Vantaan Golfpuiston Jari Koskelta (vas.) ja Ville Nurmelta eivät ideat lopu.
Ajankohtaista | Uutiset |
19.3.2017

Vantaan Golfpuiston uusi myyntituote: elinikäinen pelioikeus

Elinikäisen pelioikeuden hankkinut voi pelata Vantaan Golfpuiston kentällä ilman muita pelimaksuja aina vuoden 2044 loppuun asti.

Toukokuussa ensimmäiset yhdeksän reikää avaavalle Vantaan Golfpuistolle on tullut tavaramerkiksi tehdä asioita toisin kuin muut. Suomen tuoreimman kentän uusin keksintö on elinikäinen pelioikeus, joka tuli tuotteena myyntiin juuri Golfmessujen alla.

”Elinikäisyys” tarkoittaa tässä tapauksessa 31.12.2044 ulottuvaa pelioikeutta. Silloin nimittäin päättyy myös Vantaan Golfpuiston kenttäalueen vuokrasopimus Vantaan kaupungin kanssa. Golftoiminnan jatkumista nykyisen vuokrasopimuksen umpeuduttua ei voida vielä taata, vaikka yhtiö pitääkin sitä tällä hetkellä todennäköisenä.

Hintaa elinikäisellä pelioikeudella on 12 000 euroa, joka tekee 28 pelikesälle jaettuna noin 430 euroa/kausi. Muita peli- tai vastikemaksuja ei koko pelioikeuden voimassaoloaikana sen jälkeen tule.

Kohtuullisen aktiivisesti tulevat vuodet Vantaalla pelaavalle pelioikeus on huomattavan edullinen. Vantaan Golfpuiston normaalihintainen nimetty pelioikeus on vuositasolla tasan 50 % kalliimpi, 645 euroa.

Pontimena pitkän pelioikeuden kehittämiselle on ollut huoli golfosakkaiden arvottomuudesta ja pakollisista vastikkeista. Golfosakkeista ja niihin tavallisesti liittyvästä vastikevelvollisuudesta on ollut vaikea päästä eroon, ja osakkeesta on tullut pahimmillaan jopa perikuntien riesa.

”Haluamme tarjota golfareille jotain täysin uutta. 12 000 euroa on paljon rahaa, mutta uskomme, että löytyy golfareita, jotka ovat valmiita sijoittamaan tuon summan golfaamiseen tietäen, että sen jälkeen ei tarvitse maksuista murehtia”, sanoo Vantaan Golfpuiston toimitusjohtaja Ville Nurmi.

Elinikäisiä pelioikeuksia myydään enintään 30 kappaletta. Golfosakkeita Vantaan Golfpuistoon ei ole ollenkaan myynnissä.

”Golfosakkeiden myymisellä tuskin rahoitetaan enää yhdenkään kentän rakentamista Suomessa. Niiden aika on auttamattomasti ohi. Monella kentällä niin sanotut pakkovastikkeet ovat kentän elinehto, mutta toisilla kentillä mietitään keinoja, miten päästään niistä eroon. Kenttien vanhat yhtiöjärjestykset ovat kuitenkin usein tämän kehityksen esteenä”, miettii Vantaan Golfpuiston puheenjohtajana toimiva Jari Koski.

”Meillä Vantaan Golfpuistossa kentän omistaa yritys, joka pyörittää golfkenttää kuten normaalia yhtiötä. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaillemme sellaisia pelituotteita, joilla katsomme kulloinkin olevan kysyntää”, Koski jatkaa.

Kääntöpuolena elinikäisessä pelioikeudessa on se, ettei 12 000 euron sijoitusta saa takaisin, vaikka lopettaisi golfin kokonaan. Sama pätee esimerkiksi kuolemantapaukseen. Toisaalta pelioikeudesta ei jää myöskään golfosakkeille tyypillisesti rasitteita perillisille. 5 000 euron siirtomaksua vastaan pelioikeuden voi myös halutessaan siirtää toiselle henkilölle.

Nurmi ja Koski odottavat itsekin mielenkiinnolla, minkälainen kysyntä tuotteelle lopulta syntyy. Helsingin Messukeskuksessa käynnissä olevilla Golfmessuilla tuote on ainakin herättänyt runsaasti mielenkiintoa. Kahdesta pelioikeudesta on Nurmen mukaan tehty jo varaus.

Vantaan Petikkoon rakenteilla olevan golfkeskuksen ensimmäiset yhdeksän reikää avataan toukokuun lopulla. Koko 18-reikäisen golfkeskuksen on tarkoitus aueta loppukesästä 2018.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.