulla tavalla. Kuva: Callaway Golf

Sarjaa on saatavana neljällä erilaisella (C, S, W ja X) grindausvaihtoehdolla.  Uudessa X-versiossa on kapea, korkean bouncen sirppimäinen pohja, joka on suunnattu sekä maltillisessa että syvässä osumakulmassa palloon tuleville pelaajille.

Mailojen loftit vaihtelevat parillisilla nostokulmilla 46:sta 60:een, lisäksi mallistossa on 64-asteinen wedge. Erilaisia loft-bounce-yhdistelmiä löytyy yhteensä 21 kappaletta. Lavan päällysmateriaalivaihtoehtoina on platinakromi ja matta musta. Hyllyversioissa on standardina Dynamic Gold 115 -varsi.

Mailojen suositushinta on 169,00 euroa, ja ne saapuvat merkin jälleenmyyjille 26. tammikuuta.

”Mack Daddy 4 saavutti ensimmäisen voittonsa lokakuussa, kun Sergio Garcia käytti Andalucia Valderrama Mastersissa uusia wedgejä. Hän pelaa nyt tyystin Callawayn uutena sopimuspelaajana merkin mailoilla, mutta Valderramassa muut välineet taisivat olla vielä TaylorMadelta.”

Callawayn tallipelaajista Garcian ohella Mack Daddy 4 -wedget ovat käyttöönsä ottaneet muun muassa Henrik Stenson, Daniel Berger ja Xander Schauffele.

Juslin sanoo, että Callawayn wedget ovat tällä hetkellä kolmannella sijalla, kun puhutaan maailmanlaajuisista myyntilistoista.

”Cleveland on meitä vielä vähän edellä, mutta toivottavasti uutuusmallisto nostaa meitä ylöspäin. Suomessa käymme Clevelandin hieman tiukempaa taistelua kakkospaikasta.”

Draiverin ja spoonin tueksi – Callaway X Forged UT

Callawayn X Forged UT tasapainottaa sopivasti vaativan pelaajan mailavalikoimaa. Kuva: Callaway Golf

Pitkä rauta on aina toimiva maila, kunhan sen kanssa on vain sinut. Toisinaan se voi ”sijaistaa” avauksissa draiveria, jos vaikkapa jälkimmäinen ei ota toimiakseen, tai edessä on esimerkiksi tavallista kapeampi väylä.

Callawayn ensiesittelemä X Forged UT on pitkä rauta isolla peellä. Se on nimenomaan tarkoitettu vaihtoehdoksi avauksiin, ja toisaalta lähestymisiin par-viitosilla. Mailan päätehtävänä on antaa lyöntiin tarkkuutta silloin kun sitä erityisesti tarvitaan. Callawayn uutuusversio tarjoaa pelaajalle myös mukavasti pituutta ja taotun mailan tunnetta.

Merkin tallipelaajien antama palaute on ollut tärkeässä roolissa utility-mailan suunnittelutyössä. Painopiste on asetettu linjaan lyöntipinnan keskikohdan kanssa tuottaen poraavamman lentoradan ja vähemmän sivuspinniä.

Lisäksi, volframi-insertti mahdollistaa suuremman hitausmomentin ja anteeksiantavuuden epätarkoissa osumissa sekä helpomman laukaisun ja paremman kantavuuden. Callawayn 360 Face Cup -teknologia yhdistettynä onttoon, taottuun lapaan, edistää pallonnopeutta ja pituutta kautta koko lyöntipinnan vieden COR-arvon sallitun rajan ääripäähän.

Malliston nostokulmat ovat 18°, 21°, 24°, 27° ja 30°. Hyllyversiot on varustettu True Temper Project X 6.0 -teräsvarsilla.

Phil Mickelsonin bägistä viime syksyn Presidents Cupissa bongatut Callawayn X Forged UT -raudat tulevat Suomessa myyntiin tammikuun viimeisenä perjantaina.

Suositushinnat:

249,00 euroa (teräs)
269,00 euroa (grafiitti)

Callaway esitteli vuosikymmenen alkupuolella X-Prototype utility-/driving-raudan, jossa oli joustava lyöntipinta, alhaalla oleva sisäinen painotus ja anteeksiantava pohja. Näin myös paremmat pelaajat pääsivät osalliseksi niistä ominaisuuksista, joita harrastajille oli tarjottu jo game-improvement-kategoriassa. Maila nousi kulttiasemaan, kun Ernie Elsillä oli niitä käytössään kolme voittaessaan Open Championshipin Royal Lytham & St Annes Golf Clubilla vuonna 2012. ”Missä loput mailat ovat”, kerrotaan Elsin kysyneen, kun kyseisiä utility-rautoja esiteltiin hänelle ensimmäisen kerran samana keväänä.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.