Anna Backmanilta tulee peukku golfrippikoululle.
Uutiset |
5.11.2018

”Yksi elämäni hienoimmista viikoista”, muistelee Anna Backman golfrippikoulua

Keskelle kilpakautta osuva rippikoululeiri voi tarjota omaan peliin jatkuvuutta väliviikon sijasta.

Marraskuun leuto sää on saanut Kanavagolfin avaamaan kenttänsä uudelleen pienen hengähdystauon jälkeen. Kentälle on suuntaamassa myös toimittajan tavoittama Anna Backman, seuran oma kasvatti, joka on valmistautumassa tammikuussa Floridassa käynnistyvään college golf -taipaleeseen. –

Päijät-Hämeen golfkeskuksista Backmanilla on lisäksi luottosuhde Vierumäkeen, jonne hän on jo vuosien ajan keskittänyt talviharjoittelunsa. Puitteet ovat tulleet tutuiksi myös Golfliiton valmennuskuvioissa. Liittovalmennettavana Backman muistelee aloittaneensa jo 12 vuoden iässä. Tällä hetkellä asikkalalainen on yksi Suomen naismaajoukkueen kantavista voimista.

Yksi kohokohdista Vierumäellä ja koko tähänastisessa elämässä on ollut kesään 2014 osunut golfrippikoulu. Edelliskesänä Backman oli noussut otsikoihin Finnish Amateur Openin 14-vuotiaana voittajana. Rippikoulun koittaessa mielessä oli kypsynyt päätös myös golfin ja lukio-opintojen yhdistämisestä. Se merkitsi golflukiolaiselle ensimmäisiä askelia itsenäistymiseen, sillä Heinolan lukiota käytiin Vierumäeltä käsin.

”Rippikoulu oli huikea viikko. Tutustuin moniin kavereihin, joiden kanssa pidämme edelleen yhtä. Yksi elämän parhaista viikoista. Kun ympärillä on samanhenkistä porukkaa, ystävyyssuhteita on helppo solmia.”

Pelillisestikin golfrippikoulu voi auttaa eteenpäin, vaikka kilpapelaajalle hyödyt ovat Backmanin mielestä pääosin muualla.

”Rippikoulu osuu keskelle kilpakautta. On tärkeää, että tuntuma mailoihin ja pelaamiseen säilyy.”

Muita golfrippikoulun käyneitä kilpapelaajia ovat esimerkiksi Emmi Jalkanen, Sandra Salonen ja viime kesänä lopullisen läpimurtonsa tehnyt Alex Hietala. Backmanin lailla myös Hietala kävi Vierumäellä ja Heinolassa golflukiota.

Vierumäellä on tarkoitus järjestää ensi kesänä ensimmäistä kertaa jopa kaksi golfrippikoulua. Ensimmäinen osuu juhannuksen edelle, toinen heinä–elokuun vaihteeseen. (Lue lisää: Golfriparista tuli hittituote)

Anna Backmanilta nousee peukku suunnitelmille.

”Tilaisuus kannattaa käyttää hyväksi. Leiriviikolla pääsee tutustumaan uusiin kavereihin ja pelaamaan paljon. Vetäjätkin ovat huikeita tyyppejä.”

Viime kesän leiri veti Vierumäelle yli 30 rippikoululaista.

Marko Avikainen Vierumäeltä kertoo, että leiriläiset voivat varautua myös ammattilaispelaajien vierailuihin. Viime kesänä taitojaan esitteli Oliver Lindell. Myös Mikko Ilonen on nähty usein leireillä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen kesän 2019 leireille tästä.

Teksti: Janne Tarmio

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.