26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

United Golf Groupin rivit perusteellisen sekaisin – hallitus erimielinen toimitusjohtaja Ville Nurmen erottamisesta

Vantaan Golfpuiston kenttä avattiin viime heinäkuussa.

United Golf Groupin hallituksessa vallitsee erimielisyys siitä, onko toimitusjohtaja Ville Nurmen erottamisesta päättänyt hallituksen kokous pidetty vai ei.

United Golf Group Oy:n hallitus on tänään tulleen tiedotteen mukaan purkanut toimitusjohtaja Ville Nurmen toimisuhteen ja vapauttanut hänet tehtävistään kaikissa konserniyhtiöissä. Nurmi on toiminut United Golf Groupin, Vantaan Golfpuiston ja Hiekkaharjussa toimivan Tikkurilan Golfkeskus Oy:n toimitusjohtajana.

Tiedotteen on lähettänyt United Golf Groupin hallituksen jäsen Jari Ronkainen, joka kertoo erottamisen syyksi luottamuspulan, mutta ei määrittele tarkemmin, mistä on kysymys.

”En voi kommentoida syitä nyt mitenkään. Tulemme kyllä kertomaan niistä aikanaan”, Ronkainen kertoi Golfpisteelle.

Päätös perustuu hallituksen eiliseen sähköpostikokoukseen, jonka ovat pitäneet Ronkaisen mukaan Ronkainen itse, hallituksen jäsen Petri Kasper sekä puheenjohtaja Jari Koski. Ville Nurmi on ollut itseään koskevassa asiassa esteellinen.

Golfpisteen Unkarista tavoittamalle Jari Koskelle uutinen Nurmen vapauttamisesta tuli kuitenkin hänen mukaansa yllätyksenä. Ronkainen ihmettelee asiaa, sillä hänen mukaansa taas päätös Nurmen erottamisesta on tehty hallituksessa äänin 2–1 Kosken ollessa erottamista vastaan.

Kosken mukaan taas kyseistä hallituksen kokousta ei ole pidetty. Koski sanoo, että hallitus on kutsuttu koolle ensi viikon perjantaiksi, ja kokouksen yhtenä aiheena on toimitusjohtajan asema.

”Asiasta on kyllä keskusteltu, mutta mitään virallista päätöstä ei ole tehty”, Koski sanoo.

Nurmi itse on hallituksen neljäs jäsen. Myöskään hän ei ollut kertomansa mukaan vielä tietoinen päätöksestä. Golfpiste oli Nurmeen yhteydessä saatuaan Ronkaisen lähettämän tiedotteen.

Tiedotteen mukaan United Golf Group on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan hakuprosessin, ja toistaiseksi konserniyhtiöiden toiminnasta vastaa hallituksen puheenjohtaja Jari Koski sekä hallituksen jäsenet myöhemmin erikseen ilmoitettavilla vastuilla.

Hallituksen puheenjohtaja Jari Koski lähetti kuitenkin tiedotteen jälkeen sähköpostin, jossa hän toteaa, ettei United Golf Group ole julkaissut kyseistä tiedotetta.

Ronkaisen mukaan United Golf Group teki päätöksen Nurmen erottamisesta jo päivää aiemmin, mutta kokous ei ollut päätösvaltainen, koska Nurmea ei ollut hallituksen jäsenenä kutsuttu kokoukseen esteellisyydestään huolimatta. Ronkaisen mukaan päätös mitätöitiin, ja koolle kutsuttiin uusi kokous, johon Nurmi oli kuitenkin itseään koskevassa asiassa esteellinen osallistumaan.

Ronkaisen mukaan menettelytavat on tarkistettu lakimiehillä eikä asiassa ole tehty muotovirheitä. Hänen mukaansa päätös Nurmen erottamisesta on juridisesti pätevä.

Ronkaisen mukaan Nurmelle on tarjottu aiemmin tilaisuutta erota tehtävistään vapaaehtoisesti.

”Tehtävät jatkuvat normaalisti”, Nurmi kertoi lauantaina Golfpisteelle puhelimessa.

Yhtiön viikonloppua värittää vielä Vantaan Golfpuiston kentällä tapahtunut ja runsaasti mediahuomiota saanut valkoposkihanhen teloitus, joka on saanut monia käänteitä. Sisäinen sotku yhtiössä on tällä hetkellä melkoinen.

”Kyllä näin on. Meillä on sotku”, Ville Nurmi myöntää.

Myös Ronkaisen mukaan yhtiössä on sisäinen riitatilanne.

Golfpiste seuraa United Golf Groupin tilanteen kehittymistä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)