[11][17]
Kilpagolf

Niclas Hellberg puristi Peuramaan kilpailun voittoon pitkän kaavan kautta

Niclas Hellberg pääsi juhlimaan voittoa kotikentällään. Kuva Juha Hakulinen.

Hellberg ratkaisi voiton vasta viidennellä uusintareiällä. Juha Ruposeltakin varsin mallikas esitys kotikentällään.

Audi Finnish PGA Golf Tourin Peuramaan osakilpailun ratkaisua jouduttiin hakemaan todella pitkän kaavan kautta. Peuramaa Golfia edustava Niclas Hellberg ja Golf Pirkkalan Henri Lipsanen pelasivat peräti viisi uusintareikää ennen kuin voittaja oli selvillä. Voittajaksi selviytyi kotiyleisön suosikki Hellberg.
Hellberg kuittasi voitostaan 2650 euroa. Lipsanen sai kakkosrahat, ja kolmanneksi sijoittui Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen (+2).

54 reiän kilpailussa Hellberg ja Lipsanen pelasivat molemmat yhteistuloksen +1. Hellbergin kierrostulokset olivat 70–73–74 ja Lipsasen 76–72–69. Uusinnassa pelattiin Porkkala-kentän 18. reikää, johon molemmat pelaajat tekivät neljällä ensimmäisellä kerralla parit. Viidennellä kerralla pelaajien avaukset lipsahtivat greenin oikealle puolelle, josta molemmat chippasivat pallonsa kunnialla noin neljän metrin päähän reiästä. Hellberg upotti ensin oman parinsa, mutta Lipsasen hieman lyhyempi putti livahti ohi.

Pohjoismaista kiertuetta (Nordic Liiga) normaalisti pelaava teki kahden viikon piipahduksen Finnish Tourille. Vierailu oli kaikin puolin onnistunut.

”Pakko tätä on onnistuneena stoppina pitää, kun takataskussa on voitto ja seitsemäs sija. Ja nyt kun pystyin parantamaan peliäni viime viikosta, niin pakko olla tyytyväinen”, ensi viikolla Nordic Liigan kilpailuun Tanskaan suuntaavaa Hellberg kommentoi.

Hellberg pelasi kierroksen lopun hieman kankeasti tehden bogeyt 16:lla ja 17:llä. Hän oli kierroksen jälkeen siinä uskossa, ettei hänen tuloksellaan ole asiaa voittotaisteluun.

”Oli vähän tuuria, että pääsin uusintaan. En uskonut, että tuolla pelillä olisin päässyt uusintaan. Mutta sitten kun sinne uusintaan pääsi, niin siitä sai uutta virtaa. Tuo 18. reikä ei ole mikään helppo reikä tuolla tuulella ja takalipulla. Nyt kävi kuitenkin hyvin”, Hellberg kertoi voittopuheen jälkeen.

Henri Lipsanen laittoi Niclas Hellbergin todella tiukoille. Kuva Juha Hakulinen.

Uusinnan hävinneenä osapuolena ollut Lipsanen ei ollut tappiosta moksiskaan. Viime vuodet enemmän opiskeluihin ja työntekoon keskittynyt Lipsanen osasi iloita toisestakin sijasta.

”Kilpailuun lähdettäessä tavoitteena oli päästä cutista, kun olen missannut cutin kolmessa edellisessä kilpailussa. Ja tänä aamuna ajattelin, että sijoitus top-kympissä olisi ihan hyvä suoritus. Eli tämä meni ennakko-odotuksiin nähden todella hyvin. Enkä hävinnyt huonolle pelaajalle, sekin pitää muistaa”, Lipsanen sanoi rehellisesti.

Onnistunut kisa

Kilpailun tuloslistan jaetulta sijalta 19. löytyy Juha Ruposen nimi. Peuramaan toimitusjohtaja lähti kilpailuun tavoitteenaan pelata kaikki kolme kierrosta ja saada kilpailutuntumaa kovasta kilpailusta ennen elokuussa pelattavaa Vierumäki Finnish Challengea. Ruposen tavoite täyttyi, ja hän kirjasi kolmelta päivältä kierrostulokset 81–73–76 (+14).

Juha Ruponen nautti vierailustaan Finnish Tourilla. Kuva Juha Hakulinen.

Ruponen oli tyytyväinen kilpailun antiin.

”Tulos oli heikompi, mitä se pelillisesti oikeasti oli. Siellä oli paljon hyvää. Ja tänään tarjottiin mahdollisuutta pelata paljon alle parin, mutta kulmarauta päätti jäätyä”, Ruponen harmitteli.

Harvakseltaan kilpaileva Ruponen ei kiinnittänyt huomiota pelkästään tulokseen, vaan osasi nähdä myös sen taakse.

”Pakko olla tyytyväinen siihen, miten sai pidettyä itsensä kasassa. Etenkin ensimmäisenä päivänä oli vaikeata, siellä oli kolme huonoa lyöntiä, ja niistä maksettiin aika paljon. Ehkä tässä on tullut ikää ja oppia”, 40-vuotisjuhliinsa suunnannut Ruponen mietiskeli.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu ensi viikolla Nokialla, missä pelataan NRG Open 2018 hosted by Veikko Salli -kilpailu.

Lähde: Tiedote