14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Avaruustason materiaali saattelee Titleistin uutuusdraivereiden nopeuden uudelle tasolle

hot-list-banner

Titleistin TSi-draivereiden lyöntipinnan valmistuksessa on käytetty samaa materiaalia kuin NASA:n Phoenix Mars Landerissa. Kuva: Titleist

Kun lyöntipinta ei voi joustaa sääntöjen mukaisesti määräänsä enempää, haetaan pituusetua nyt materiaaleista.

Reilut kaksi vuotta sitten TS-sarjansa puumailat ensiesitellyt Titleist on lanseerannut uudet TSi2- ja TSi3-draiverit. Mallinimessä oleva ”i” merkitsee osumaa (impact), innovaatiota ja inertiaa. Yhtiö onkin tehnyt uutuuksissa olennaisia muutoksia mailanpään- ja pallonnopeuden sekä anteeksiantavuuden lisäämiseksi.

Lavan muotoilun kerrotaan vähentävän aerodynaamista vastusta 15 prosenttia edellisiin malleihin verrattuna, mikä edistää mailanpään nopeutta.

Osuma-alueen jousto on R&A:n ja USGA:n säännöissä rajattu, minkä vuoksi valmistajien ei tarvitse enää käyttää voimavarojaan innovatiiviseen muotoiluun tai lyöntipinnan paksuuden pohtimiseen. Titleistin välineiden suunnitteluosaston päähuomio on uusien draivereiden kohdalla ollut materiaalissa.

Lyöntipinnan insertti on valmistettu ATI 425 -nimisestä materiaalista. Kyseessä on avaruustason titaani, jota on käytetty NASA:n suihkumoottoreissa sekä Marsin pohjoisia osia tutkineessa Phoenix Mars Lander -luotaimessa. Sen lujuus-painosuhde, joustavuus ja kestävyysominaisuudet ovat parempia kuin golfvälineteollisuudessa yleensä käytetyissä titaaniseoksissa. Materiaalilla on konkreettinen yhteys lisääntyneeseen pallonnopeuteen ja lyöntipituuteen.

Jokainen TSi-draiveri testataan Titleistin mukaan useaan otteeseen. Tällä halutaan varmistaa, että mailan suorituskyky on suurimmalla sallitulla rajalla.

Titleist TSi2 -väyläpuun pohjassa oleva kouru edistää muun muassa lyöntipinnan joustoa. Kuva: Titleist

Draiverin inertiaa on parannettu lavan korkeussuunnassa, mikä tuottaa suuremman pallonnopeuden ja alhaisemman spinnin. TSi2:n painopiste on alhaalla ja syvällä lavassa, joka niin ikään lisää nopeutta ja tarkkuutta. Teknologian täydentää lavan takana oleva säädettävä 9-grammainen litteä paino.

Paremmille pelaajille suunnatussa TSi3:ssa on pienempi, päärynänmuotoinen profiili ja uudistettu SureFit CG Track -säätökisko. 8 gramman painoa on mahdollista liikutella viiteen eri asentoon. Painon avulla voidaan vaikuttaa pallon kaareen ja lähtöominaisuuksiin. Toisin kuin TS-sarjan dravereissa, painon asento on uutuusmalleissa näkyvillä.

Molempiin malleihin on saatavana kevyempi tai raskaampi (+/- 4 grammaa) liikuteltava paino. Lapaa voidaan lisäksi säätää 16 erilaiseen lie- ja loft-asentoon.

Vakiovarsiksi ovat valikoituneet Kuro Kage, HZRDUS ja Tensei. 200 euron lisäkustannuksella mailaan on saatavana myös Graphine Design -malliston varsi.

Titleistin TSi -väyläpuissa on draivereiden tavoin aerodynaamisempi muoto. Lavan pohjassa oleva ARC 4.0 -nimellä kutsuttu kouru edistää lyöntipinnan joustoa, pallon korkeampaa lähtökulmaa, alhaisempaa spinniä sekä suurempaa pallonnopeutta.

Merkittävä osa Titleistin tallipelaajista, kuten Justin Thomas, ovat jo ottaneet TSi-sarjan puumailat käyttöönsä. Kuva: Titleist

Draiverin tapaan TSi2-väyläpuu on suunnattu pelaajille, jotka haluavat korkeamman lähtökulman ja maksimaalisen anteeksiantavuuden. TSi3:ssa on kompaktimpi profiili ja säätökisko, jossa 12 gramman painoa voidaan siirtää kolmeen eri asentoon.

TSi-sarjaan on luvassa ensi vuoden puolella täydennystä.

Uutuusdraivereiden ja -väyläpuiden custom fit -testaus käynnistyy Titleistin jälleenmyyjillä ensi viikolla. Mailoja aletaan toimittaa liikkeisiin 12. marraskuuta.

Suositushinnat

Draiverit: 599,00 euroa (premium-varrella 799,00 euroa)
Väyläpuut, 329,00 euroa (premium-varrella 529,00 euroa)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje