16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Telejätti tarjosi työntekijöilleen ilmaisen alkeiskurssin – syynä golfin terveysvaikutukset

Sydänjärjestöt Isossa-Britanniassa ovat asiasta yksimielisiä: golf tekee hyvää.

Merkittävimmistä sydänsairauksien ehkäisemiseksi Isossa-Britanniassa työskentelevistä hyväntekeväisyysjärjestöistä on tullut tärkeitä golfin puolestapuhujia.

British Heart Foundationin loppuvuodesta 2015 lähettämä uutiskirje kertoi Englannin golfliiton Get into golf -kampanjan innoittamana monista golfin myönteisistä terveysvaikutuksista, sekä fyysisistä että henkisistä. Viesti sai British Telecomin, telealan jättiläisen, heräämään. Golfin tajuttiin sopivan loistavasti yhtiön henkilökuntaa aktivoimaan pyrkivän Fit for Life -ohjelman osaksi. Työntekijöille tarjottiin ilmaista alkeiskurssia.

Johtava terveydenhoitaja Jo Jenkins British Telecomista oli vakuuttunut ratkaisun tarkoituksenmukaisuudesta.

”Voi olla ainoastaan hyväksi, että BT:n palveluksessa olevat tuntevat itsensä energisiksi, hyväkuntoisiksi ja terveiksi. Golf voi myös tehdä hyvää työntekijöiden välisille suhteille lujittamalla siteitä työympäristön ulkopuolella.”

Eikä siinä kaikki.

”Golf auttaa myös rentoutumaan, vähentää stressiä ja kannustaa viettämään aikaa ystävien kanssa raikkaassa ulkoilmassa.”

Nyt Heart Research UK, toinen keskeisistä sydänjärjestöistä, suosittelee golfin kaltaista liikuntaa kaikille 65 vuotta täyttäneille. Taustalla on arvio, jonka mukaan vuoteen 2050 mennessä maailman yli 65-vuotiaiden määrä lähes kolminkertaistuu vuoden 2010 noin 524 miljoonasta.

”Vaikka vanhenemiselle ei voi tehdä mitään, sydänsairauksia voi ehkäistä monin tavoin”, järjestö toteaa.

Golf sopii tarkoitukseen loistavasti.

”Golfista on myöhäisellä iällä monia etuja, ja sen avulla viikoittain kävelty matka voi lisääntyä merkittävästi. Säännöllinen golfharrastus voi auttaa kaventamaan vyötäröä, pudottamaan painoa, parantamaan kolesteroliarvoja ja pitämään verenpaineen kurissa.”

Viime vuonna Sheffieldin Hallam Universityssä toimiva Sport Industry Research Centre (SIRC) oli samoilla linjoilla. Tutkimuslaitosten julkistamien tulosten mukaan golfia säännöllisesti harrastavien todennäköisyys sairastua sepelvaltimotautiin oli 30 % pienempi kuin muilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje