26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Bettinardin putterit Suomeen

Bettinardin putterit valmistetaan tarkkuusjyrsimällä yhdestä metallinkappaleesta.

Vastikään perustettu Slaisman Oy aloitti keväällä Bettinardin puttereiden maahantuonnin Suomeen ja Ruotsiin.

Italialaiselta kalskahtavasta nimestään huolimatta kyseessä on yhdysvaltalainen yritys ja putterit myös valmistetaan Yhdysvalloissa.

Slaisman Oy:n Juhani Pelttari kertoo, että 1990-luvulla Bettinardi valmisti korkeasta laadustaan tunnettuja Scotty Cameronin puttereita, kunnes yritys ryhtyi kaupittelemaan puttereita omalla tuotenimellään. 2000-luvun alkuvuosina Bettinardilla oli myös yhteistyötä Mizunon kanssa.
Matt Kucharin signature-malli.
”Bettinardin putterit eroavat muista siinä, että ne tehdään tarkkuusjyrsimällä yhdestä metallikappaleesta. Näin saadaan hyvin tarkkaa, tasalaatuista ja hienoa jälkeä, sekä uskomattoman hyvä lyöntituntuma, jota ei massatuotannossa valettuihin puttereihin saa”, Pelttari valottaa.

Brändin päämarkkinat ovat vahvasti kotimantereella, mutta tuotteita on saatavilla jo Yhdysvaltojen ulkopuolellakin.

Slaisman neuvottelee parhaillaan suomalaisten jälleenmyyjien kanssa ja tavoitteena on saada tuotteita hyvin varusteltujen erikoisliikkeiden hyllyille kevään aikana. Tarkkaa myyntitavoitetta ei ole vielä asetettu, mutta parin vuoden aikajänteellä tarkoitus on myydä tuhansia Bettinardeja.

Kohderyhmänä hyvätasoiset harrastajat ja kilpapelaajat

”Bettinardissa kyse on huippulaadusta, joten näillä tavoitellaan lähinnä kilpapelaajia, tasokkaita pelaajia sekä harrastepelaajia, jotka ymmärtävät arvostaa puttipeliänsä ja laatuputterin heille tuomaa etua”, Pelttari sanoo.

Matt Kuchar tukee putatessaan putterin varren vasenta kyynärvarttansa vasten. Kuva: Getty ImagesOsaltaan asiakaskuntaa saattaa rajoittaa tuotteiden hinta, joka liikkuu välillä 289–449 euroa. Pelttari kuitenkin uskoo vakaasti, että Bettinardin tuotteita kokeilemalla golfari tajuaa herkästi eron tuntumassa ja suorituskyvyssä.

Huippupelaajista Bettinardin tuotteisiin luottavat esimerkiksi Matt Kuchar ja Freddy Couples, Edoardo Molinari, Darren Fichardt, Jbe Kruger.

Bettinardi tekee Kucharin nimellä myös omaa signeerattua mallistoa. Kuchar puttaa niin sanotulla ’arm lock’-tyylillä, joka todennäköisesti yleistyy, kun ankkurointi kielletään vuoden 2016 alussa. Arm lock -tyylin putterissa tavallista pidempi varsi tuetaan yläpäästään käsivartta vasten.

Pelttari uskoo, että sääntömuutoksen johdosta myös vastapainotetut putterit tulevat kasvattamaan suosiotaan samassa rytäkässä.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje