Kilpagolf

Ruuskan huima alkukausi sai jatkoa Peuramaalla

Peuramaan 18. reiän avaus lähti Ruuskan mailasta kuin tykin suusta. Tuloksena upea birdie. Kuva Juha Hakulinen.

Tarinagolfin pommittaja voitti jälleen Finnish Tourilla.

Audi Finnish PGA Golf Tourin (Finnish Tour) kauden kolmas osakilpailu Peuramaa Golfissa päättyi Tarinagolfin Lauri Ruuskan (-9) voitonjuhliin. Päätöspäivän 68 lyönnillä pelannut Ruuska oli lopulta melko ylivoimainen, sillä toista sijaa jakaneet St. Laurence Golfin Rasmus Karlsson ja Espoo Ringside Golfin Peter Erofejeff (-5) jäivät hänestä neljän lyönnin päähän. Kilpailun neljännelle sijalle sijoittui Tapiola Golfin pro Mika Piltz (-4).

Ruuskan fiilikset kilpailun jälkeen olivat korkealla, olihan tämä hänelle jo kauden toinen voitto Finnish Tourilla.

”Hyvä fiilis! Toinen voitto ensimmäiseen kolmeen kilpailuun. Tällaista alkua tavoiteltiinkin. Kiva näin”, 2650 euroa palkintorahoja kuitannut Ruuska iloitsi.

”Oli hyvä päivä kentällä. Putteja upposi paljon sisään. Muutenkin oli suhteellisen varmaa tekemistä. Muutama pieni virhe lipsahti, mutta muuten tosi hyvää peliä.”

Voittotaistelu oli kierroksen aikana tiukkaa, etenkin Ruuskan ja Erofejeffin välillä. Myös vielä amatöörinä pelaava Rasmus Karlsson laittoi oman lusikkansa soppaan. Kaksi viimeistä kierrosta tuloksin 68–68 pelannut Karlsson oli tyytyväinen etenkin avauspeliinsä.

”Löin tiiltä hyvin koko kisan ajan. Sitä kautta pystyi rakentamaan paikkoja. Olisi tietysti voinut laittaa putteja enemmän sisään. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvää golfia”, seuraavaksi British Amateuriin suuntaava Karlsson sanoi.

Mika Piltz oli tyytyväinen lähipeliinsä lauantain kierroksella. Kuva Juha Hakulinen.

Nopean visiitin Finnish Tourille tehnyt Mika Piltz valitteli, että Peuramaan mäet veivät miehestä mehut.

” Minulla on selkä ja perse ihan loppu. Kun vanha mies painaa noita mäkiä kolme päivää, niin kyllä se tuntuu. Pakko antaa caddielle kiitokset”, Piltz naureskeli urakan päätteeksi.

Ihan pelkkää kärsimystä viimeinen päivä ei Piltzille kuitenkaan ollut, sillä kierrostulos oli 68 lyöntiä.

”Ei yhtään kolmea puttia tänään, ja chippikin oli tosi hyvä. Lyönti sitten olikin koko kisan huonointa. Mutta tuosta sen näkee, että miten se tulos syntyy”, Piltz kertoi.

Voiton myötä Ruuska nousi Finnish Tourin kokonaiskilpailun kärkeen ohi Erofejeffin. Peuramaalla viidenneksi sijoittunut Mikael Salminen on kolmannella sijalla.

Finnish Tour jatkuu heti ensi viikolla, jolloin on ohjelmassa kiertueen pohjoisin osakilpailu, Paltamo Open.

Lähde: Finnish Tourin tiedote