16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Puhelin mukaan – klubikisojen tulospalvelu hoituu yhä useammin mobiilisti

Golfboxin tulospalvelu toimii kaikilla puhelimilla, joissa on nettiyhteys.

Kilpailutulosten kirjaaminen digitaalisesti lisää mielenkiintoa ja nopeuttaa tulospalvelua.

Perinteinen paperinen tuloskortti on pitänyt golfin digitalisoituessa pintansa ilmeisistä puutteistaan huolimatta – tai kenties juuri niiden vuoksi. Digitaaliset vaihtoehdot tulevat kuitenkin golfkentille vääjäämättä. Digitaalisen tulospalvelun marssia vauhdittavat sovellukset, jotka sopivat yhteen pelaajien tasoitustietoja ylläpitävän Golfliiton verkkotietopalvelun kanssa.

Golfbox-seurapalvelujärjestelmä toi oman tulospalvelusovelluksensa markkinoille viime vuonna. Klubikilpailuissa järjestäjät voivat halutessaan ottaa käyttöön Golfboxin nettisivun kautta toimivan kilpailusovelluksen, jonka kautta pelaajat syöttävät tuloksensa Golfboxiin. Tulospalvelu toimii kaikilla puhelimilla, joissa on nettiyhteys.

Harjoituskierroksien tulosten kirjaamista varten Golfboxilla on oma Golfbox-sovellus iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. Mikäli pelaaja on jäsenenä kentällä, joka käyttää Golfbox-seurajärjestelmää ja mikäli seura on sallinnut tasoituskierrosten digitaalisen kirjaamisen, pelaajan tasoitus päivittyy automaattisesti Golfbox-sovellukseen kirjatun tuloksen perusteella.

Seurapalvelujärjestelmien markkinajohtaja NexGolf toi täksi kaudeksi NexGolf -mobiilisovellukseensa Mobile Scores -ominaisuuden, jonka avulla pelaajat voivat kirjata klubikilpailujen tulokset mobiilisti myös NexGolf-kentillä. iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille saatavilla oleva sovellus on osa NexGolfin reaaliaikaista tulospalvelua, NexGolf Live Scorinia.

Mobile Scores -ominaisuus täydentää NexGolfin mobiilisovellusta.

Tasoituskelpoisten harjoituskierrosten tulokset on voinut kirjata NexGolfin verkkopalvelun kautta jo pitkään sähköisesti. Yritys kertoo tuovansa juhannukseen mennessä Premium-versiossaan jo pidempään olleen mobiilin tuloskortin myös NexGolf Basic -sovellukseensa.

Pelaajien tasoitukset päivittyvät mobiilisti syötetyiltä kilpailukierroksilta automaattisesti molemmissa seurapalvelujärjestelmissä.

Digitaalisten tulospalveluiden tuloa vauhdittaa myös mobiilin tulostenkirjaamisen Suomessa pisimmälle kehittäneen Golf GameBookin ja Golfliiton eBirdie-sovelluksen tällä kaudella alkanut yhteistyö. Tasoituskelpoiset kierrokset voi myöhemmin tällä kaudella kirjata myös Golf GameBook -sovelluksella. tasoituksen päivittyessä reaaliaikaisesti Golfliiton verkkotietopalveluun.

Paperinen tuloskortti ei ole vielä vähään aikaan mihinkään katoamassa, mutta kehityksen suunta kohti digitaalisuutta on selvä. Kun Golfpisteen Facebook-sivuilla kysyttiin taannoin kevättalvella, kumpi on golfareille mieluisampi tapa kirjata golfkierroksen tulokset ylös, kynä ja paperi vai puhelin, 54 prosenttia 539 vastaajasta kallistui puhelimen puolelle. Digitaalisessa kanavassa toteutettu kysely tuskin kertoi koko totuutta, mutta digi oli tässä kyselyssä ajanut jo paperin ohi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)