26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Puhakan tähtäin on mestaruudessa

Peter Puhakan katse on naulittu SM-kullan uusimiseen. Kuva Juha Hakulinen.

Aikuisten reikäpelin SM-mitaleista pelataan tällä viikolla Hill Side Golfissa.

64 miestä ja 16 naista lähtevät tavoittelemaan golfin reikäpelin Suomen mestaruutta Hill Side Golf & Country Clubilla käytävissä kilpailuissa. Miehet aloittavat urakkansa tiistaina ja naiset keskiviikkona. Molempien sarjojen mestarit ovat selvillä torstaina.

Viime vuonna reikäpelin SM-kilpailut käytiin Kytäjällä, ja voittajaksi selviytyi Golf Talman Peter Puhakka, joka kukisti finaalissa Tawast Golfia edustavan Tuomas Nukarin. Puhakka lähtee tämän vuoden kilpailuun samanlaisesta tilanteesta kuin viime vuonna – peli ei ole aivan parhaassa terässä.

”Fiilis ei ole paras mahdollinen, mutta sama se oli viime kesänä. Onneksi reikäpeli on sellainen pelimuoto, jossa mennään vain matsi kerrallaan eteenpäin, eikä sillä kokonaistuloksella ole niin väliä. Se on sopinut minulle aina todella hyvin”, Puhakka kertoo ennakkotunnelmiaan kilpailun alla.

Kilpailut käydään Hill Siden Valley-kentällä, joka on osoittautunut esimerkiksi naisten LETAS-kilpailuissa todella hyväksi kisa-areenaksi. Puhakka on asiasta samaa mieltä.

”Kenttä on minulle suhteellisen tuttu. Se ei ole miehille mikään kovin pitkä kenttä, varsinkaan par-viitoset. Ja birdiejä pitää pystyä tekemään paljon, että voittaa”, Puhakka sanoo.

Puhakka saa ensimmäisessä ottelussa vastaansa Porin Golfkerhon Aleksi Lindenin. Hallitsevan mestarin taktiikka ensimmäiseen otteluun on jo selvillä.

”Teen niin paljon birdiejä kuin mahdollista. Ja kuusi voitettua ottelua riittää mestaruuteen”, Puhakka suunnittelee.

Miehet aloittavat pelinsä tiistaina kello 8.00. Toinen kierros pelataan tiistaina iltapäivällä. Naisten kilpailu käynnistyy keskiviikkoaamuna kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan jännittäviä reikäpeliotteluita.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje