23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Parhaat pelaajat ilman Major-voittoa

Miquel-Angel Jimenez, viisi voittoa vuonna 2004 © Getty Images

Padraig Harrinton on maailman parhaita puttaajia, ja paras mies ilman Major-voittoa?Phil Mickelsonin voitettua US Mastersin mielipiteet siitä, kuka on paras nykypelaajista ilman suurkisan ykköstilaa, menevät varmasti hivenen ristiin. Tässä Golfpisteen lista: 1.Padraig Harrington, Irlanti Maailmanlistan kuutonen kantaa perintöprinssin ja ikuisen kakkosen leimaa otsallaan nimenomaan Euroopan Tourilla.Els ja Goosen ovat pitäneet hänet rahalistalla irlantilaisen vaivatta takanaan. Majoreissa ”läheltä piti” paikkoja ei käytännössä ole, sijoituksia kymmenen joukkoon useita. Ollut neljästi viidentenä, näistä kaksi kertaa British Openissa. Näytti USA:ssa Ryder Cupissa kovan luonteensa, voittanut lisäksi ”mies miestä vastaan” Tigerin lyöntipelissä tämän omassa kutsukisassa. Kakkostiloja on kuitenkin voittoihin nähden yli kaksinkertainen määrä. Mistä se kertoo?

2.Darren Clarke

Darren Clarke &copy Getty ImagesKaksinkertainen World Tourin kisan ykkönen omaa mahtavan lyöntipotentiaalin ja osaamisen. Murenee liian usein putteri kädessään. Pystyy hyviin yksittäisiin kierroksiin, neljän perättäisen kasaaminen on ollut kovin vaikeaa. Toinen British Openissa 1997 jolloin Justin Leonard puttasi muut kumoon, kolmas samassa kisassa 2001. Johti US Mastersia avauskierroksen jälkeen kolmella lyönnillä, jäi kärkikymmenikön taakse lopullisella listalla. Kausi päättyi ylivoimaiseen voittoon Japanissa. Euroopassa ei ole voittanut ET:n kisaa sitten kesäkuun 2002. Vaimon vakava sairaus saattaa vaikuttaa Clarken peleihin kauden 2005 aikana.

Sergio Garcia

Sergio Garcia pomputteli putteriaan Augustassa päätöskierroksella &copy Getty Images19-vuotiaana PGA Championshipin kakkonen vain Tiger Woods edellään. Valtavat odotukset ovat jatkuvasti tammikuussa 25-vuotta täyttävän ”El Ninon” harteilla. Palasi maanpinnalle heti ensimmäisellä kokonaisella ammattilaiskaudellaan, ei sijoituksia Majoreissa top-teniin 2000-2001. 2002 oli kymmenen joukossa kaikissa neljässä Majorissa. Vuosi 2004 oli hyvä, kolme voittoa joista kaksi PGA Tourilla ja yksi Euroopassa. Majoreissa oli täytemies vaikka nousikin hurjalla viimeisellä kierroksella neljänneksi Augustassa huhtikuussa. Svingimuutos on nyt takana, odotukset Garcian Major-voiton osalta ovat entistä kovemmat. Osaa totisesti voittaa eikä arkaile paikan saadessaan. Silti Major-voiton saaminen voi olla jatkossa entistäkin piukemmassa….

Adam Scott

Adam Scottin tykki puhuu parhaimmillaan vastustamattomalla tavalla &copy Getty ImagesKuka muistaa viimeisen australialaisen Major-voittajan?Aivan oikein, vastaus ei ole Greg Norman vaan Steve Elkington joka oli paras PGA:ssa 1995. Elkington ja Appleby olivat yllättäenkin uusimassa Openin voitosta 2002 jolloin Els oli paras. Adam Scott on noussut kengurumaan valovoimaisimmaksi tähdeksi ja ottanut voittonsa tyylillä. Players Championshipin ykköstila maaliskuussa lasketaan ”epäviralliseksi Majoriksi”. Sen voittaminen on jopa vaikeampaa kuin virallisten, kaikki parhaat kun pääsevät mukaan. Scottilla on vielä oppimista Majoreista. 15:ssa kilpailussa hän on ollut parhaimmillaan kahdesti yhdeksäs. Karsiutunut peräti kahdeksan kertaa, joista US Openissa kaikilla kolmella yrityskerrallaan. Hirmuinen potentiaali mutta ailahtelee esityksissään. Peli sopii ainakin toistaiseksi kentille joissa on tilaa. Drive lentää pitkälle mutta usein vinoon. Parhaimmillaan pistää kampoihin kenelle tahansa eikä jää lyöntipituuksissa jälkeen.

Miquel-Angel Jimenez

Saattaa vaikuttaa ”kotiinpäinvedolta” ottaa espanjalainen ennen ensimmäistäkään jenkkiä listan viidenneksi, mutta perusteluja löytyy kosolti. 41-vuotta pian täyttävä Jimenez voitti viidesti vuoden 2004 aikana. Epäonnistui suurkisoissa kuluneen vuoden aikana, Mastersiin ei mahtunut edes mukaan, PGA:ssa 31:s ja Openissa 47:s, US Openissa kotimatkalle kahden kierroksen jälkeen. Tulee varmasti itseluottamusta täynnä vuoden 2005 Majoreihin ja on osoittanut niissä kaikissa kykenevänsä uhkaamaan nimimiehiä. Maailmanlistan 12:s oli toisena US Openissa 2000 Tiger edellään, British Openissa kolmas 2001.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje