26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Peuramaan toimitusjohtaja osallistuu kotikentällään Finnish Tourin osakilpailuun

Juha Ruponen pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Juha Kiviharjun ja Janne Martikaisen kanssa. Kuva Juha Hakulinen.

Kilpailussa ovat mukana vain miehet, sillä naiset pelaavat samaan aikaan LETAS-kilpailua Messilä Golfissa.

Monelle golfkentän toimitusjohtajalle Finnish Tourin kilpailun järjestäminen omalla kentällään aiheuttaa pientä jännitystä, että miten kaikki järjestelyt sujuvat. Samaa pohtii varmasti myös Peuramaa Golfin toimitusjohtaja Juha Ruponen, mutta hänellä on myös toinen asia mielessä: kuinka oma peli sujuu kivikovien FT-pelaajien seurassa?

Ruponen on nimittäin lähtöviivalla torstaina käynnistyvässä Peuramaan Finnish Tour -kilpailussa, eikä pelkästään osallistumisen ilosta, vaan kotikilpailu toimii hyvänä harjoituskilpailuna Ruposen kauden päätavoitetta, elokuussa pelattavaa Vierumäki Finnish Challengea silmällä pitäen.

Vaikka Ruponen Peuramaalla töissä onkin, isoa kotikenttäetua hänellä ei tällä viikolla ole.

”Sen verran vähän on tullut Porkkala-kenttää pelattua, että suurimmalla osalla pelaajista on kotikenttäetu minuun verrattuna. Viime sunnuntaina kävin ensimmäistä kertaa eläessäni pelaamassa Porkkalan valkoisilta tiiltä. Par-tuloksen pelasin, ja siitä on hyvä lähteä parantamaan kilpailuun”, Ruponen sanoo kilpailun alla.

Ruponen on valmistautunut kilpailuun huolellisesti, vaikka pelimäärät eivät ole isoja. Myös välinepuolella on tehty muutoksia.

”Mitä tässä on pelannut ja lyönyt, niin pallonlyöminen tuntuu paremmalta kuin vuosiin. Suurin syy siihen on uusissa mailoissa, jotka ovat ihan eri spekseillä kuin edelliset. Minulla leikattiin polvi vuonna 2015, enkä päässyt oikein hyvään lyöntiasentoon leikkauksen jälkeen, ja jouduin ottamaan vähän pidemmät mailat, joissa oli enemmän uprightia. Nyt ollaan palattu vanhoihin spekseihin, ja lyöntiasento on parempi. Tuntuu, että palloa pystyy taas lyömään”, Ruponen iloitsee.

Ruponen asettelee tulostavoitteensa kilpailuun maltillisesti, mutta yksi asia on selkeänä mielessä.

”Kolme päivää pelataan, että saa taas vähän kisatuntumaa. Se on tavoite.”

Peuramaan FT-kilpailuun osallistuu 108 pelaajaa, ja ammattilaiset pelaavat 10 000 euron palkintopotista.

Lauri Ruuska juhli viime vuonna Peuramaan FT-kilpailun voittoa. Kuva Juha Hakulinen.

Peuramaalla vilkas alkukausi

Kirkkonummella sijaitseva Peuramaa Golf on viime vuosina päässyt avaamaan kentät jo hyvissä ajoin huhtikuun alkupuolella. Tänä vuonna kenttien avaaminen venyi normaalia pidemmälle, mutta helteinen toukokuu on paikannut tilannetta kiitettävästi.

”Kenttä avattiin kolme viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna, mutta olemme silti kierrosmäärissä reilusti viime vuotta edellä. Väkeä on riittänyt kiitettävästi”, toimitusjohtaja Ruponen sanoo.

Lämmin ja kuiva kevät on ollut pelaajille mieluisaa aikaa, mutta kentänhoidon kannalta tilanne alkaa olla huolestuttava. Vettä kaivataan kipeästi.

”Kentät talvehtivat hyvin, ja kevät meni hyvin. Mutta sitten iski tämä ennätyksellinen kuivuus, mitä ei ole Suomessa ennen nähty. Täällä ei tainnut tulla toukokuussa pisaraakaan vettä. Kyllähän kuivuus näkyy kentällä. Mutta mitä tässä on Pro-Am-pelaajia kuunnellut tänään, niin kyllä he ovat sanoneet, että viheriöt ovat todella hyvät”, Ruponen kertoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)