Avoimet kentät: 8

Katso missä vielä pelataan!
Avoimet kentät

AVOIMET KENTÄT

Kenttiä auki 8

Kesägreenit 7
Osittain kesägreenit 0
Talvigreenit 1

Katso avoimet kentät
Antti Luukkanen isännöi Suomen ensimmäistä urheilusimulaattoria vain lyhyen rautalyönnin päässä Aulangon Hugo-kentän ensimmäiseltä lyöntipaikalta.
Kotimaa | Uutiset |
18.1.2015

Tiilaakso sai viimein simulaattorin

Hämeenlinna tunnetaan kattavasta lajitarjonnastaan. Kantakaupungin alueella on neljä kenttää, mutta Hämeenlinnasta on puuttunut koko 2000-luvun ajan golfsimulaattori. Asiaan saatiin korjaus loppuvuodesta, kun paikallinen yritys A2 Finland avasi Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon tiloihin Suomen ensimmäisen urheilusimulaattorin. Avajaiset pidettiin Aulangon hyvinvointi-illassa joulukuussa.

Mistä saitte ajatuksen perustaa yhdistetyn golf- ja urheilusimulaattorin Hämeenlinnaan ja Aulangolle, A2 Finlandin toimitusjohtaja Antti Luukkanen?
Idea on ollut mielessä jo pidemmän aikaa, koska keskustan tuntumassa ei tällaista laitetta ole ollut. Pitkän etsinnän tuloksena löysimme hyvän paikan ja aloitimme yhteistyön Rantasipi Aulangon kanssa syksyllä. Tämän jälkeen asia eteni maaliin vauhdikkaasti.

Kyseinen laite on ensimmäinen laatuaan koko Suomessa. Kuinka harrastajat ovat ottaneet sen vastaan ensimmäisten viikkojen aikana?

Palaute on ollut lähes poikkeuksetta positiivista, golfareilla on monesti muitakin kuin hyviä mielikuvia vanhemmista simulaattoreista. Tekniikka on kehittynyt pitkin askelin; pelikokemus on lähempänä todellisuutta, ja laitteen antamaan dataan voi luottaa. Toki kun konsepti on uusi, markkinointia tehdään vielä pitkään, jotta ihmiset löytäisivät kaikki hauskat lajit ja pelimuodot lajien sisällä.

Jalka heilahtaa ja oikea jalkapallo lävähtää vasten taustaa, johon on heijastettu korkeatasoinen grafiikka Linna Golfin kolmannesta väylästä.

Jalka heilahtaa ja oikea jalkapallo lävähtää vasten taustaa, johon on heijastettu korkeatasoinen grafiikka Linna Golfin kolmannesta väylästä.

Urheilusimulaattorissa on mahdollista pelata golfia myös muulla kuin perinteisellä tavalla. Mitä tämä tarjonta sisältää, ja mitä muita lajeja sillä voi pelata?

Uutena pelinä löytyy mm. minigolf; tällä hetkellä neljä erilaista kenttää, ja lisää on tulossa. Kentät ovat fantasiagolf-tyyppisiä, jotka ovat maailmalla suosittuja. Toinen tavallaan lajiin liittyvä peli on jalkapallogolf, jossa pelataan täysin golfin säännöillä, mutta jalkapalloa potkimalla. Hauska ja koukuttava peli, joka osaltaan auttaa muitakin kuin golfin harrastajia tutustumaan golfin maailmaan. Muita lajeja ovat mm. amerikkalainen jalkapallo ja rugby. Kehitteillä ovat myös jääkiekko, baseball, salibandy, tennis, koripallo, jne.

Millainen prosessi urheilusimulaattorin perustaminen Aulangon kylpylähotellin tiloihin oli?

Kevään ja kesän aikana käytiin monta eri paikkaa ja neuvottelua, kunnes kylpylähotelli näytti vihreätä valoa. Golfin svingi vaatii minimissään n. kolme metriä korkean tilan, ja tämä luonnollisesti asettaa oman haasteensa paikalle. Aulangollakin jouduttiin tilan sisäkattoa nostamaan ja rakentamaan uusia seiniä, joka mahdollisti simulaattorin tulon nykyiselle paikalleen. Järvinäkymin varustetun tilan saaminen kylpylän aulaan, vastaanoton ja kahvilan tiskin läheisyyteen, on toiminnan kannalta plussaa.

Millä tavalla tämä laite poikkeaa golfin osalta ns. tavallisista golfsimulaattoreista?

Infrapunavalojärjestelmä, sekä uusin kamera- ja muu tekniikka ovat lisänneet laitteen luotettavuutta ja tarkkuutta. Maahantuoja on tehnyt hyvää työtä laitteen kalibroimiseksi golfiin ja muihin lajeihin. Olen vaikuttunut laitteen tarkkuudesta mm. puttaamiseen liittyen; tähän saakka lähipeli on ollut näiden laitteiden osalta se suurin akilleen kantapää aitoon pelikokemukseen pääsyssä. Lähiviikkoina valmistuva GSX-grafiikkapäivitys tuo mukanaan vielä yksityiskohtaisemmat kentät, joita tullee olemaan parisataa eripuolilta maailmaa.

Minkä hintaista urheilusimulaattorissa pelaaminen on?

Hinnoittelu meillä riippuu vuoden- ja vuorokaudenajasta. Näin talvella hinta on joko 24 tai 29 euroa/tunti aina neljään pelaajaan saakka. Lisähenkilöt nostavat jonkun verran hintaa. Lisäksi teemme aktiivisesti erilaisia tarjouksia, kilpailuita ja kampanjoita.

Kuinka monta pelaajaa voitte ottaa vastaan samalla varauksella, esimerkiksi scrambleen tai muiden lajien joukkuepeleihin?

Joukkueina voi pelata useampikin kuin neljä henkilöä samaan aikaan. Urheilusimulaattorin puolella ylärajaa ei periaatteessa ole, riippuen siitä mitä tilaisuudelta ollaan hakemassa. Esimerkiksi viime viikon Liikut Sää –tapahtumassa jalkapallogolfin lähimmäksi lippua –kilpailuun osallistui monta sataa lasta muutaman tunnin aikana.

Sports Coach –simulaattoreissa pelataan tänä talvena Winter Touria. Kuinka aktiivisesti Aulangolla pelattuja tuloksia on jo ilmoitettu alkusarjan kilpailuihin? Mitä Winter Tourille osallistuminen maksaa?

Winter Tourin markkinointiin emme ole vielä ehtineet panostamaan paljoa. Toivotaan, että kevään aikana saataisiin mahdollisimman paljon tuloksia sekä henkilökohtaisen lyöntipelin että kahden henkilön scramblen sarjaan myös Hämeenlinnasta. Winter Tour ei maksa kisaajille erikseen, finaali pelataan Linna Golfissa toukokuussa, ja siellä pääpalkintona on finaalimatka etelän lämpöön syksyllä 2015.

Aulangolla on kaksi golfkenttää, joita isännöi perinteinen Aulangon Golfklubi. Toimitteko jollain tavalla seuran kanssa yhteistyössä, ja oletteko olleet asian tiimoilta yhteydessä muihin hämeenlinnalaisiin golfseuroihin?

Olemme olleet yhteydessä kaikkiin alueen golfseuroihin; heille suuri kiitos siitä, että asia on otettu positiivisesti vastaan. Aulangon legendaarisen Hugo-kentän ykköstii sijaitsee n. 100 metrin päässä simulaattorista, joten pelaajille ei tule liian pitkää siirtymää syksyllä tai keväällä. Linna Golfin kapteenina tiedän, että Tiilaakson kentillä on hyvä yhteistyö keskenään, joten yhteyttä pidetään moneen muuhunkin asiaan liittyen.


Liikunnan ilojen puolestapuhuja

Antti Luukkasen ja Antti Laurilan perustama A2 Finland on liikunta – ja työhyvinvointipalveluihin sekä terveysteknologioihin keskittynyt yritys. Sen asiakaskunta koostuu pääasiassa työyhteisöistä, liikuntatapahtumista ja urheiluseuroista.

”Palvelumme tähtää siihen, että asiakkaat pystyisivät parantamaan suorituskykyään, työtehoaan ja työn laatua, sekä vähentämään sairauspäiviä”, Luukkanen sanoo.

Aulangon kylpylähotellista löytyy kylpylän ja uuden urheilusimulaattorin lisäksi hohtokeilaushalli ja 4Eventin pyörittämä Areenan liikuntamaailma kuntosaleineen. ”Teemme Rantasipin ja 4Eventin kanssa yhteistyötä myös erilaisten tapahtumien kehittämisessä kuluttajille, seuroille ja yrityksille”, Luukkanen mainitsee.

Kommentti: Aulangon uusi urheilusimulaattori vaikuttaa ensituntumalta mielenkiintoiselta laitteelta. Graafinen näkymä on tyylikäs, ja simulaattori tarjoaa golfin harrastajalle monenlaisia mahdollisuuksia lyönnin teknisten datatietojen hyödyntämisessä. Nykysimulaattoreissa palloa ei putata autenttiseen reikään, se lieneekin monen mielestä laitteen heikoin kohta. Jalkapallogolfista saattaa tulla simulaattorin käyttäjien suosikki. Onnistunut avauspotku vastaa yli 200-metristä draivia, ja parin tai bogin tekeminen ei ole sen kummempaa kuin oikeassa golfissa. Hyvä näin, muuten jalka saattaisi revähtää viimeistään kakkosväylällä. Toivottavasti käyttäjäkunta löytää urheilusimulaattorin, johon on luvassa matkan varrella lisää uudistuksia.

Marko Kuivasaari

Lisätietoa golf-ja urheilusimulaattoreista, Golf Coat

Teksti: Marko Kuivasaari

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti