23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

St. Laurence Golf saa lunastaa omia osakkeitaan

Golfyhtiö järjestää syksyllä osakkeestaan eroon haluavien kesken arpajaiset, joissa se lunastaa 50 osakettaan

Patentti- ja rekisterihallitus hylkäsi St. LG:n yksittäisen osakkaan tekemän protestin yhtiöjärjestyksen muutosta koskevassa asiassa.

St. Laurence Golf pääsee yhtiöjärjestykseensä syyskokouksen päätöksellä kirjatun muutoksen perusteella lunastamaan lahjoituksena enintään 50 osakettaan yhtiön haltuun jo syksyllä 2018.

Uuteen yhtiöjärjestykseen on kirjattu myös oikeus enintään kymmenen osakkeen lunastukseen vuotta kohden seuraavien vuosien aikana.

Vastaanotettaviin osakkeisiin ei saa kohdistua erääntyneitä vastikkeita tai muita maksurästejä, lisäksi osakkeeseen kohdistuva rahoitusvastikeosuus on oltava maksettuna. Nämä asetetut edellytykset eivät kuitenkaan koske konkurssipesiä tai varattomia kuolinpesiä.

Mikäli osakkeita tarjotaan lunastettavaksi edellä mainittuja määriä enemmän, vastaanotettavien osakkeiden valinta tapahtuu arpomalla.

St.Laurence Golfin yhtiöjärjestys

Osakkaan valitus mutkisti hetkeksi prosessia

St. Laurence Golfin osakas Kaj Lindell / Kaiseli-Invest Oy oli vaatinut Patentti- ja rekisterihallitukselle lähettämiensä sähköpostien kautta golfyhtiön uuden yhtiöjärjestyksen rekisteröinnin hylkäämistä vedoten osakeyhtiölain ensimmäisen luvun seitsemännen pykälän tarkoittamaan yhdenvertaisuusperiaatteeseen ja katsonut, että muutosehdotus olisi tämän osakeyhtiölain säännöksen vastainen.

Patentti- ja rekisterihallitus lähetti asiasta golfyhtiölle lausuntopyynnön ko. protestin johdosta.

St. Laurence Golf Oy antoi vastineensa tammikuussa ja helmikuun 19. päivänä päivätyllä tiedonannolla Patentti- ja rekisterihallitus ilmoitti uuden yhtiöjärjestyksen tulleen kokonaisuudessaan hyväksytyksi yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti.

Lohjalla maksimissaan 50 osakkeen lunastus etenee vuoden 2018 osalta keväällä, jolloin golfyhtiön hallitus on luvannut antaa lisätietoa käytännön järjestelyistä.

Yhtiöjärjestykseen on kirjattu, että luovutettavia osakkeita on tarjottava kirjallisesti yhtiön vastaanotettavaksi syyskuun viimeiseen päivään mennessä.

Suur-Helsingin Golf lunasti helmikuun alussa arpajaisten kautta 30 osakettaan saatuaan yhtiökokoukselta oikeutuksen asiaan. Korissa  oli 130 osaketta.

SHG:ssa tutkitaan lunastusten jatkamisen lisäksi  myös yhtiöjärjestyksen muuttamista, joka mahdollistaisi osakkeiden tuomien pelioikeuksien muuntamisen kysyntää vastaavaksi.

Selvää on myös se, että yhtiökokousten kautta tehtyjen osakkeiden lunastamispäätösten osalta suomalaisessa golfissa ollaan nyt St. LG:n ja SHG:n viitoittaman tien alkutaipaleella.

Haasteita osakkeistaan irti haluavien omistajien ja perikuntien kanssa on Suomessa kymmenillä muillakin kentillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje