11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][17]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Callaway pyydysti Rahmin talliinsa – TaylorMadella ja Titleistillä eniten top 20 -pelaajia

Jon Rahm tuulettelee jatkossa onnistumisiaan Callawayn mailojen käyttäjänä. Kuva: Getty Images

Sergio Garcian ranskalainen visiitti avasi Callawaylla tilaa uuden ykköstykin värväämiselle.

Vuodenvaihde on tunnetusti uusien välinesopimusten aikaa ja viime aikoina on myös solmittu huomattavia kontrahteja. Tuoreimpana Callaway Golf ilmoitti alkuviikosta pestanneensa Jon Rahmin merkin tallipelaajien joukkoon.

Rahm on Callawayn sopimuspelaajien ruodussa selkeä keulakuva, joka siltä on puuttunut sitten Sergio Garcian lähdön. Vuosikausia TaylorMaden välineillä pelannut Garcia siirtyi tammikuussa 2018 Callawayn talliin, mutta tätä yhteistyötä kesti vain kaksi vuotta. Sittemmin näkyvin tallipelaajan rooli on ollut Xander Schauffelen harteilla.

Tavan mukaisesti Rahmin ja Callawayn sopimuksen tarkemmasta kestosta ja muista yksityiskohdista ei kerrottu julkisuuteen. Merkki joka tapauksessa paljasti, että maailmanlistan kakkosen kanssa solmittu sopimus on monivuotinen.

Myös Callawayn omistaman tekstiilimerkin Travis Mathewin vaatteisiin sonnustautuvan Rahmin sopimukseen kuuluu 13 brändin mailaa ja pallo. Callawayn välineet eivät ole Rahmille täysin vieraita, sillä hän käytti yliopistovuosinaan merkin mailoja.

Rahmin on tarkoitus ottaa jo tulevalla viikolla Havaijilla pelattavassa PGA Tourin kilpailussa käyttöönsä Callawayn prototyyppi raudat ja puut, JAWS Forged -wedget sekä Chrome Soft X -pallo.

Hän totesi uusien välineiden istuneen nopeasti käteen, mistä osoituksena oli kotikulmillaan Scottsdalessa sijaitsevan Silverleaf Golf Clubin uusi kenttäennätys, 59 lyöntiä.

Euroopan ykköspelaajan tulevasta sopimuksesta liikkui ensimmäisiä huhuja joulukuun alkupuolella. Pian tämän jälkeen TaylorMade kertoi tehneensä sopimuksen pitkään ”vapaana agenttina” olleen Tommy Fleetwoodin kanssa.

Eurooppalaisten huippupelaajien tasapaino TaylorMadella säilyi, kun Jon Rahm vaihtui Tommy Fleetwoodiin. Kuva: Getty Images

Rahm on Callawaylle sanan varsinaisessa merkityksessä iso kala. Onhan maailmanlistan kärjessäkin viime kaudella käynyt 26-vuotias pelaaja onnistunut voittamaan vuodesta 2017 lähtien toistakymmentä kilpailua pääkiertueilla. Hän oli myös hankkimassa Euroopalle voittoa ensimmäisessä Ryder Cupissaan syyskuussa 2018.

Diilin rahallista määrää voi vain arvailla, mutta mahdollisesti myös Phil Mickelsonille varatusta sarakkeesta on voinut jonkin verran taaloja herua Rahmin suuntaan. Mickelson pelannee loppu-uransakin Callawaylla, mutta ”Lefty” tuskin enää 50 ikävuoden rajapyykin saavutettuaan nauttii suurimpia sopimuspalkkioita merkin tallissa.

Maailmanlistan top 20 -pelaajista Rahmin ohella Callawayn talliin kuuluu ainoastaan Xander Schauffele. Tällä osastolla TaylorMade (5) ja Titleist (4) määräävät tahdin, sillä lähes joka toisella pelaajalla on näiden merkkien kanssa varsinainen välinesopimus.

Myös Ping on top 20 -listalla Callawayn edellä kolmella sopimuspelaajallaan. Neljällä pelaajalla, eli Patrick Reedillä, Brooks Koepkalla, Daniel Bergerillä ja Matthew Fitzpatrickilla ei ole välinekontrahtia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje