23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suoraan lipulle – golfkentällä voi tehdä paljon muutakin kuin pelata golfia

Nokia River Golfin henkilökunta kokeili rogaining-suunnistusta kauden päättäjäisissään.

Nokia River Golfissa kokeillaan ensi viikolla uutta lajia, joka testaa, miten jäsenet tuntevat kotikenttänsä.

Maailman tunnetuin golfkenttä, St Andrews Old Course, pitää markkinavoimien puristuksessakin tiukasti kiinni perinteestään ja sulkee kenttänsä golfilta joka sunnuntai. Silloin maailman golfpyhätöstä tulee kymmenien hehtaarien piknik-puisto ja koiranulkoiluttajien temmellyskenttä. Klubille on kunnia-asia luovuttaa golfareita vuosisatoja palvellut komea links-kaistale kerran viikossa kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.

Ihan vastaavaa käytäntöä ei Suomesta, tai juuri mistään muualtakaan, löydy, mutta monilla golfkentillä tehdään muutakin kuin pelataan golfia. Vaikka golfkentät eivät vielä monilajisia liikuntapuistoja olekaan, kentillä on esimerkiksi hiihdetty, lenkkeilty tai heitetty frisbeetä.

Nokia River Golfin kentillä kokeillaan ensi viikolla kokonaan uutta lajia, rogainingia. Se on suunnistuksen muoto, jossa joukkueet etsivät eri arvoisiksi pisteytettyjä rastilippuja haluamassaan järjestyksessä ja annetun aikarajan puitteissa. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä.

Riverissä lajia kokeiltiin jo henkilökunnan päättäjäisissä, ja nyt mahdollisuus tarjotaan kaikille seuran jäsenille. 3–4 henkilön joukkueille tarkoitettu NRG Rogaining -tapahtuma järjestetään torstaina 8. marraskuuta iltakilpailuna klo 16:30 alkaen. Ulkoiluvarustuksen lisäksi mukaan tarvitaan otsalamppu tai muu mukana kulkeva valaisin. Kilpailuaika on puolitoista tuntia.

Nokialla kisaa maustetaan vielä rastien toiminnallisilla tehtävillä, joiden suorittamisesta joukkueet saavat pisteitä. Toimitusjohtaja Kimmo Siraisen mukaan luvassa on muun muassa päättely- ja näppäryystehtäviä, ja liikunnallisista taidoistakin saattaa olla kisassa hyötyä.

Saman viikon lauantaina Nokialla kokeillaan toistakin lajia. Tämän kauden osalta jo suljetulla Rock-kentällä heitetään kovatasoinen frisbeegolfkisa, joka myytiin ilmoittautumisen avauduttua 45 minuutissa täyteen.

Golfkenttien laajat alueet ovat suuren osan vuodesta tyhjillään, vaikka niitä voitaisiin käyttää monessakin tarkoituksessa, tietenkin sillä ehdolla, ettei herkille nurmipinnoille tuoteta korjaamatonta vahinkoa. Parhaassa tapauksessa alueiden monipuolisempi käyttö voisi avata kentille jopa pieniä liiketoiminnallisia mahdollisuuksia.

Vesiesteluistelu, pilkkikisat, leijanlennätys… Mikä kenttä keksii seuraavaksi jotain, mitä muualla ei vielä ole hoksattu?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje