Ursula Wikströmiä valmentavan Petteri Nykyn rooli on kasvamassa Golfliitossa.
Kotimaa | Uutiset |
18.8.2011

Nykky Golfliiton valmennusorganisaatioon

Ursula Wikströmin henkilökohtainen valmentaja ja Suomen salibandymaajoukkueen MM-kultaan vuosina 2008 ja 2010 luotsannut Petteri Nykky on kesäkuusta alkaen toiminut Suomen Golfliiton liittovalmentajana.

Nykyn tehtäviin kuuluu 15.6. voimaan astuneen sopimuksen mukaan Etelä-Suomen golfseurojen juniorivalmennuksen tukeminen sekä pääkaupunkiseudun urheiluakatemian golfvalmennuksesta vastaaminen.

”Olemme todella tyytyväisiä saadessamme Petterin meidän näkökulmastamme erittäin tärkeään tehtävään”, sanoo Golfliiton huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila. ”Hänen osaamisensa erityisesti nuorten urheilijoiden kehittämisessä on erittäin vahva.”

Samanaikaisesti Sveitsin salibandymaajoukkueen päävalmentajana toimiva, mutta Suomessa asuva Nykky on ottanut uudet haasteensa innolla vastaan: ”On ollut hienot fiilikset lähteä mukaan. Olen toiminut golfvalmennuksen parissa 80-luvun lopusta alkaen, mikä on itse asiassa pidempään kuin salibandyssä.”

Suomen golfammattilaisten järjestöön PGA:han vuonna 2009 liittyneen Nykyn mielestä vahva salibandytausta on etu: ”Uskon, että kokemuksellani huippu-urheilusta minulla on paljon annettavaa erityisesti kokonaisvaltaisen valmennuksen saralla. Uskon myös, että minulla on paljon opittavaa. Perusasiat eivät lajista riippumatta muutu – töitä on tehtävä ja paljon.”

Teksti: Marko Kuivasaari

Kommentit

Nykky on loistava persoona, joka pistää itsensä likoon. Ja näyttöjäkin on valmentajana. Ymmärtää myös henkisen valmennuksen päälle, johon Suomessa aika vähän on panostettu.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.