26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiskaksikko kotimatkalle Scottish Openista

Tapio Pulkkasen peliesityksissä oli positiivisia merkkejä, vaikka karsiutuminen olikin kohtalona. Kuva Getty Images.

Karsiutumisen myötä haihtuivat viimeisetkin haaveet suomalaispelaajien pääsystä tämän vuoden Open Championshipiin.

Pirteästi perjantaina pelannut Tapio Pulkkanen (-2) ei saanut hyvälle työlleen palkintoa, vaan 68 lyönnin kierroksesta huolimatta hänen – kuten myös Mikko Ilosen (+2) – kohtaloksi tuli karsiutuminen Scottish Openin kahdelta viimeiseltä kierrokselta.

Aamupäivän ryhmissä kierroksensa pelannut Pulkkanen oli kierroksensa jälkeen cut-rajan paremmalla puolella, mutta iltapäivän pelaajien hyvät otteet veivät häntä alaspäin tuloslistalla. Cut-rajaksi muodostui lopulta -4, jonka selvitti 66 pelaajaa.

Pulkkanen oli karsiutumisesta huolimatta suhteellisen tyytyväinen perjantain esitykseensä.

”Ihan ok kierros tänään. Muutama paikka jäi käyttämättä kierroksen puolivälissä. Pelissä on kuitenkin merkkejä paremmasta, ja kirkkaalla mielellä mennään tuleviin koitoksiin”, Pulkkanen kertoi.

Mikko Ilosen päivä lähti hyvin käyntiin, ja hän oli kuuden reiän jälkeen kaksi alle parin. Seitsemännelle reiälle livahtanut tuplabogey toi lunta tupaan, eikä Ilonen saanut loppukierroksen aikana varsinaista kirivaihdetta silmään. Ilonen pelasi molemmat kierroksensa tulokseen 71, ja matkaa cut-rajaan jäi lopulta kuusi lyöntiä.

Suomalaisten ohella viikonlopun kierroksilta putosivat muun muassa Matt Kuchar (-3), Hideki Matsuyama (-2) ja Phil Mickelson (-1).

Ensi viikolla Carnoustiessa pelattava Open Championship on tuonut Skotlantiin nipun PGA Tourilla pelaavia maailmantähtiä totuttelemaan aikaeroon ja links-golfiin. Rickie Fowler on heistä tällä hetkellä parhaissa asemissa jaetulla neljännellä sijalla tuloksessa -10. Kärkeen on matkaa kolme lyöntiä.

Kilpailun kärjessä paahtaa Englannin Robert Rock, joka ei ole kelpuuttanut tuloskorttiinsa vielä yhtään bogeya. Birdiejä 41-vuotias britti on sen sijaan tykittänyt huimalla tahdilla, kaikkiaan 13 kappaletta. Toista sijaa jakavat Englannin Tyrrell Hatton ja Ruotsin Jens Dantorp (-11).

Scottish Openissa on jaossa kolme viimeistä paikkaa Open Championshipiin, ja tällä hetkellä noissa paikossa ovat kiinni Rock, Dantorp ja Fowlerin kanssa neljättä sijaa jakava Eddie Pepperell.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje