26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Noora Komulainen arvostaa Nokian Finnish Tour -kilpailun järjestelyitä

Noora Komulainen on vain kaksi lyöntiä kärjestä ennen viimeistä kierrosta. Kuva Juha Hakulinen.

LET-naiset pääsivät kisaan mukaan erikoisjärjestelyiden ansiosta. Miesten puolella Kim Koivu johtaa peräti yhdeksällä lyönnillä.

Noora Komulainen on uransa aikana pelannut monenlaisia golfkilpailuja olympialaisista lähtien. Tällä viikolla hän pelaa Finnish Touriin kuuluvassa NRG Openissa, joka pelataan viime kesänä auenneella Nokia River Golfin Rock-kentällä. Komulainen, omaa sukuaan Tamminen, on kotoisin Tampereelta, ja hänelle Nokialla pelaaminen on kuin kotiin palaisi.

”Tämä viikko on minulle tärkeä. Pelaan entisen kotikaupungin vieressä, ja täällä on kiva fiilis pelata”, jaetulta kolmannelta sijalta päätöspäivään lähtevä Komulainen nautiskeli.

Komulaisen ja muiden LET-pelaajien osallistuminen Nokian-kilpailuun oli hilkulla, sillä LET:n kilpailukalenteriin ilmestyi ensi viikolle kilpailu, joka pelataan Thaimaassa. Finnish Tourin kilpailunjohtaja Arto Teittinen ja River Golfin toimitusjohtaja Kimmo Sirainen tekivät kuitenkin nopean ratkaisun ja sopivat, että naiset lähtevät lauantain päätöskierrokselle jo kello 7.00 alkaen, jotta LET-naiset ehtivät Thaimaan-lennolleen.

”Naisten ammattilaissarjaa ei olisi muuten pystytty järjestämään”, Komulainen huomautti.

Noora Komulainen ja muut naiset lähtevät launtain kierrokselleen kukonlaulun aikaan. Kuva Juha Hakulinen.

Kahden ensimmäisen pelipäivän esityksiään Komulainen kommentoi tasaisiksi. Torstaina hän pelasi tuloksen 70, eikä korttiin merkitty yhtään bogeya. Perjantaina tuloskorttiin ilmestyi tuplabogey heti toiselle väylälle, mutta Komulainen sai käännettyä pelinsä kuitenkin positiiviseen suuntaan loppukierroksen aikana.

”Sain kasattua pelini ihan hyvin, mutta putteja ei vain uponnut. Ja sitten, kun pääsi hyvälle birdiepaikalle, siihen tuli ehkä vähän liikaa yritystä. Mutta pitää olla tyytyväinen, että sain taisteltua kierroksen lopulta alle parin”, Komulainen huokasi kierroksen päätteeksi.

Komulaisen tunnelmat kisajärjestelyistä kahden ensimmäisen päivän kokemuksella ovat pelkästään positiiviset. Hän – kuten moni muukin pelaaja – kehuu järjestelyitä suomalaiseen mittakaavaan todella poikkeuksellisiksi.

”Tämä ei eroa millään tavalla meidän LET:n kisoista. Täällä on kaikki hoidettu fysiopalveluista lähtien. Ja kentällä on sellainen tunnelma, että täällä oikeasti pelataan kilpaa, mikä on todella hienoa. En minä tällaista tunnelmaa ole kokenut muissa Suomessa järjestetyissä kilpailuissa, paitsi LETAS-kisoissa”, Komulainen kehui.

NRG Openin kärkitilalla ennen päätöspäivää ovat Elina Saksa ja Ursula Wikström. He ovat tuloksessa -5. Elina Nummenpää (-3) jakaa Komulaisen kanssa kolmatta sijaa.

Kim Koivu jatkaa jalka kaasulla

Kim Koivu jatkoi hurjaa menoaan NRG Open 2018 Hosted by Veikko Salli -kilpailun toisenakin kilpailupäivänä. St. Laurence Golfia edustava Koivu pelasi perjantaina päivän parhaan kierrostuloksen 67, ja hän on kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksessa -14. Eroa toisena jatkavaan Aurinko Golfin Eemil Alajärveen (-5) on muhkeat yhdeksän lyöntiä. Nokia River Golfin Aleksi Myllymäki (-4) lähtee päätöspäivään kolmannelta sijalta.

Kim Koivu on matkalla ylivoimaiseen voittoon. Kuva Juha Hakulinen.

Koivu oli todella tyytyväinen omaan peliesitykseensä.

”Ihan loistavaa peliä tänään! En tekisi mitään eri tavalla”, Koivu kertoi iloisena.

Yhdeksän lyönnin etumatka viimeiselle kierrokselle lähdettäessä on lähes tavoittamattoman kuuloinen. Koivu ei ole kuitenkaan lähdössä varmistelemaan mitään.

”Hyvällä fiiliksellä lähden pelaamaan. Samanlaista peliä kuin tänäänkin. Bogey-free-kierrosta lähden tavoittelemaan”, kilpailussa tähän mennessä vain yhden bogeyn tehnyt Koivu sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje