Roope Kakon putti toimi perjantain kierroksella. Kuva Juha Hakulinen.
Kilpagolf | Kotimaa | Uutiset |
14.9.2018

Roope Kakko nousi jakamaan kärkipaikkaa Vierumäellä

Jaakko Mäkitalo ja Mikael Salminen lähtevät kirittämään Kakkoa päätöspäivänä. Barrett jatkaa naisten kärjessä.

Audi Finnish PGA Golf Tourin finaalikilpailun päätöspäivään lähdetään mielenkiintoisista asetelmista. Miehissä Roope Kakko, Jaakko Mäkitalo ja Mikael Salminen jakavat johtopaikkaa tuloksessa -5, ja naisten puolella Daniella Barrettilla (+2) on vain yhden lyönnin johto Anna Backmaniin.

Toisen kilpailupäivän parhaasta tuloksesta (66, -6) vastannut Helsingin Golfklubin Roope Kakko teki ison nousun tuloslistalla. Ensimmäisen päivän 73 lyönnin kierros ei luvannut ihmeitä, mutta perjantaina hän oli terävänä läpi kierroksen tehden neljä birdieä ja yhden eaglen.

”Tänään oli hyvä päivä, ja kelikin oli aivan erilainen eiliseen verrattuna. Tänään saatiin pelata hyvässä syysilmassa, eikä tarvinnut olla ihan niin paljoa vaatteita päällä”, Kakko kertoi.

”En tehnyt tänään virheitä, ja peli oli aika tasaista. Siellä oli paljon paikkoja, joista osan sain sisään, mutta osa meni totta kai ohikin. Mutta kaiken kaikkiaan hyvää peliä”, Kakko sanoi tyytyväisenä.

Cooken 18. reiän bunkkeri ei tuottanut vaikeuksia Jaakko Mäkitalolle. Kuva Juha Hakulinen.

Jaakko Mäkitalon kierroksella huippuhetket loistivat poissaolollaan, sen mies itsekin myönsi.

”Oli aika tylsä päivä. En päässyt oikein hyville birdiepaikoille, mutta sain sentään yhden pitkän putin uppoamaan kasilla. Sen ansioista pääsin alle parin, mikä on aina kiva”, 10. reiältä kierroksensa aloittanut Mäkitalo sanoi.

Kärkikolmikon ohella myös Mikko Lehtovuorella (-4), Kristian Kulokorvella, Linus Väisäsellä, Henri Satamalla ja Peter Erofejeffillä (-3) on loistavat saumat voittotaisteluun.

Kahden kierroksen jälkeinen cut-raja oli +8, ja viimeisenä päivänä kentällä nähdään 44 parasta miespelaajaa.

Naisten kilpailussa kärkipaikka säilyi Aura Golfin Daniella Barrettin hallussa. Barrett on pelannut kahtena ensimmäisenä päivänä tulokset 73–73. Tulosten ohella myös peliesitykset ovat kahtena ensimmäisenä päivänä olleet samansuuntaiset.

”Aika samanlaista peliä olen pelannut. Paljon olen joutunut pelastelemaan pareja. Tänään ysiväylän eagle pelasti paljon tulostani”, Barrett huokasi.

Daniella Barrettin peli on ollut tasaista kahtena ensimmäisenä päivänä. Kuva Juha Hakulinen.

Vierumäen Cooke-kenttä tarjoaa pelaajille hyvät ja reilut mahdollisuudet huipputulosten tekoon, sillä kentän kunto on todella hyvä.

”Toivottavasti huomenna pystyisi ottamaan pelaamaan paremmin ja ottamaan hyödyn irti hyvistä olosuhteista”, Barrett sanoi.

Barrett ja toisena oleva Anna Backman (+3) saavat päätöspäivälle seuraa Emilia Tukiaisesta (+6). Toiseksi viimeiseen ryhmään lähtevät pelaamaan Aada Rissanen (+8), Oona Kuronen (+9) ja Emmi Jalkanen (+9).

Naisten kilpailussa kaikki 15 pelaajaa jatkavat myös viimeisenä päivänä.

Lähde: Tiedote

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.