16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Vuosaaren Finnish Tour Mikael Salmisen näytöstä

Mikael Salmisen seuraava kilpailu on Paltamo Open. Kuva Juha Hakulinen.

10 lyönnin voittomarginaali on mykistävä. Naisten kilpailussa kuultiin taas Elina Saksan voittopuhe.

Suur-Helsingin Golfin Mikael Salmisen (-17) peliesitykset Vuosaaren Finnish Tour -kilpailussa olivat suorastaan ylivoimaisia. Kierrostulokset 67–66–66 pelannut Salminen voitti toiseksi sijoittuneen Helsingin Golfklubin Martin Plukan kymmenellä lyönnillä. Kymmenen lyönnin voittomarginaali kolmen kierroksen ammattilaiskilpailussa on todella huima.

Omille luvuilleen karannut Salminen pelasi jokaisena kilpailupäivänä päivän parhaan kierrostuloksen. Se kertoo kaiken olennaisen hänen ylivoimastaan. 54 reiän aikana hän teki peräti 22 birdieä. Bogeja tuloskortteihin ilmestyi kahden ensimmäisen päivän aikana yhteensä viisi kappaletta, ja perjantaina Salminen jätti parin ylittäneet tulokset kokonaan tekemättä.

Vaikka ero muihin pelaajiin venähti reiluksi, ei Salminen silti paukutellut henkseleitään kilpailun jälkeen.

”Ei se tuntunut siltä, että ero olisi ollut noin iso, mutta tulostaululla se näyttää siltä. Oma tekeminen oli koko kilpailun ajan todella varmaa. Sain paljon birdiepaikkoja, ja sain käytettyä niitä hyvin hyväkseni”, aiemminkin Vuosaaren Finnish Tour -kilpailun voittanut Salminen sanoi.

Vuosaaren kenttä oli vuodenaikaan nähden loistokunnossa. Kilpailijat olivat kahden ensimmäisen päivän aikana saaneet pelata upeassa kesäsäässä, mutta perjantaina Vuosaaressa puhalsi links-kentille ominainen reipas tuuli, joka teki pelistä mutkikkaampaa.

”Mailavalintoja sai miettiä aika tarkkaan. Tuo tuulensuunta, jossa kolme par-viitosta pelattiin vastatuuleen, on tälle kentälle minun mielestäni se kaikkein pahin. Mutta links-kenttä tuollaisessa tuulessa on todella mahtava. Tuuli kuuluu links-golfiin. Kenttä oli koko kilpailun ajan todella hienossa kunnossa”, 2650 euroa voitostaan tienannut Salminen kertoi.

Viime vuoden Finnish Tour -rankingin voittanut Salminen on pelannut tällä kaudella kaksi kilpailua Challenge Tourilla, ja lisästartteja CT:llä on kauden mittaan luvassa. Miten Vuosaaren kaltaisen peli-ilmeen saisi siirrettyä isommalle tourille?

”Sehän se kysymys juuri onkin. Mutta enemmän se on henkimaailman juttuja, että saa pidettyä momentumia yllä ja hyvän rytmin lyömisessä”, Salminen vastasi.

Salmisen ja Plukan jälkeen tuloslistalta löytyvät kolmatta sijaa jakaneet Veeti Mähönen ja Peter Puhakka (-5). Lonkkaleikkauksen jälkeen uutta nousua uralleen rakentava Albert Eckhardt (-2) oli viides.

Naisten kilpailu taas Saksan heiniä

Naisten kilpailussa Aura Golfin Elina Saksa (73–72–76, +5) osoitti taas, että hänelle kelpaavat tällä kaudella vain voitot. Kauden kolmas ykköstila kotimaassa tuli yhden lyönnin erolla Emilia Tukiaiseen. Tawast Golfin vasta 15-vuotias Kerttu Hiltunen (+8) oli hienosti kolmas.

Elina Saksan voittoprosentti tällä kaudella on tasan 100. Kuva Juha Hakulinen.

Mika Piltzin valmennettaviin lukeutuva Saksa kävi talven aikana läpi suuren svingimuutoksen, eikä uuden svingiajatuksen siirtäminen kilpakentille ole aina yksinkertaista. Alkukauden kolme voittoa ovatkin yllättäneet Saksan.

”En osannut odottaa, että välttämättä voitan kolmea kilpailua heti alkukauteen, mutta osasin odottaa, että pelaan paljon paremmin kuin viime kaudella. Svingiin on tehty talven aikana todella paljon muutoksia, ja ne toimivat”, Saksa kommentoi.

Vuosaaren esitystään Saksa kuvaili hyvällä tavalla tasapaksuksi.

”On hyvä tietää, että tällainen peli riittää pärjäämiseen Suomen tasolla”, seuraavaksi German Girls -kilpailuun osallistuva Saksa sanoi.

Finnish Tour jatkuu touko-kesäkuun vaihteessa, jolloin pelataan Paltamo Open.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje