[13][26]

Pasi Purhonen nousi toiseksi Rivieralla

Pasi Purhonen PGA 2000 drive 1st tee

Kaksi ensimmäistä kilpailuakin hyvin pelanneella Pasi Purhosella on tänään perjantaina mainio mahdollisuus voittaa ensimmäinen kansainvälinen ammattilaiskilpailunsa. Purhonen pelasi torstaina Golf de Beaumen kentällä päivän toiseksi parhaan kierrostuloksen 67, johon ylsi myös kaksi muuta pelaajaa. Purhonen on voittanut kotimaassa kolme kisaa, näistä arvokkain on viimesyksyinen PGA:n mestaruus Nordcenterissa.Hän voitti myös Norjan avoimet amatöörimestaruuskilpailut loppukesästä 1997.Challenge Tourilla peli ei vielä ole riittänyt kärkeen, jatkoonpääseminenkin on ollut työn ja tuskan takana. Purhonen kävi karsimassa sekä Kanadan että Euroopan Toureille, kummallakaan kerralla ei tärpännyt. Golf de Beaumen kentällä Purhonen nousi jaetulle toiselle sijalle, David Dupart on kolme lyöntiä edellä, Nicolas Joakimides sekä Italian Paolo Terreni samassa tuloksessa talmalaisen kanssa. Kärjessä on kuitenkin tiukkaa, yhteensä 13 pelaajaa on Dupartista 3-6 lyönnin päässä, näiden joukossa myös Mikko Manerus, joka paransi perjantaina pelaten hienosti 69. Manerus on jaetulla kahdeksannella sijalla. Suomalaisten panos oli kaikenkaikkiaan hyvä, kahdeksasta pelaajasta kuusi paransi avauspäivän tulostaan. Kim Wiik( 73-71) on sijaluvulla 21:s, Ari Pasanen (72-74) 31:s. Kussakin kilpailussa 40 parasta saa rahaa, Purhosen kuudes tila avauskilpailussa tuotti hänelle noin 5000 markkaa. Toisessa kisassa paras suomalainen oli Mikko Manerus (11:s). Edellisen kerran suomalaispelaaja on voittanut ulkomailla ammattilaiskilpailun vuonna 1997. Tuolloin Anssi Kankkonen oli kahdestikin paras Challenge Tourin kilpailuissa.