Älypuhelimesta apua golfkierrokselle - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Älypuhelimesta apua golfkierrokselle

Expert Golfin GPS-mittari toimii luotettavasti ja on selkeä käyttää.

Älypuhelinten aikakaudella on järkevää hyödyntää laitteiden tarjoamia mahdollisuuksia myös urheilussa. Expert Golf -sovellus on esimerkki tuotteesta, jossa älypuhelimen kautta bittiavaruudesta tuodaan golfarin housun taskuun paljon käteviä toimintoja ja informaatiota.

Expert Golfin ydin on GPS-tekniikkaa hyödyntävä etäisyysmittari. Käytössä se toimii erinomaisesti, mutta vain ja ainoastaan mitan osalta. Sovelluksessa ei ole väylien karttoja, joten mitään muuta sinänsä tarpeellista informaatiota pelattavasta väylästä tai kentästä sovellus ei anna.

Tuloskortti&pistebogeylaskuri on pelkistetty ja selkeä käyttää.

Tuloskortti&pistebogeylaskuri on pelkistetty ja selkeä käyttää.

Käyttäessään etäisyysmittaria puhelimen kautta, huomaa pian että puhelimen asetuksia on säädettävä sopiviksi golfkierrosta varten.

Jos puhelin esimerkiksi lukitsee näppäimet nopeasti, on jokaisella käyttökerralla lukituskoodi naputeltava puhelimen näyttöön ennen kuin pääsee käsiksi sovelluksen mittatietoihin ja muihin ominaisuuksiin.

Käytössä älypuhelin on esimerkiksi golfkelloon verrattuna raskas ja työläs etäisyysmittari. Jos kuitenkin tarvitsee mittoja vain harvoin, saattaa sovellus olla harkitsemisen arvoinen.

GPS-caddie hyödyntää ilmaista GPS-signaalia. Käytännössä puhelimesta voi siis esimerkiksi ulkomailla pelattaessa kytkeä data roaming -palvelun pois päältä ja välttyä monessa maassa erittäin hintavilta datasiirtomaksuilta.

Koska sovellus ei hyödynnä puhelinyhteyttä, ei kentällä tarvitse myöskään olla huolissaan huonosta puhelinyhteydestä, joka saattaa häiritä puhelinyhteyttä hyödyntävän sovelluksen toimintaa. Kenttätietokanta on laaja ja se päivittyy vuosittain.

Expert Golfin erikoisuus ja vahvuus on ehdottomasti toimiva ja käyttöliittymältään kätevä ja selkeä sääntö-osio.

Säännöt on jaettu lyöntipeli- ja reikäpeliosioihin sekä vapautumista koskevaan omaan kokonaisuuteensa.

Sääntökirjaa on helppo käyttää ja sieltä löytyy nopeasti vastaus kierroksen aikana eteen nousseisiin visaisiin sääntöpulmiin.

GPS-etäisyysmittarin ja sääntökirjan lisäksi saatavilla on tuloskortti&pistebogeylaskuri sekä vinkit-osio. Sovelluksessa on pienenä, joskin varsin toimivana bonuksena myös pallon etsintäajan mittaus.

Kaikki osiot/ sovellukset on ladattavissa iTunes App Storesta. Säännöt-osion saa myös Windows-puhelimiin, muut sovellukset vain iPhoneen.

GPS-etäisyysmittari maksaa 19,90 euroa per vuosi. Tuloskortti&pistebogeylaskurin hinta on 9,99 euroa vuodessa, säännöt maksavat saman verran, vinkkejä irtoaa hintaan 9,99 euroa. Vinkit saa kuitenkin ainakin toistaiseksi vain englannin kielellä.

Sääntökirja on sopivan pelkistetty ja selkeä.

Sääntökirja on sopivan pelkistetty ja selkeä.

Koko sovelluspaketti on toimiva, helppokäyttöinen ja oivaltavakin. Se on kuitenkin melko hintava, koko lysti maksaa 50 euroa vuodessa. Varsinkin Tuloskortti&pistebogeylaskurista velottaminen erikseen tuntuu perusteettomalta.

Vinkit-osiosta maksu on kertaluonteinen, mutta englanninkielinen toteutus rajoittaa sen käyttökelpoisuutta Suomen markkinoilla. Expert Golfin parhaat ominaisuudet GPS-etäisyysmittarin ja säännöt saa itselleen kolmen kympin vuosimaksulla.

Niille kuluttajille, joita erillinen GPS-etäisyysmittari tai golfkello ei miellytä, eikä internetissä ja App Storessa surffailu ja erilaisten ilmaisten sovellusten etsiminen ja kokeileminen kiinnosta, on Expert Golf toimiva vaihtoehto.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • golffari says:

  Itse olen vakuuttunut että mScorecard on ehdottomasti paras mobiiliaplikaatio golfiin kaikista markkinoilla olevista. Selkeä käyttöliittymä, monipuolinen ja luotettava. Lisäksi se on täysin ilmainen eikä ole mainoksia. Jos koordinaatit eivät ole kohdallaan ne voi itse korjata tai lähettää pyyntö supportille joka myös vastaa pyyntöihin aktiivisesti. Niin ja siinä on ainakin tähän asti löytynyt kaikki kentät mitä olen pelannut niin kotimaassa ja ulkomailla. Pisteenä i:n päälle niin näet mscorecardissa 100 lähintä kenttää mikä on erinomainen kun matkustaa ja haluaa tietää lähimmät kentät. Ei siis kannata maksaa mistään vastaavista applikaatioista.

 • Reilu peli says:

  Oiken hieno kommentti. Kaikki minulle ilmaiseksi. Kiva kun saa hienon systeemi eikä maksa mitään. Tässäkö syy miksi pelaaminenkin pitäisi olla ilmaista. Kyllä PGA:kin pitäisi ymmärtää ettei kisoihinkaan saisi olla pääsymaksuja, opetus pitää olla ilmaista. Polttoaineetkin on ihan sikahintaista kun maksaa.. Pallot ta varusteet myös ilmaiseksi. Tällätistä se markkinahumu ja nykymeno on.. Reilu peli on perseestä..

 • kupparin poika says:

  Onneksi gamebook on ilmainen. Ai niin, menihän siihen muutama miljoona veronmaksajien rahoja. Reilu peli on tosiaan perseestä…

 • golffari says:

  Niin vielä unohtui kehua että mScorecard toimii kaikilla käyttöjärjestelmillä ja ladattavissa täältä … http://www.mscorecard.com/mscorecard/download.php Ja niille joita hävettää käyttää parasta applikaatiota ilmaiseksi voivat toki lahjoittaa rahaa tekijöille jotta saavat jatkokehitettyä mScorecardia entisestään mm. tuki älykelloihin jne…

 • Tonttu says:

  MScorecardissa saa mitattua satelliittikuvasta etäisyyden esim seuraavaan esteeseen tai mitattua kunkin mailan lyöntipituuden. Miksi maksaa jotain huonommasta sovelluksesta jos kerta parhaan saa ilmaiseksi. Laita vaikka ne säästyneet rahat Afrikan lapsille.