Bridgestonen uusi silmäterä Tour B Series korvasi yhtiön pallovalikoimassa B330-sarjan. Kuva: Bridgestone Golf
Välineet |
24.1.2018

Bridgestone isompien markkinaosuuksien perässä – pallopuolella tuntuvia satsauksia

Lexi Thompson liittyi uusimpana huippupelaajana ennakkoon hyvät arvostelut saaneen Tour B -sarjan pallon käyttäjäksi.

Bridgestonen odotetaan lisäävän uudistuneen malliston ja vahvistuneen pelaajatiimin johdosta suosiotaan maailman pallomarkkinoilla.

Pallofittauksesta tuttu yhtiö nousi jo B330-sarjan myötävaikutuksella porrasta ylemmäs, mutta ei selvästi aio jäädä lepäämään laakereilleen. Eturivin pallomalliston korvaajaa suunniteltiin huolella ja Tour B -sarja ensiesiteltiin alkusyksystä.

Hyvät arvostelut saaneen Bridgestonen Tour B -sarja käsittää neljä eri pallomallia. Paremmat pelaajat suosivat X- ja XS-versioita, jotka tuottavat enemmän spinniä ja viheriön ympäristössä tarvittavaa kontrollia – kiitos pehmeämmän uretaanikuoren. Parempi aerodynamiikka ja ”300 Dual Dimple” -design puolestaan edistävät pallon pituusominaisuuksia.

RX- ja RXS-mallit priorisoivat puolestaan pituutta ja kantavuutta avauksissa kiinnostaen hieman hitaammalla mailanpään nopeudella svingaavia pelaajia.

”Kyseiset mallit on varustettu tour-tason palloja pienemmällä kompressiolla kuin vastaavilla tour-ominaisuuksilla olevat X- ja XS-pallot. On vaarana, että nämä sekoitetaan keski- ja korkeatasoituksellisille suunnattuihin palloihin. Pieni mailanpäänopeus ei välttämättä tarkoita isoa tasoitusta”, sanoo Petri Rajala, Bridgestone Golfin maahantuonnista vastaavasta Pro Classic Oy:stä.

”RX- ja RXS-pallot on tarkoitettu hyville pelaajille, joiden mailanpäänopeus ei riitä puristamaan X- ja XS-palloja tarpeeksi kasaan. Siksi monet nais- ja senioriammattilaiset käyttävät niitä. Tästä käy hyvänä esimerkkinä muun muassa RX:llä pelaava Paula Creamer.”

Lexi Thompson Bridgestonen pallohaaviin

Nosteessa oleva pallovalmistaja ei tyytynyt ainoastaan uuteen paraatiluokan mallistoon. Se julkaisi vastikään monivuotisen pallosopimuksen maailmanlistalla korkeimmalle rankatun ei-aasialaisen pelaajan Lexi Thompsonin kanssa.

Thompson on käyttänyt kaksi edellistä kautta Bridgestonen B330-S-palloa, mutta ei ole virallisesti kuulunut yhtiön talliin.

Lexi Thompson tavoittelee seuraavien(kin) kausien aikana menestystä Bridgestonen palloilla. Kuva: Getty Images

”Pelasin Bridgestonen palloilla jo ennen kuin tiemme kohtasivat. He ovat osaltaan auttaneet minua voittoihin kilpaillessani maailman parhaita pelaajia vastaan”, Thompson sanoi täydentäen, että uusi Tour B -mallisto on ”shokeeraavan hyvä”.

Thompson, 22, on voittanut yhden majorin ja seitsemän muuta turnausta LPGA Tourilla

Naisten rankingnelosen ohella yhtiön ammattilaistiimiin kuuluvat muun muassa Tiger Woods, Brandt Snedeker, Matt Kuchar, Fred Couples ja Bryson DeChambeau. Heistä Woodsilla ja DeChambeaulla on Thompsonin tavoin merkin kanssa pelkkä pallosopimus.

Bridgestonen tärkeimpiä myyntiosuuksista kamppailevia kilpailijoita ovat muun muassa Callaway, TaylorMade ja Wilson Staff.

Vaikka edellä mainitulla nelikolla on varsin laadukas lippulaivamallisto, riittää sillä Titleistin hurjan etumatkan kaventamiseksi kohtalaisen paljon työtä.

Tour B -sarjan pallojen suositushinta on 54,00 euroa/tusina. Pallot ilmestyvät merkin jälleenmyyjien hyllyihin näinä päivinä.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.