23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Callaway esitteli Epic-mallistonsa draiverit ja väyläpuut

Dravereiden Jailbreak-teknologia antaa yhtiön mukaan lisämetrejä lyöntiin pelaajalle kuin pelaajalle.

Callaway ensiesitteli muutama päivä sitten virallisesti uuden draiveri- ja väyläpuumallistonsa. Great Big Bertha Epic -mallisto käsittää GBB Epic – ja GBB Epic Sub Zero -draiverit ja väyläpuut. Uutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille tammikuun viimeisellä viikolla.

Yhtiö on sisällyttänyt molempiin draiverivaihtoehtoihin Callawayn uutta Jailbreak-teknologiaa. Valmistajan mukaan se muuttaa olennaisella tavalla lavan käyttäytymistä osumassa tuoden lyöntiin lisää pituutta.

Epic-draiverin keskeisimmät komponentit – kruunu, lavan pohja ja lyöntipinta – muuttavat muotoaan osumassa. Koska ne ovat yhteydessä toisiinsa, ne vaikuttavat myös toistensa dynamiikkaan. Jailbreak-teknologiaan liittyy kaksi ohutta titaanipalkkia, jotka on asetettu samansuuntaisesti lavan taakse. Sieltä ne ovat yhteydessä kruunuun ja lavan pohjaan.

”Palkkien koko, vahvuus ja asento luovat uuden dynaamisen ’suhteen’ kruunun, lavan pohjan ja lyöntipinnan välille. Tästä seuraa perusteellinen muutos koko lavan käyttäytymisessä osumahetkellä, johtaen suurempaan nopeuteen laajemmalla alueella lyöntipinnassa”, Callawaylta kerrotaan.

Yhtiön mukaan Epic-draiveri tuottaa kaikentasoisille pelaajille enemmän pituutta lyönteihin. Parempien pelaajien kiinnostuksen herättävä Epic Sub Zero tarjoaa puolestaan yhdistelmän tour-draiverin suorituskykyä ja anteeksiantavuutta. Molemmissa malleissa on säädettävä kehäpainoitus.

Draiverisuunnittelun päähuomio on parin viimeisen vuosikymmenen aikana ollut joustavuudessa, mutta Epicin kohdalla Callaway teki muutoksen valmistamalla lavasta jäykemmän. Yhtiö on vahvistanut lavan runkoa välittömästi lyöntipinnan takana keskittyen mailan joustavuuteen koko kruunun ja pohjan sijasta vain mainitulla alueella.

”Rakenne jäykistää runkoa merkittävästi, ja sallii siten lyöntipinnassa suuremman kuormituksen ja poikkeaman. Jäykkyyden vuoksi lyöntipinnasta on tehty 20 prosenttia ohuempi”, sanoi Callawayn metallipuiden tutkimus- ja kehitysosaston johtaja Evan Gibbs.

Epic-väyläpuiden kruunu painaa ainoastaan vajaat kuusi grammaa. Kuva: Callaway Golf

Epic-väyläpuiden kruunu painaa vajaat kuusi grammaa. Kuva: Callaway Golf

Ohuemman lyöntipinnan vuoksi myös ulommalla alueella on mahdollisuus tavoittaa lähes sweet spotin kaltaista pallonnopeutta.

”Tämä muutti olennaisesti ajatuksemme siitä miten draiverin lyöntipinta pitäisi suunnitella ja kuinka lyöntipinnan jäykkyys tulisi optimoida rungon jäykkyyden kanssa. Se oli varsinkin fyysisesti todella haasteellisesta saada toimimaan. Melkoinen insinöörityön riemuvoitto unohtamatta muotoilun aikaansaannoksia”, Gibbs totesi.

Epic-draiveria on saatavana 9, 10.5 ja 13.5 asteen nostokulmilla. Muun muassa Rory McIlroyn tällä viikolla Etelä-Afrikan avoimissa käyttöön ottamaa Epic Sub Zeroa valmistetaan vain kahdella ensin mainitulla loftilla. Molempien mallien suositushinta on 629 euroa.

Väyläpuiden valmstuksessa on käytetty kevyttä hiilikomposiittia, minkä vuoksi kruunu painaa alle kuusi grammaa. Sen avulla painopistettä on saatu matalammaksi alhaisemman spinnin ja korkeamman laukaisukulman edistämiseksi.

Epic-väyläpuiden valikoimasta löytyvät 3+, 3, 5, 7, 9 sekä Heavenwood. Epic Sub Zero -väyläpuiden nostokulmat ovat 13.5, 15 ja 18 astetta. Kaikkien väyläpuiden suositushinnat ovat 329 euroa.

Mikael Juslin: Innostunut fiilis

Epic-draiverin lyöntipinnan takana on Jailbreak-teknologiaan liittyen kaksi ohutta titaanipalkkia. Kuva: Getty Images

Epic-draiverin lyöntipinnan takana on Jailbreak-teknologiaan liittyen kaksi ohutta titaanipalkkia. Kuva: Getty Images

Callaway Golf Europen Suomen myyntiedustaja Mikael Juslin uskoo, että yhtiö on keksinyt Epic-draivereiden kohdalla jotain mikä mullistaa mailamarkkinat.

”En muista, että olisin koskaan ennen ollut yhtä innoissaan mistään toisesta golfmailasta. Omien draivieni kantavuus lisääntyi TrackManin datan mukaan 15 metrillä”, hän sanoo.

Juslin kertoo, että käytännössä kaikki Callawayn tunnetuimmat sopimuspelaajat ovat ottaneet Epic-draiverin välittömästi käyttöönsä.

”Tarkennetaan sen verran, että näin on ollut ainakin niiden kohdalla, jotka ovat käyneet custom fit -mittauksissa. Viime kaudella meillä oli paljon XR-draiverin käyttäjiä, mutta Epic otti nyt paikkansa heidän bägissään. Sen uskallan sanoa, että pelkästä vaihtamisen ilosta ei näissä tapauksissa ole ollut kysymys.”

Maila istuu Juslinin ensimmäisten kokemusten perusteella ”nätisti” pallon takana ja tuntuma on kohdallaan.

”Epic antaa paremmin palautetta kuin aiemmin käyttämäni Callawayn draiveri. Osuman ääni on myös edelliseen verrattuna jonkun verran vaimeampi.”

Hintansa puolesta Epic-draiverit ovat varsin kalliita. Hinta-laatu-suhteen perään janoava voi saada itselleen samalla hinnalla kohtalaisen hyvän rautasetin.

”Edullisesta mailasta ei Epicin kohdalla toki ole kysymys. Siihen nähden kauppiaat ovat tilanneet sitä ilahduttavan paljon. Mielenkiinnolla odotan, kuinka paljon mailaa tulee kevään tullen näkymään golfareiden käsissä. Sehän voi olla kertaheitolla vastaus monen vuoden draiveritarpeisiin.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje